Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2010, 13:28   #1
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kometa View Post
Teď nevím, jestli jsem to nezvorala a neodpověděla na předchozí vzkaz, místo abych napsala nový. Píšu sem prvně a jsem krapet zmatená )

Opravdu má tolik čévéček s tímhle problém, nebo se tu jen zrovna sešli ti, co s tím problém mají a většina z nich snáší samotu dobře?

Pokud nemáš tolerantní sousedy, je vysoká pravděpodobnost, že problémy díky čsv mít budeš. Píšu jen za sebe - z mých šesti čsv, chovaných venku, bylo pohodové jen jedno. Měl jsem problémy se sousedy (stížnosti na MěÚ, otrávené maso, verbální i fyzické strkanice. Současná fenka je zlobivá, hlučná, ale člověk už něco pochytí, vyzkouší, a jde to částečně utlumit. Na jakousi únosnou míru. V každém případě se nevyplatí čsv zanedbat. Pokud se mu nemíníš nebo nebudeš moct 100% věnovat, raději si čsv nepořizuj, jsou to pak jen a jen problémy. To ti ale píšu jen za sebe. Je asi lepší trošku postrašit, než aby jste byli doma nešťastní, zoufalí a pes samozřejmě taky (třeba ale vůbec ne). Pokud jsi odhodlaná do toho jít, dát tomu téměř všechen čas, tak ti moc fandím, žádné plemeno na světě se čévéčku nevyrovná. ALE - chce to své...a hodně
Dušan jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 13:49   #2
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Všechno přežiješ, jen toho otráveného masa se bojim!!!
A to i když jsou holky dost tichý, ale na sousedy prostě štěstí nemám..
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 14:24   #3
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's Avatar

Send a message via Skype™ to Pouliche

Co tu čtu o sousedech, tak se asi nebudu chtít nikdy stěhovat - široko daleko samá zahrada a na každé jeden nebo více psů. Ten můj je snad nejtišší a se sousedy se chce nadšeně vítat (dokonce i s jejich psy). Musela jsem jen výslovně zakázat házet jídlo nebo si ho vůbec nějak všímat, pokud na dvorku pokňourává.
Chce to asi i nemít špatné vztahy se sousedy a možná i odhadnout, jak tolerantní budou...
Pouliche jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 15:21   #4
Janiz
Junior Member

Janiz's Avatar

Nemít špatné, resp. mít dobré vztahy se sousedy je asi snahou a v zájmu každého ať má nebo nemá psy. Stějně jako snaha o to aby jeho případní psi nikoho pokud možno neobtěžovali. Stejně ale doporučuju nestěhovat!!
Janiz jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 16:04   #5
mellorn
Member

mellorn's Avatar

no jo ,ale copak clovek muze vedet,co se mu behem cca 12ti let,kdyz ma psa prihodi a co vsechno bude muset resit. nikdo se nestehuje rad a ja jsem si vubec nepomyslela,ze to bude pro nasi cubu takovy problem si zvyknout na nove bydliste. Fakt pul roku. Sice jsou mi sousedi ukradeni,k zivotu je nepotrebuju,ale zase takovy ignorant,ze by mi to bylo jedno nejsem. I v baraku,co vim, sousedi resi vyciho psa na sousednim pozemku.Pokud bych se musela nekdy jeste stehovat,tak si koupim malou chatku nekde za Prahou a psa bych mela uvnitr. Ja se bojim otravy. Jednu dobu jsem bydlela na kamaradcine chate pres leto a tenkrat pulrocni arwen taky vyla,kdyz byla na zahrade. Vevnitr jsem ji zase nenechavala,protoze ty veci nebyly moje a ona tenkrat docela nicila. no a jednou prijdu domu a za plotem byly vysypane nejake testoviny s necim. myslela jsem,ze me omyjou,to bylo v dobe,kdy Romane otravili Usana a Amiho.Nakonec prej kamaradka zjitila,ze to tam hodili sousedi,protoze si mysleli,ze rve z hladu
mellorn jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 16:38   #6
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

Děkuji všem za odpovědi.
Těžko říct, jaké máme sousedy, zatím jsme s nimi žádný konflikt nikdy neměli) V domě pod námi mají retrívra, který věčně štěká před barákem, mě to dost rozčiluje, nemám ráda zbytečně štěkající psy, proto jsem taky chtěla plemeno, které moc neštěká (snesu spíš to vytí, to by mi tolik nevadilo), ale zatím si nikdo nestěžoval. Dokonce si nikdo nestěžoval ani na pitbula, co bydlí v ulici pod námi a venčí se sám po celém okolí a otravuje cizí psy (čekám, kdy se jednou s někým serve, fakt je dost protivný) i lidi. Ani si nikdo nestěžoval, když v protějším domě dvakrát týdně kdosi cvičil na bicí a neslo se to na několik ulic daleko (a to bylo hodně nepříjemné, zvlášť když to bylo celkem pozdě večer)... Takže doufám, že nějaké to zavytí snesou) Když bude nejhůř, budeme to muset nějak vyřešit, aby mohl být v bytě, to bude slyšet jen po baráku a tam máme sousedy opravdu pohodáře)))
Kometa jest offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 17:02   #7
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

[quote=Kometa;336962]Děkuji všem za odpovědi.
V domě pod námi mají retrívra, který věčně štěká před barákem, mě to dost rozčiluje, nemám ráda zbytečně štěkající psy, proto jsem taky chtěla plemeno, které moc neštěká

Skoro všichni naši sousedi mají psa, štěkot psů jim nevadí, ani v noci, to "se vydrží, to psi dělávají"... Sousedům nevadí ani vytí, to táhlé, krásné vlčí vytí. Vadí jim to ječení, kňučení, pištění - vysoké zvuky, tam je zakopaný pes. Na to bacha.
Dušan jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules