![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pokud nemáš tolerantní sousedy, je vysoká pravděpodobnost, že problémy díky čsv mít budeš. Píšu jen za sebe - z mých šesti čsv, chovaných venku, bylo pohodové jen jedno. Měl jsem problémy se sousedy (stížnosti na MěÚ, otrávené maso, verbální i fyzické strkanice. Současná fenka je zlobivá, hlučná, ale člověk už něco pochytí, vyzkouší, a jde to částečně utlumit. Na jakousi únosnou míru. V každém případě se nevyplatí čsv zanedbat. Pokud se mu nemíníš nebo nebudeš moct 100% věnovat, raději si čsv nepořizuj, jsou to pak jen a jen problémy. To ti ale píšu jen za sebe. Je asi lepší trošku postrašit, než aby jste byli doma nešťastní, zoufalí a pes samozřejmě taky (třeba ale vůbec ne). Pokud jsi odhodlaná do toho jít, dát tomu téměř všechen čas, tak ti moc fandím, žádné plemeno na světě se čévéčku nevyrovná. ALE - chce to své...a hodně |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Všechno přežiješ, jen toho otráveného masa se bojim!!!
A to i když jsou holky dost tichý, ale na sousedy prostě štěstí nemám.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bolt Grey Střípek snů
|
![]()
Co tu čtu o sousedech, tak se asi nebudu chtít nikdy stěhovat - široko daleko samá zahrada a na každé jeden nebo více psů. Ten můj je snad nejtišší a se sousedy se chce nadšeně vítat (dokonce i s jejich psy). Musela jsem jen výslovně zakázat házet jídlo nebo si ho vůbec nějak všímat, pokud na dvorku pokňourává.
Chce to asi i nemít špatné vztahy se sousedy a možná i odhadnout, jak tolerantní budou... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Nemít špatné, resp. mít dobré vztahy se sousedy je asi snahou a v zájmu každého ať má nebo nemá psy. Stějně jako snaha o to aby jeho případní psi nikoho pokud možno neobtěžovali. Stejně ale doporučuju nestěhovat!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
no jo ,ale copak clovek muze vedet,co se mu behem cca 12ti let,kdyz ma psa prihodi a co vsechno bude muset resit. nikdo se nestehuje rad a ja jsem si vubec nepomyslela,ze to bude pro nasi cubu takovy problem si zvyknout na nove bydliste. Fakt pul roku. Sice jsou mi sousedi ukradeni,k zivotu je nepotrebuju,ale zase takovy ignorant,ze by mi to bylo jedno nejsem. I v baraku,co vim, sousedi resi vyciho psa na sousednim pozemku.Pokud bych se musela nekdy jeste stehovat,tak si koupim malou chatku nekde za Prahou a psa bych mela uvnitr. Ja se bojim otravy. Jednu dobu jsem bydlela na kamaradcine chate pres leto a tenkrat pulrocni arwen taky vyla,kdyz byla na zahrade. Vevnitr jsem ji zase nenechavala,protoze ty veci nebyly moje a ona tenkrat docela nicila. no a jednou prijdu domu a za plotem byly vysypane nejake testoviny s necim. myslela jsem,ze me omyjou,to bylo v dobe,kdy Romane otravili Usana a Amiho.Nakonec prej kamaradka zjitila,ze to tam hodili sousedi,protoze si mysleli,ze rve z hladu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Děkuji všem za odpovědi.
Těžko říct, jaké máme sousedy, zatím jsme s nimi žádný konflikt nikdy neměli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
[quote=Kometa;336962]Děkuji všem za odpovědi.
V domě pod námi mají retrívra, který věčně štěká před barákem, mě to dost rozčiluje, nemám ráda zbytečně štěkající psy, proto jsem taky chtěla plemeno, které moc neštěká Skoro všichni naši sousedi mají psa, štěkot psů jim nevadí, ani v noci, to "se vydrží, to psi dělávají"... Sousedům nevadí ani vytí, to táhlé, krásné vlčí vytí. Vadí jim to ječení, kňučení, pištění - vysoké zvuky, tam je zakopaný pes. Na to bacha. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|