![]() |
![]() |
|
Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
U nas Imbus pije wodę - z kibelka ....... Próbowaliśmy oduczać - ale na nic to sie zdało. Najbardziej lubi taka świeżą ledwo co spuszczoną. Mamy kibelek z tzw półką i kiedy półka jest sucha Imbus potrafi kilka minut stać nad kibelkiem chcąc dać nam do zrozumienia że jest spragniony
![]() A tu Wisus vel Cwaniak ze swoja miską: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Lepszym rozwiązaniem bywa bidet-jak się ma na niego miejsce
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Niestety na razie nie ma miejsca na bidet
![]() Najgorsze że Imbus uczy Bowka pić z kibelka ![]()
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Cheitan, nie posiadający umiejętności korzystania z sanitariatów, zobaczył synka Ivju, który pił wodę z kranu umywalki. Ponieważ strasznie się puszył na starszego, ważniejszego i w ogóle "naj" przed synkiem to oczywiście musiał pokazać, że on też umie. Niestety nie wyszło-nie ogarnął wspierania się obydwoma łapami i picia wprost ze strumienia, zawisł za to na szyi próbując coś wychłeptać z dna umywalki. Było mu strasznie niewygodnie, ale nie wymiękł, udawał twardziela do końca. A my leżeliśmy na podłodze turlając się ze śmiechu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
U nas umywalka była pierwsza - w starym mieszkaniu Imbus stawał przed umywalką i patrzył się na kran. Trwało to tak długo że każdy z domowników zajarzył że Imbus chce pić. Kładł przednie łapy na umywalkę i pił prosto z kranu.
Tak samo robi u znajomych w mieszkaniu - np u Garudy. Potem zaczął pić z kibelka........
![]() |
#6 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Musialam tylko zapomniec o kostkach do dezynfekcji... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ja tam nie jestem pewna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
U nas jest to samo - czyscimy kibel i wtedy Imbus nie wchodzi do łazienki. Po dokładnym spłukaniu znów moze używać swojej "miski".
Ja mam do tego taką teorię: Poprostu Imbus lubi pić ze " strumienia" ![]()
![]() |
#9 |
Wilkokłak
|
![]()
Picie z klopika ma jeden zasadniczy plus; nawet przy tych z nieszczelnym pyskiem podłoga pozostaje sucha.
![]() Natomiast my z rodziną mamy jakoś tak zakodowane, że klopik zamykamy, zatem Łowca aczkowlwiek niekiedy pija i z tego "źródełka", nie miał możliwości wyrobić sobie nawyku i nie doprasza się otwarcia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Imbus sam otwiera pokrywę od kibelka - przez długi czas kibel mielismy zawiązany stalową linką. Ale dla nas samych to było niewygodne. I odpusciliśmy.......
W starym mieszkaniu mieliśmy dolnopłuk z którego wystawała spłuczka - trzeba było ją nacisnąc w dół. Imbus z ciekawością przyglądał sie temu jak spuszczałam wodę. Raz nawet skakał na dolnopłuk. Myslę że gdybyśmy w tym mieszkaniu zostali jeszcze kilka miesięcy to Imbus nauczyłby sie sam spuszczać wodę ![]()
![]() |
|
|