Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2010, 21:17   #1
madonna
cskuklik

Send a message via Skype™ to madonna
Máte poněkud špatný nadhled a připadáte mi netrpělivýzáklad veškerého výcviku je motivace-a pokud dám povel který pes zná a on ho splní musí opakuji musí dostat do 3 vteřin pamlsek či odměnu/balonek,cokoliv,co miluje/tím upevňujeme daný cvik a zvyšujeme drive,nic neni zkaženo tím že nemáte pamlsky když psovi dáváte povely ale nejspíše neděláte pozitivní motivaci a nejste cílevědomý,mě osobně se to nestane když jdu se psem at trénovat nebo jen na vycházku bez motivace nejdu,nikdy!
a jak píší Kamila musela nejdříve odměnit a pak odstoupit,obráceně je to nesmysl a bylo by to k ničemu
madonna jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2010, 21:34   #2
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by madonna View Post
když jdu se psem at trénovat nebo jen na vycházku bez motivace nejdu,nikdy!
Jenže to je právě ten rozdíl. Jít na procházku a jít na závod.

Quote:
Originally Posted by madonna View Post
a jak píší Kamila musela nejdříve odměnit a pak odstoupit,obráceně je to nesmysl a bylo by to k ničemu
Ne, Kamila neměla vůbec s pamlsky v kapse do závodu nastoupit. ž jen pamlsek v kapse je při závodě podvod.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2010, 21:43   #3
madonna
cskuklik

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Jenže to je právě ten rozdíl. Jít na procházku a jít na závod.

Ne, Kamila neměla vůbec s pamlsky v kapse do závodu nastoupit. ž jen pamlsek v kapse je při závodě podvod.
Ano to je ale záleží na psovi jak mu to sedne,těsně před startem ještě můžete motivovat a pes pak maká a vydží bez odměny a stačí okamžitě po skončení disciplíny domotivovat,ale je den blbec a pes chce motivovat a nevydrží se soustředit tak jak psovod chce co pak,nechat ho dělat chyby a pokazit vše na čem roky děláme a nebo porušit pravidla,to je na každém znás a mimo to rozhodčí nemají rádi když chce psovod odstoupit..
ano pamlsky mít u sebe neměla ale proč je měla a proč udělala to co udělala ví jen ona,co si o tom myslím já a jka si to vykládám jsem napsala,třeba nám to jednou Kamila řekne proč

Last edited by madonna; 12-10-2010 at 21:46.
Old 12-10-2010, 21:59   #4
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

To je nekonečná debata. Jeden o koze, druhý o voze. Pokud jdu na závod nebo na zkoušku, prostě pamlsky u sebe vědomě mít nesmím. Vše ostatní je podvod a bezohlednost vůči ostatním. A je úplně jedno jakou mám motivaci.
A když už psa odměním, tak to přiznám sám hned a ne až poté, co mi hrozí diskvalifikace, protože podvod viděli ostatní.
Pavel jest offline   Reply With Quote
Old 12-10-2010, 22:25   #5
Lucan
Member

Lucan's Avatar

Send a message via ICQ to Lucan

Quote:
Pokud jdu na závod nebo na zkoušku, prostě pamlsky u sebe vědomě mít nesmím. Vše ostatní je podvod a bezohlednost vůči ostatním. A je úplně jedno jakou mám motivaci.
S tím musím souhlasit.
Do závodu jsem taky nastoupil s čistým svědomím a pamlsek jsem neměl žádný. Ani by mě nenapadlo podvádět. O tom ty závody jsou, že pes to dokáže bez pamlsku. Pak by se mohlo stát, že pravidla se upraví podle osobnosti majitele či psa a potom přestane platit stejný metr. Proto když se psovod hlásí rozhodčímu na začátku, prakticky slovně se dohodnou na vykonávané disciplíně, která má předem určená pravidla!
Lucan jest offline   Reply With Quote
Old 13-10-2010, 06:02   #6
alexa
Junior Member

Přestaňte už řešit Kamilu a Ohniváka. Kamila udělala s Ohnivákem obrovský kus práce, no a tentokrát prostě udělala chybu. Kdo z nás někdy v životě chybu neudělal? Myslím že už se to řeší víc, než je zdrávo.
alexa jest offline   Reply With Quote
Old 13-10-2010, 07:30   #7
Stela
Junior Member

Send a message via ICQ to Stela

Souhlasím s madonnou.
Proč to udělala asi ví, udělat to v danný okamžik asi chtěla, je to její problém a ten komu by to mělo vadit jsou další závodníci. Taky mohla tvrdit, že nic mu nedala a mohla vyhrát 1.místo. Takto sice dala psovi pamlsek, ale odstoupila ze soutěže. Prč a jak je zbytěčné řešit.
Rozhodně tím nezpochybňuje svoji práci, kterou dokázala.
Stela jest offline   Reply With Quote
Old 13-10-2010, 13:38   #8
madonna
cskuklik

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Přestaňte už řešit Kamilu a Ohniváka. Kamila udělala s Ohnivákem obrovský kus práce, no a tentokrát prostě udělala chybu. Kdo z nás někdy v životě chybu neudělal? Myslím že už se to řeší víc, než je zdrávo.
ano,anouž to nebudu dále osvětlovat,každý máme svou metodiku a svůj názor,já jí odpouštím a fandím
Old 13-10-2010, 09:45   #9
Dayen
Not so Junior Member

Dayen's Avatar

Quote:
Pokud jdu na závod nebo na zkoušku, prostě pamlsky u sebe vědomě mít nesmím. Vše ostatní je podvod a bezohlednost vůči ostatním. A je úplně jedno jakou mám motivaci.
Také mám na kontě pár složených zkoušek a závodů a to, co píše Pavel, je holý fakt. Tady prostor pro "něco mezi" není.
Samozřejmě jak psal Karel, botu uděláme někdy každý, a tak jen říkám, že je mi líto, že se tohle dozvídám a víc to komentovat nebudu.

Zarazily mne spíš názory některých přispívajích, sice to neřekli napřímo, ale oni to schvalují? Na plac to prostě nepatří, neexistuje okolnost, která by na pravidlech fair play něco měnila.
Dayen jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules