Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2010, 12:10   #1
JIM
Junior Member

JIM's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Nesmíš to brát tak rigidně. Neznamená to půst každý čtvrtek v 8:53 Znamená to průměrně jednou týdně dát hladovku. Mimochodem jednodenní půst jednou týdně je zdravý i u člověka. Naši předci ho pravidelně drželi, my už bohužel ne
Ne, tak jsem to nemyslel. Mluvil jsem o tom co se psalo výše, půst, třeba každou středu, i když, je středa a řízek je třeba. Jo proti půstu nic, ačkoliv píšeš o předcích vím o lidech, kteří jej drží i dnes, ale nepřipadá mi nijak přínosné mít půst každý týden, jednou za 2-3 týdny možná, ale na tohle téma by jsme mohli rozvést velice dlouhou debatu a byli by jsme off-topic a tomu bych se rád vyhnul.
JIM jest offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 15:11   #2
mellorn
Member

mellorn's Avatar

ja treba na pusty dost verim a jednu dobu jsem si rikala,ze bych se vratila k pustovani 1x tydne i se psem,at v tom nejsme kazda sama,ale zatim se tak nestalo.
ja jsem zastancem krmeni 2x denne,aby se to mnozstvi rozdelilo a hlad nebyl tak velky.jasne,ze se tvari,jakoze by sezrala pul prasete na posezeni a ze si nepamatuje,ze rano mela snidani... uz to IMHO davno nejsou divoke selmy v prirode,aby fungovali tak jak popisuje Pavel.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 16:21   #3
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Holky mi nehltají, ale kolikrát jim kručí v břichu a mózují co by kde sežraly, Je mi jich líto když sedíme v létě venku třeba do 12-ti a ony už mají cca 2 hodiny zpoždění a zase zavírat je, když jsme ještě vzhůru nechci a dát jim jídlo a pak je nechat puštěné, zase moc nejde, malá si pořád zvyká na kotec, občas má ještě výpadek, ale už je to mnohem lepší. Proto dostane baštu, zavře se a jde se spát. Proto jsem i dost začala uvažovat o malé snídani 1/3 krmné dávky a večeři do kotce.

Dnes jsem to poprvé zkusila, tak uvidím jak to bude dále fungovat. Myslím si, že rozdělit jídlo je pro psi fajn, jak říkám já bych taky nemohla hladovět 24 hodin či se najíst jednou denně.

O hladovce jsem taky několikrát četla a nikdy jsem ji nedodržovala ani já ani psi. O tom se taky dost diskutuje. Já zasávám názor, že neexistuje jediný rozumný důvod proč by se měla dodržovat.? ANo vlci hladovku mají protože předtím sežrali celého jelena, nebo prostě nemají co žrát, ale rozhodně ji nedrží dobrovolně. Moje holky dostanou přidělenou čtvrtku kuřete či 300 g masa + zel.ovoce (+ nějaký kloub), tudíš se nepřežerou. Podle mě to opravdu nemá nějaký význam. Jak jsem četla "Pokud tomu nevěříte, zkuste si "hladovku" také a uvidíte, zda budete díky ní spokojenější ?"
(Nemyslím, samozřejmě ubrání či vynechání krmné dávky před cvičením)
Toť můj názor.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 16:56   #4
mellorn
Member

mellorn's Avatar

ja nekrmim v uplne stejnou hodinu,rano ano,protoze tam je pravidelny odchod do prace,ale vecer,pokud se nekde zdrzime,tak dostane klidne i v deset nebo jak to vyjde. a vim,ze rano bude mit snidani,tak se tim nejak nezatezuju.
s tim pustem to ma smysl tak si myslim,ze je dobre jeden den nechat travici system odpocivat.parkrat jsem to zkusila a je to fajn.akorat je nejlepsi nedelat nic a valet se v posteli,to je snesitelnejsi dlouhodobejsi pusty uz jsou jina liga a tam osobni zkusenost nemam....
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 08-10-2010, 16:59   #5
JIM
Junior Member

JIM's Avatar

Quote:
Originally Posted by mellorn View Post
uz to IMHO davno nejsou divoke selmy v prirode,aby fungovali tak jak popisuje Pavel.
Souhlas.

Quote:
Originally Posted by Stela
O hladovce jsem taky několikrát četla a nikdy jsem ji nedodržovala ani já ani psi. O tom se taky dost diskutuje. Já zasávám názor, že neexistuje jediný rozumný důvod proč by se měla dodržovat.?
Hladovka je dobrá jednou za čas třeba na vyčištění organismu, proto jsem psal např. o 3 týdnech. Každopádně pokud se člověk stravuje rozumným způsobem, tak se nepotřebuje pročišťovat. Já se raději najím, abych následně mohl pracovat na zpevnění, osvalení....a stejný názor mám na krmení svého psa. Tabulkování a škatulkování podle příruček nemusí nutně znamenat excelentní výsledek "jako na obrázku".

Třeba platí stále heslo: "Jaký pán, takový pes." I když asi opačně, někdo nepřekrmuje psa a překrmuje sebe a naopak.
JIM jest offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 20:47   #6
alexa
Junior Member

Co člověk, to názor. Kdo krmí granulemi, tak ty bych určitě rozdělil do dvou denních dávek. Masem myslím stačí dospělého psa krmit v jedné větší dávce, u staršího psa i u masa krmím ve dvou dávkách. Krmení až po aktivitě, tedy po výcviku (to je snad jasné), po vycházce...
Co se hladovky týká, nikdy jsem ji psům "neordinoval". Obě moje "holky" si ji udělají samy, když ony chtějí... není to jednou týdně, spíš nepravidelně několikrát do roka. Prostě se některý den jídla na misce netknou, ale pamlsek - to jóóó
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 20:56   #7
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Co se hladovky týká, nikdy jsem ji psům "neordinoval". Obě moje "holky" si ji udělají samy, když ony chtějí...
Ano, naši psi jsou na tom obdobně. Myslím, že za cca jednou za život už si jí každý z nich naordinoval ))) Ale u Agara si nejsem úplně jistá, přece jen už mu bude 11 a tak daleko moje paměť nesahá.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 09:49   #8
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Jinak ještě k té hladovce. Myslím, že je to trochu zavádějící slovo. Skutečný hlad pes po jednom dni bez žrádla nemá. Mám to docela odzkoušeno. V ancyně pubertě se stalo, že mi přestala stopovat a tak jsem poprosil o radu pana Hartla. Ten poradil hladovku. Ani 3 dny bez žrádla situaci nevyřešily. Když jsem se panu Hartlovi ozval znovu, řekl mi, že 3 dny není nic, skutečný hlad, který ho motivuje, má pes až tak po hladovce týdenní. To je, jak pan Hartl řekl, geneticky dáno od divokých předků psů. A skutečně 5 dní bez žrádla stačilo a Nancynka zase odblokovala svůj postoj ke stopařině a začala znovu předvádět, co se naučila.
Žebrání a smutné oči po jednodenní hladovce nejsou skutečným hladem, ale jen tím, že pes je zvyklý dostat každý den nažrat a tento zvyk je narušen.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 10-10-2010, 10:04   #9
leila
http://www.tobrok.sk

leila's Avatar

súhlas. môj pes tiež tri dni znáša v pohode... vtedy dobre reaguje na pamlsky, ale skutočný hlad to nie je... i keď takéto dni bez stravy si ordinuje pes aj sám, hlavne v lete... proste neje a nevyhľadáva žrádlo
Old 10-10-2010, 14:16   #10
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Vesměs souhlasím s Karel i Danielou.
Částečně i s Pavlem.
AKorát, já bych psa nenechala takto vyhladovět. Něco jiného je samozřejmě když pes příjmá méně nebo žádnou potravu - jak říkáte v létě nebo tak a udělá si hladovku sám, holky taky občas v létě maso nechali a radši šli okusovat kost nebo jednou dokonce i meloun ) Jde spíše o řízenou "hladovku" v tom smyslu vynechat 1x týdnně celou dávku krmiva. Mě to příjde taky zbytečné toto psovi úmyslně "naordinovávat ".
Díky za rady.
Stela jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules