![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mam nieodparte wrażenie, że kontrola, a właściwie brak kontroli pod kątem DM rozwijać się będzie podobnie jak psy nierodowodowe. Jeden miot= kilka szczeniąt i wraz z ilością - spadek możliwości kontroli, co dalej. jeśli hodowcy nie wdrożą procesu na poziomie pary hodowlanej (obowiązek przebadania obojga potencjalnych rodziców), to ja nie widzę szansy na cokolwiek więcej poza ciut lepszym materiałem do badania akademickiego Mijke;/ Ukrywanie/fałszowanie wyników badań stawów (w ogólnej skali) pozwala przewidzieć losy badań pod katem DM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
weźmy Sexy: będą wyniki Anne Lee, jeśli jest czysta uważam, że lepiej żebym zaryzykowała i przebadała popularnego repa Hitta niż swoją sukę, która nawet gdyby była użyta w hodowli to na minimalną skalę. A koszty mają szanse być dużo niższe niż przebadanie całego miotu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() p.s. a kto bedzie Milanowi placic za badanie? Ty? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
A płacić. No załóżmy, że ja, ale właściciel reproduktora (i nie chodzi mi tu akurat o tego konkretnego) musiałby się jeszcze na to zgodzić i być może zmarnować mu karierę. Nie bądzmy naiwini, ale niebadane psy są i będą uważane za lepsze niż nosiciele ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Last edited by wolfin; 23-11-2010 at 12:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#11 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Czy są jakies progi wiekowe do wykonywania tego typu badań?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Niektorzy faceci to histerycy. W poczekalni była śliczniusia laseczka, 7-miesięczna sweterka irlandzka. Stawała na rzęsach, całowała Biesa w mordkę, ocierala się boczkiem, miziała łapką... A on tylko piszczal: "strasznie boję się zastrzyku, ojej, strasznie sie boję, bedzie bolalo, oj..." Laboklin zrobimy, ale musze zrobic jakas przerwe, zeby skunks zapomnial o tej traumie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Podpowiedz, aby krew pobierali z tylnej łapy. nawet jak trzymasz psa i ten się wspina, to tylne łapy muszą pozostać na ziemi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Nie ma. Nosiciel jest nosicielem, a pies wolny zawsze będzie wolny. Pies rodzi się n/n, n/dm lub dm/dm i takim umiera. Geny nie zmieniają się. Wynik n/n lub n/dm powoduje, że możemy spać spokojnie, ponieważ pies nam NIGDY nie zachoruje. Wynik dm/dm mówi nam, że pies MOŻE zachorować w późniejszym wieku. Leczenia nie ma, zapobiegać też nie możemy.
Ponoć czynniki środowiskowe mogą wpływać na ujawnienie się choroby ale dopiero trwają badania nad ich znalezieniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|