Vai indietro   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 10-13-2010, 06:02 AM   #21
alexa
Junior Member

predefinito

Přestaňte už řešit Kamilu a Ohniváka. Kamila udělala s Ohnivákem obrovský kus práce, no a tentokrát prostě udělala chybu. Kdo z nás někdy v životě chybu neudělal? Myslím že už se to řeší víc, než je zdrávo.
alexa jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 07:30 AM   #22
Stela
Junior Member

ubicazione: Smrček
Invia un messaggio tremite ICQ a Stela
predefinito

Souhlasím s madonnou.
Proč to udělala asi ví, udělat to v danný okamžik asi chtěla, je to její problém a ten komu by to mělo vadit jsou další závodníci. Taky mohla tvrdit, že nic mu nedala a mohla vyhrát 1.místo. Takto sice dala psovi pamlsek, ale odstoupila ze soutěže. Prč a jak je zbytěčné řešit.
Rozhodně tím nezpochybňuje svoji práci, kterou dokázala.
Stela jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 08:01 AM   #23
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

Invia un messaggio tremite Skype a Pavel
predefinito

Stelo, nějak jsi nepochopila, o čem je řeč. Ona už zjevně na závod nastupovala s tím, že bude podvádět (měla připravené pamlsky). Pokud by ji náhodní svědci neviděli a neřekli jí to, tak by neodstoupila a skutečně by vyhrála. Tady nejde o systém odměňování psa, jak tady někteří řeší, tady jde o to, že někdo nastupuje do závodu už s tím, že bude podvádět a pokud se to neprovalí, tak sklidí úspěch.
Pavel jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 09:45 AM   #24
Dayen
Not so Junior Member

L'avatar di Dayen

ubicazione: Brno
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Pavel Visualizza il messaggio
Pokud jdu na závod nebo na zkoušku, prostě pamlsky u sebe vědomě mít nesmím. Vše ostatní je podvod a bezohlednost vůči ostatním. A je úplně jedno jakou mám motivaci.
Také mám na kontě pár složených zkoušek a závodů a to, co píše Pavel, je holý fakt. Tady prostor pro "něco mezi" není.
Samozřejmě jak psal Karel, botu uděláme někdy každý, a tak jen říkám, že je mi líto, že se tohle dozvídám a víc to komentovat nebudu.

Zarazily mne spíš názory některých přispívajích, sice to neřekli napřímo, ale oni to schvalují? Na plac to prostě nepatří, neexistuje okolnost, která by na pravidlech fair play něco měnila.
Dayen jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 01:38 PM   #25
madonna
cskuklik

ubicazione: Kuklík
Invia un messaggio tremite Skype a madonna
Thumbs up

Quote:
Originariamente inviata da alexa Visualizza il messaggio
Přestaňte už řešit Kamilu a Ohniváka. Kamila udělala s Ohnivákem obrovský kus práce, no a tentokrát prostě udělala chybu. Kdo z nás někdy v životě chybu neudělal? Myslím že už se to řeší víc, než je zdrávo.
ano,anouž to nebudu dále osvětlovat,každý máme svou metodiku a svůj názor,já jí odpouštím a fandím
madonna jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 10:12 PM   #26
Monika
Junior Member

predefinito

Ultima modifica di Monika : 10-13-2010 a 10:17 PM
Monika jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 10:13 PM   #27
Monika
Junior Member

predefinito

Quote:
Stelo, nějak jsi nepochopila, o čem je řeč. Ona už zjevně na závod nastupovala s tím, že bude podvádět (měla připravené pamlsky). Pokud by ji náhodní svědci neviděli a neřekli jí to, tak by neodstoupila a skutečně by vyhrála. Tady nejde o systém odměňování psa, jak tady někteří řeší, tady jde o to, že někdo nastupuje do závodu už s tím, že bude podvádět a pokud se to neprovalí, tak sklidí úspěch.

Nebudu hodnotit co se stalo, je to tak trochu pasé a nebudu „házet kamenem,“ neb nikdo není bez viny.

Ti, kdož nejvíce křičí, speciálně pan Hanuška, se ve svém „životě s ČSV“ zmohl než na hromadu demagogických výroků a vykrádání mé e – schránky! Charakter k pohledání:0( V reálu je to teoretik a jeho psi, byť pod proudem, mě nikdy nepřesvědčili o tom, že tento člověk ví, co dělá. Zkoušky se svými svěřenci prakticky žádné s proudem či bez, s pamlsky či bez.
Možná, že jeho fotky polonahých slečen někdo pokládá za vkusné, ale i u těch jsem se hodně a než pobavila….:0(

Kamilu znám 15 let?? Možná déle a nikdy jsem nepoznala tak schopného, všestranného, citlivého a přitom dostatečně autoritativního výcvikáře ČSV. Nikdo z majitelů ČSV, které jsem měla tu čest poznat, se jí nemůže rovnat. Dosahovala vždy se svými ČSV úspěchů v canicrosu, bikejoringu, skijoringu ale i na poli všestranného výcviku. Takový zápřah, co vydrží ona a její psi, si zaslouží respekt a ne soudy rádoby výcvikářů.

V případě, že někdo dosáhne na výsledky Kamily, pak mu velmi ráda odpustím pamlsek v kapse, či v ústech, i když to do závodu samozřejmě nepatří.
Připravit psa na IPO 3 anebo FH 2, není rozhodně o pamlsku v kapse, to si může myslet jen id…

Monika
http://www.wolfdogs.cz/

Ultima modifica di Monika : 10-13-2010 a 10:18 PM
Monika jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-13-2010, 11:52 PM   #28
Edenseveru
Junior Member

ubicazione: Liberec
predefinito

No asi by to téma chtělo už uzavřít, je to stále dokola...

Kamilu znám od jejího prvního psa a její skromnost je až někdy "divná"
Hluboce se skláním před jejími výsledky a její synchronizace s Ohnivákem je naprosto úžasná ....
Každopádně závod má svá pravidla a Kamila je zná ...
A pokud uznala za správné v danou chvíli psa odměnit - měla ihned po ukončení cviku odstoupit.
A ne až posléze.
Ohnivák to umí a určitě by to udělal i bez odměnky a měl by stejně nejvíc bodů !!!
ALE ! Tato hra má své pravidla Fair play a tak to prostě je!!!
Není nic mezi tím - jak trefně napsala Jarka ...

Prostě stalo se .... Kamila udělala chybu ....
Edenseveru jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 07:39 AM   #29
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

predefinito

2 Monika - stále stejná stará a už trochu trapná písnička. Když docházejí argumenty, tak se prostě vymyslí nějaké osobní útoky nebo překrucování faktů.
Moniko, kdo mé psy zná ví, že Tvé výmysly o elektrice apod. jsou jen blábolem a sama se tím shazuješ před spoustou lidí. Dál to komentovat netřeba.

Quote:
Originariamente inviata da Edenseveru Visualizza il messaggio
No asi by to téma chtělo už uzavřít, je to stále dokola...
Lucko, myslím, že není důvodu, proč to tu uzavírat. Pokud o téma nebude zájem, postupně zmizí z úvodní stránky a bude k dispozici jen v archivu fóra.
Vecchio 10-14-2010, 08:21 AM   #30
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

L'avatar di CDaniela

ubicazione: Unhošť - Nouzov
predefinito

Význam slova fair play je jasný. Férová hra, čestné jednání.
Někdo ho prostě chápe, jiný ne.

Já věřím, že Kamila smysl pro fair play má, právě proto, že si uvědomila co se stalo a odstoupila. V opačném případě by mohla chtít důkazy o svém chování. I to už jsem zažili .... (ne u Kamily)

CDaniela jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 11:06 AM   #31
Monika
Junior Member

predefinito

Quote:
2 Monika - stále stejná stará a už trochu trapná písnička. Když docházejí argumenty, tak se prostě vymyslí nějaké osobní útoky nebo překrucování faktů.
Moniko, kdo mé psy zná ví, že Tvé výmysly o elektrice apod. jsou jen blábolem a sama se tím shazuješ před spoustou lidí. Dál to komentovat netřeba.

Že by už Alzheimer???
No, jen škoda, že Nancy a Hoky blahé paměti, neumí ťukat tlapičkou do klávesnice
S tebou je poslední dobou fakt legrace, tak jdi radši vyfotit nějakou slečnu

Monika
Vecchio 10-14-2010, 11:28 AM   #32
Vlkodlak
Junior Member

L'avatar di Vlkodlak

ubicazione: Třeboň
predefinito

myslím, že není důvodu, proč to tu uzavírat. Pokud o téma nebude zájem, postupně zmizí z úvodní stránky a bude k dispozici jen v archivu fóra.[/quote]

Přesně to se stalo, fórum prošlo naprosto bez zájmu hlavní nabídkou a resuscitace trvala asi tak týden urputné dřiny. Pokud všichni Kamilu a Ohniváčka morálně odsoudíme (protože co taky s ním jiného když je z molu a co s majitelkou, která si vezme psa z molu), dáte už pokoj s umělým omýláním tématu pořád dokola?
Vlkodlak jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 11:51 AM   #33
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

L'avatar di Marianka.W

ubicazione: Kovčín
predefinito

Myslím, že vůbec nešlo (původně) o to, jestli je pes z molu nebo odjinud.

Teď už je to ale opět obligátní ping-pong M vs. P....
Marianka.W jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 12:03 PM   #34
Vlkodlak
Junior Member

L'avatar di Vlkodlak

ubicazione: Třeboň
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Marianka.W Visualizza il messaggio
Myslím, že vůbec nešlo (původně) o to, jestli je pes z molu nebo odjinud.

Teď už je to ale opět obligátní ping-pong M vs. P....
Když si to forum přečteš odshora znova, tak úplně bije do očí, jak, když nikdo nereagoval, se Pavel urputně pokouší přitáhnout pozornost a zvýšit sledovanost. On prostě chce příspěvky, ideálně bez výhrad souhlasné. No povedlo se, už jsme přes 30. A to jsem mu dvěma taky přispěla. Už to neudělám. Hezkou zábavu všem, kteří míní pokračovat v diskuzi o morálně-volních vlastnostech Ohniváka.
Vlkodlak jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 12:20 PM   #35
Undertaker
Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Vlkodlak
Přesně to se stalo, fórum prošlo naprosto bez zájmu hlavní nabídkou a resuscitace trvala asi tak týden urputné dřiny. Pokud všichni Kamilu a Ohniváčka morálně odsoudíme (protože co taky s ním jiného když je z molu a co s majitelkou, která si vezme psa z molu), dáte už pokoj s umělým omýláním tématu pořád dokola?
A je to tu zas... ježiš chudáček z Molu, nikdo ho nemá rád...
O to tu snad vůbec nešlo. Proč se už konečně neoprostíte od toho, že máte moláky a nepíšete jako byste měli třeba šedý chlupy? Ano, Pavlovi toto téma vyhovuje, tak je jasné, že si ho tu rád nechá odemčené a bude rád, když se to bude probírat pořád do kola. To ale snad není důvod brečet tady nad tím, že je Ohnivák z Molu. To, co Kamila udělala je jen její vědomí a svědomí a asi ví proč to udělala. Nebyl jsem tam, neviděl na vlastní oči, takže ani nezatracuju, ale na druhou stranu je to prostě neobhajitelné a to jak to dopadlo je jediný správný výsledek a pokud příští rok Ohnivák vyhraje, tak jedině dobře pro všechny.
Undertaker jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 06:35 PM   #36
Pavel
Moderator

L'avatar di Pavel

predefinito

Nevím proč tady někteří lidé když už bezhlavě na mne útočí si nejprve pořádně nepřečtou celé fórum ?

Quote:
Originariamente inviata da Vlkodlak Visualizza il messaggio
Když si to forum přečteš odshora znova, tak úplně bije do očí, jak, když nikdo nereagoval, se Pavel urputně pokouší přitáhnout pozornost a zvýšit sledovanost.
Já jsem fórum založil 23.9. a pak 14 dní jsem nic nenapsal. Až 8.10. přidal Argus příspěvek a to zjevně jen proto, že na FB objevil reakci na toto fórum. Od té doby se vždy den diskutovalo, pak den pauza a vždy někdo, kdo se snažil Kamilu obhajovat znovu začal. Takže nevím o jaké "uprutné pokusy" z mé strany se jedná ?

Quote:
On prostě chce příspěvky, ideálně bez výhrad souhlasné.
Pokud budu chtít je souhlasné příspěvky, tak budu mazat ty osobní útoky. To, jak je vidět nedělám. A jinak, tohle je diskuzní fórum, takže je normální, že se tady diskutuje.

Quote:
Hezkou zábavu všem, kteří míní pokračovat v diskuzi o morálně-volních vlastnostech Ohniváka.
Někteří tu zjevně mají klapky na očích. Tady nepadlo ani slovo o vlastnostech Ohniváka. Tohle téma diskutuje nesportovní chováí jeho majitelky. O psa tu vůbec nejde.
Vecchio 10-14-2010, 07:08 PM   #37
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

L'avatar di CDaniela

ubicazione: Unhošť - Nouzov
predefinito

Vlkodlak
Já myslím že by bylo opravdu dobré se občas na realitu podívat jako pejskař, nejen jako majitel štěněte z Molu. Přesně jak bylo napsáno výše ...
A co se týče nekonečného sporu Moniky s Pavlem, tak ten už všichni známe. Je to hodně ohraná písnička.
Znáte tu hlášku ze Svěrákova filmu "Příjdu až budou nastavovat zrcadlo"
tak přesně v tom smylu si s kamarádkou děláme legraci z diskuzí P+M. Jdeme na wolfdog až "začnou vykrádat schránky" a zatím jsem se vždycky dočkaly.

CDaniela jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 10-14-2010, 07:46 PM   #38
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

L'avatar di Marianka.W

predefinito

Přesně, Danielo.
Nezáleží na tom jaké bylo výchozí téma. S třeskutou spolehlivostí se nakonec vždycky změní... Je to takový místní folklór.
Vecchio 10-14-2010, 09:35 PM   #39
Monika
Junior Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Marianka.W Visualizza il messaggio
Přesně, Danielo.
Nezáleží na tom jaké bylo výchozí téma. S třeskutou spolehlivostí se nakonec vždycky změní... Je to takový místní folklór.

Doporučuji číst VŠE a nečakat jen "na místní folklor." Pak mi totiž opravdu uniká o co vám jde.
Ale zřejmě o zábavu, což je pochopitelné.

Monika
Vecchio 10-14-2010, 10:06 PM   #40
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

L'avatar di Marianka.W

predefinito

Četla jsem celé vlákno od začátku. Celou dobu byla diskuze o Kamilině podvodu a souvisejících tématech. Teprve od příspěvku číslo 27 je diskuze o vašem sporu s Pavlem.
Ano, od té chvíle se tomu směju...
Rispondi