![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Co? Je snad nejaky zakon, nebo vyhlaska, ktera mi rika, ze psy bez PP se nemaj mnozit? To je snad veci majitele ne? A do toho uz klub vubec nema co mluvit. A zcela jiste nikdo, pokud mas psa s PP, ho nenecha pokryt psem bez PP. To je jako kdybych byl clenem klubu modelaru a ten mi rikal, cim si mam zalepit boty...
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Chovatel odpovídá za produkci jedinců s PP a za krytí feny v jednom hárání jedním určeným psem. S chovatelstvím je neslučitelná produkce štěňat jakéhokoliv plemene psů bez PP a rovněž podpora tohoto konání. Toto vyplývá také z nadřazeného Zápisního řádu ČMKU - Preambule čl. 3: S chovatelstvím je neslučitelný chov jakéhokoli plemene bez průkazu původu FCI. Dále obchod se psy a podpora tohoto konání. a dále z čl. VI.1: Ke krytí smí dojít jen mezi dvěma chovnými jedinci a na základě platného krycího listu. A Zápisní řád ČMKU má zase oporu v řádech FCI... Z toho jasně plyne to, že kdo má psa nebo fenu s PP a množí na těchto jedincích psy bez PP, porušuje řády jak KCHČSV, tak i nadřazené, a to v jednom z velmi zásadních bodů. Karel Skoupý Last edited by alexa; 12-10-2010 at 14:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Napsala jsem to přesně tak jak jsem myslela a plánovala napsat:
"Klub by měl fungovat tak, aby každý člen klubu věděl, že nemá množit psy bez PP." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Karel S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
A kazdy chovatel (majitel psa s PP) je jiste seznamen s tim, ze ho nema kryt psem jinym bez PP - to mu jiste sdelil clovek, od ktereho psa kupoval. Proto s tim klub nema nic spolecneho.
![]() |
![]() |
#7 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
No to je taky samozřejmě dáno klubovými řády. Za chov je zodpovědný výbor klubu, ten jmenuje chovatelskou komisi a ze členů chovatelské komise poradce chovu (tudíž jak Lenka už napsala - poradce chovu je zástupce klubu, jehož prostřednictvím Vám do toho klub "kecá")... to je jedna věc. Druhá věc je, že pes nebo fena s PP nejprve musí splnit podmínky chovnosti předepsané chovatelským klubem, aby sami byli chovní a mohli mít štěňata kterým budou také vystaveny PP. Tyto podmínky chovnosti musí splnit všichni psi i feny na kterých se má chovat, ať už jejich majitel je nebo není členem chovatelského klubu. A ještě něco, nemám iluze o tom, že úplně všichni chovatelé poctivě informují majitele jejich štěňat o klubových řádech a právech a povinnostech z nich vyplývajících...
Karel S. Last edited by alexa; 12-10-2010 at 15:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|