Ga terug   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reageren

Discussietools Weergave
Oud 11 November 2010, 12:12   #1
jerabekj
Junior Member

jerabekj's schermafbeelding

Stuur een bericht via ICQ naar jerabekj Stuur een bericht via MSN naar jerabekj Stuur een bericht via Skype™ naar jerabekj
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door saschia Bekijk bericht
Inak, odporucam konat radsej preventivne, napriklad povedat susedom ze berieme si steniatko, nejaky cas potrva nez si zvykne, budte prosim trpezlivi. Lebo ed su nervozni susedia, su nervozni majitelia, ked su nervozni majitelia je nervozny pes a ako je zname, cim nervnejsi pes, tym vacsi randal.
Mám podobnou zkušenost. Nám Dakouš po přestěhování prohrabal dvě vrstvy linolea až na beton a jak hrabal, tak mlátil do vchodových dveří, takže byl randál po celym baráku. Tuhle aktivitu střídal s vytím v poměru zhruba minutu na minutu. Sousedka to vydržela dva dny a pak mi hodila do schránky velmi odměřený dopis s výhružkou policíí, majitelem domu a ochráncema práv zvířat. Když jsem to přečetl, chvíli jsem se uklidňoval a pak se šel sousedce osobně představit a vysvětlil jsem jí, že to 40kg/73cm trdlo je v podstatě ještě štěně, které má problém si zvyknout na samotu v novém prostředí. Rázem se ze sousedky stala velmi příjemná a trpělivá paní, která mi vysvětlila, že se kromě hluku (je v důchodu a maká doma jako účetní), bála i o jeho zdraví, protože slyšela padat a rozbíjet věce atp. Všechno jsme si vysvětlil a od té doby už neprotestovala. Vlastně vzato kolem a kolem, sama si našla jisté řešení, aby ji Dakouš tolik nerušil ... řekla mi, že když už je to neúnosný, prostě si vezme práci do jiné místnosti podle toho kde zrovna Dakouš dělá bordel - zaplať bůh za to, že máme 4 pokojové byty
jerabekj jest offline   Met citaat reageren
Oud 11 November 2010, 14:22   #2
Dušan
Junior Member

Dušan's schermafbeelding

Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jerabekj Bekijk bericht
Mám podobnou zkušenost. Nám Dakouš po přestěhování prohrabal dvě vrstvy linolea až na beton a jak hrabal, tak mlátil do vchodových dveří, takže byl randál po celym baráku. Tuhle aktivitu střídal s vytím v poměru zhruba minutu na minutu. Sousedka to vydržela dva dny a pak mi hodila do schránky velmi odměřený dopis s výhružkou policíí, majitelem domu a ochráncema práv zvířat.
V létě šel kolem domu nějaký klučina s holkou , fena je zaregistrovala a štěkala - normálně. Hošan začal bouchat do plotu, fenu brali všichni čerti, přidala na rachotu, načež hošánek řekl: co to tam mají za psa, určitě ho týrají, zavolám na ně sociálku...

Něco i z jiného soudku: dva sousedi mi řekli - pořád ji neokřikuj, dyť je to štěně a proč by si občas nezakňučela, ani jí nedopřeješ...
A ten chlapík, se kterým jsem měl před lety s čsv opravdu velké problémy, se teď usmívá. Chodím s fenou často kolem jejich domu, a to jak brzy ráno, tak i večer. Vidí, že není jen v kotci, že má pohybu dost a že je to asi plemenem (jekot). A moc se mu líbí...
Dušan jest offline   Met citaat reageren
Oud 11 November 2010, 20:06   #3
saschia
Member

saschia's schermafbeelding

Stuur een bericht via Skype™ naar saschia
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dušan Bekijk bericht
A ten chlapík, se kterým jsem měl před lety s čsv opravdu velké problémy, se teď usmívá. Chodím s fenou často kolem jejich domu, a to jak brzy ráno, tak i večer. Vidí, že není jen v kotci, že má pohybu dost a že je to asi plemenem (jekot). A moc se mu líbí...
Mne tiez sused, s ktorym sme mali kvoli Freike a jej randalu konflikt, mi vzdy ked ma stretne nezabudne podakovat ze sme to vyriesili. Marne vysvetlujem ze sa to vyriesilo samo - proste prisko si zvyklo a zlenivelo a nema tuzbu v noci buntosit a cez den tesknit za panickou.
saschia jest offline   Met citaat reageren
Oud 15 November 2010, 22:16   #4
Bára
Junior Member

Bára's schermafbeelding

Standaard

Tak referuji - psisko spí už s námi a dobré :-) Chrní. Když jdu do školy zavřu jí a to ječí jak podebraná a zvykla si boxovat packama do dveří, to dělá totiž větší rachot než je schopná stvořit sama. Ale pak je ticho až do mého příchodu.

Ovšem (pozor,přichází OT) v neděli jsme byli ve stromovce a já z ní mám už nervy občas nadranc. Taky tu má někdo plachýho psa? Nebo vybyl černý petr na nás? Protože stromovka byla dostatečným důvodem pro šílení, neposlouchání, tahání - prostě zběsilý úprk. Ruka sedřená do krve, přítelova taky, jsme se střídali. Pes totálně v pr... Opravdu už netuší, co s tím...nedávno jsme tu už o její plachosti psali. Jó, maj lidi horší problémy než my, ale je mi to líto. Jsme poměrně aktivní a chtěli jsme psa, co by chodil všude s náma...No nic
Bára jest offline   Met citaat reageren
Oud 16 November 2010, 09:43   #5
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's schermafbeelding

Stuur een bericht via Skype™ naar Pouliche
Standaard

Mně jako malý nechtěl vyjít ani z naší ulice a obdobně to bylo se vším novým. Někteří mají asi plašší povahu a musejí si déle a šetrněji zvykat.

Nedávno jsme byli na vyšetření DKK a DLK a od té doby mi panikaří z cyklistů nebo jen samotného cyk. kola (předtím to nedělal) - nevím v čem mu připomíná to vyšetření...chystám se k tomu, že vyskládám kola z garáže a budu ho na ně navykat před domem. Myslím, že to bude pak opět fajn.
Pouliche jest offline   Met citaat reageren
Oud 16 November 2010, 09:56   #6
mellorn
Member

mellorn's schermafbeelding

Standaard

Baro,gratuluji,nakonec to dopadlo k vseobecne spokojenosti. Co se tyka plachosti,tak Arwen vyrustala taky v Praze a musim rict,ze s plachosti problem nemela.Neuvedomuji,ze by se neceho bala. Vlastne jo,v roce se zacala bat docela dost petard,tak kdyz je venku slysi,maze si to domu,div me neodvlaci na voditku.Nekde byl spousteci mechanismus,ale ja nemam zadny anung kde. Asi to chce tem situacim vystavovat co nejcasteji a neutesovat,vzdyt se jim prece nic zleho nedeje btw. plachost bych chapala u psa,ktery vyrusta nekde na vesnici a ne ve velkomeste,je to zvlastni,ze clovek socializuje jak divej a psa ma stejne plachyho asi to fakt bude kus od kusu.....
mellorn jest offline   Met citaat reageren
Oud 16 November 2010, 11:32   #7
jerabekj
Junior Member

jerabekj's schermafbeelding

Stuur een bericht via ICQ naar jerabekj Stuur een bericht via MSN naar jerabekj Stuur een bericht via Skype™ naar jerabekj
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bára Bekijk bericht
Jsme poměrně aktivní a chtěli jsme psa, co by chodil všude s náma...No nic
Sama jsi popsala ten nejlepší recept, jen k tomu budeš muset přidat trpělivost. Dakouš je v tomhle směru vpohodě, když už se náhodou něčeho bojí, tak se většinou nechá postupně k tomu nalákat na granuli. Agyr byl jinej, jakmile se něčeho bál, tak ani neměl moc tendenci zjišťovat o co jde. Tam jsem třeba strach z popelnic řešil tak, že jsem záměrně kolem popelnic chodil se zkrácenym vodítkem a dovolil jsem mu uhnout jen na délku vodítka, ale víc ani ťuk a prostě jsem ho protáhnul okolo. Je to ale individuální, trocha donucení neuškodí, ale s velkým citem. Hlavně prostě projít okolo jakoby o nic nešlo ... mě tohle fungovalo a v 8 letech mi už Agyr na povel skočil přes kontajner . (samozřejmě, bát se jich přestal mnohem dřív). Ještě k Dakoušovi ... vzhledem k tomu, že má většinou zájem prozkoumat čeho se to leknul, tak u něj pomáhá, když se mi může předníma packama opřít o ramena a pak spolu docapkáme třeba k tý popelnici a on je happy že jsme v tom spolu
jerabekj jest offline   Met citaat reageren
Oud 16 November 2010, 17:13   #8
Bára
Junior Member

Bára's schermafbeelding

Standaard

Nám když se pesan bojí, tak je jakoby v transu. Nemívá ani stažený ocas, spíš zdrhá hlava nehlava. Ve stresu se nedá nalákat ani na maso...když je hodně zle, nevezme si ho v té situaci ani ode mně. Nemá ráda lidi no :-( Před barákem máme psí hřiště a když tam pejsci pobíhají příliš blízko svých pánů, radši si s nima nehraje, než aby se přiblížila k lidem. A to jako z pejsků je nadšená asi nejvíc jak může. Je fakt, že když už zná někoho dýl, tak se skamarádí, to jo....

U nás je problém, že ona se nebojí konkrétních věcí. Vědoma si toho, co mám doma, už od mala poslouchala vysavač, sekačky, naučili jsme jí nebát se vody (dneska naopak skočí do každý vody v okolí), do busu mi chodí bez problémů (byť je nesnáší a jak vidí zastávku, jančí)...

Jo a v 11 měsících už mi hárala a má macek 30 kilo(cca 64 cm). Takže jak jsem se kdysi bála, že bude podměrečná - není
Bára jest offline   Met citaat reageren
Oud 24 February 2011, 20:33   #9
mellorn
Member

mellorn's schermafbeelding

Standaard

Achjo. Prave jsem se dozvedela,ze to jsou asi tri tydny,co 14 dni cuba zacala zase vyt.Posledni tejden prej ne. Mame na navsteve tchyni a ta se bavila s chlapkem,co ma pod nama nejakou dilnu a ten to rikal.Jemu to nevadi,taky ma psa.Sousedi,co si stezovali,zatim nic nerikali,tak jsem zvedava,kdy to prijde.Hlavne to nechapu.Tak dlouho byla v klidu,ze jsme ji prestali nahravat.Nechapu ten spoustec,nic se nezmenilo,chodim do prace jako prvni na sedmou,pritel pozdeji.Ted ma pritel tejden dovolenou,tak od pondelka ji budeme zase nahravat.To jsem zvedava,co se dozvim.
mellorn jest offline   Met citaat reageren
Oud 24 February 2011, 22:46   #10
Vlkodlak
Junior Member

Vlkodlak's schermafbeelding

Standaard

[quote=Bára;338094]Nám když se pesan bojí, tak je jakoby v transu. Nemívá ani stažený ocas, spíš zdrhá hlava nehlava. Ve stresu se nedá nalákat ani na maso...když je hodně zle, nevezme si ho v té situaci ani ode mně. Nemá ráda lidi no :-( Před barákem máme psí hřiště a když tam pejsci pobíhají příliš blízko svých pánů, radši si s nima nehraje, než aby se přiblížila k lidem. A to jako z pejsků je nadšená asi nejvíc jak může. Je fakt, že když už zná někoho dýl, tak se skamarádí, to jo....

U nás je problém, že ona se nebojí konkrétních věcí. Vědoma si toho, co mám doma, už od mala poslouchala vysavač, sekačky, naučili jsme jí nebát se vody (dneska naopak skočí do každý vody v okolí), do busu mi chodí bez problémů (byť je nesnáší a jak vidí zastávku, jančí)...

Jako bys měla doma mýho psa Hlavu vzhůru, třeba se to podá, u nás se to v roce trošku zlepšilo, teď má zas jankovitý období-všeho se leká, tahá, ocas staženej, ježí se na lidi co procházeji kolem, každej je podezřelej, ale doufám, že to přejde-taky je to od mala Pražák, cestovala MHD, vlakama, ale jenom sejít do hospody-to byly měsíce těžkýho tréningu. Teď už si tam i lehne-jako malou jsem jí nemohla dostat do dveří. Hlavně trpělivost, taky mi občas stříkají nervy, ale pak je to vždycky mnohem horší A nejlepší jsou komentáře "zasvěcenců" ve stylu "no jo, to je špatná socializace.."
Vlkodlak jest offline   Met citaat reageren
Reageren

Regels voor berichten