![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
do momentu aż faktycznie spadł śnieg i pooglądałam zdjęcia. Okazało się, że białe łapy i podbrzusze idealnie współgrają z jego bielą a ciemniejsza góra z kolorem krzaczorów. Ot przykład: ![]() Last edited by Grin; 16-12-2010 at 14:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
no i porownaj fotki swojego pieska z fotkami od Adama (wilkow) roznica chyba jest ale bardzo mala
Last edited by wolfin; 16-12-2010 at 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Maskowania na plazy uczyl sie od mamy...
![]() ![]() Ja tez dorzuce kilka fotek: ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
love and terror
|
![]()
No dobra, takie cwaniaki z maskowaniem jestescie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Wilki sa (zwykle) ciemniejsze od wilczakow. Jednak nie sa brazowe, ale bardziej ryze (maja kolor dzikich krolikow). Mam kilka fotek wilkow i mlodego Elisia (z wiekiem oczywiscie sciemnial, ale tu widac roznice): ![]() ![]() ![]() i jeszcze jedna fotka Juzia: ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Skoro jestesmy przy siersci - mamy snieg mozna wiec przetestowac "jakosc" siersci Burych. Nie wiem, czy to zadziala z blokersami... ale mozecie sporobowac....
![]() Wystawiamy psa na dwor, czakamy az go troche zasypie i sprawdzamy czy topnieje na nim snieg. Jesli tak to ma za slaba "izolacje". Idealne futro bedzie takie, ktore nie wypuszcza ciepla...
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Mysle że blokersy poinny zimą być dłużej "wystawiane" na śnieg i zimno !!
![]() |
![]() |
#13 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() PS Nasz blokers dzisiaj przed naszym wyjściem do pracy został "wystawiony" na -20. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Byłem z Młodą na spacerze, nie padał dzisiaj śnieg, więc nie wiem jak to by było z padającym, ale po tarzaniu się w tym, który już leży psica była oblepiona soplami, spadły w domu i sierść po kilku minutach była już sucha. Trochę mnie w sumie dziwi, bo nie ma jakiegoś bardzo bujnego futra. Fakt faktem jest go więcej niż latem czy jesienią, ale też bez szału ![]() Nie wiem czy tu ilość ma znaczenie, czy może bardziej twardość włosa, itp? p.s. jednak po długim wieczornym spacerze okazuje się, że na kryzie faktycznie się "sopli" ale na bokach brzucha się topi... Last edited by Wonderfull Wolf ES; 17-12-2010 at 23:00. Reason: p.s. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Distinguished Member
|
![]()
Jeszcze trochę maskujących wilczych kolorków z tego samego kwietniowego dnia - wydaje się, że sierść przybiera kolor otoczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z sierpnia: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
Ale fakt faktem na zimę bardzo ściemniała i zszarzała. A futro nie urosło jej raczej na długość, ale widać różnice w podszerstku. Dodatkowo uznała, że jej się to futro już znudziło i zaczyna się powoli lenić :/ Nie wiem czy to na olbrzymie wahania temperatury tak reaguje (zawsze lubiliśmy z Witkiem bardzo cieple mieszkanie, tak by chodzić zimą w krótkich rękawkach), czy po prostu tak sobie wymyśliła ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
bialas na takim sniegu tez potrafi nieźle zniknąć
![]() ![]() ciekawostką jest to, że Sexik przeprowadził się z -20 do łóżka 3 tygodnie temu. Futra nie wypada ani grama tylko się uklepało i wygląda jak latem! W kilka godzin przestawiła się do nowej teperatury o 40 stopni wyższej! A ta izolacja futra jest okropna-nic ciepełka ten kundel nie daje nawet jak wlezie pod kołdrę ![]() Last edited by jefta; 19-12-2010 at 18:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|