Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-07-2005, 13:42   #1
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Dla nas Szara jest fantastycznym ogniwem pośrednim! To znaczy, że dolączyla do nas gdy dzieci przestawały się juz powoli wszystkiemu dziwić i odkrywać swiat jako taki i mam nadzieję, że będzie z nami conajmniej do czasu az pojawią się wnuki i znow będziemy go odkrywac na nowo z nimi . Tina zapewnia nam ciagłość bliskości z naturą, nie pozwala zapomnieć jak fajna jest trawa, woda, zabawa na śniegu, jakie piękne kształty mogą mieć patyczki i ile radości może dać złapanie zabawki w locie. Nie pozwala nam też stetryczeć i zmusza do porzucenia od czasu do czasu komputera i książek! Dzieki zajmowaniu się nią dzieci nauczyły się odpowiedzialności za drugą istotę, zdolności do empatii i za to jestem jej bardzo, bardzo wdzięczna!
Do tego jest wierną kumpelą na dobre i na złe. Ale najbardziej wzrusza mnie jej ufność i przekonanie, że od nas zawsze dostanie tylko to, co dla niej najlepsze. To bardzo zobowiązuje!
Rona jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules