Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2005, 19:47   #21
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Moja buraczana dziewczynka jest w M czyli w klasie sredniej...
A foty z Lazne? A mam...
(u Eli na stronie sa, i moje z aparatu, ale jak co to skanowac bede pozniej, super fotki ma Margo, wiem bo widzialam )
Old 08-08-2005, 19:48   #22
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Margo jak zwykle ma super )
Ok, to idę do Elki na strone.
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 08-08-2005, 20:50   #23
Klara_i_Luna
Junior Member

Klara_i_Luna's Avatar

Send a message via Skype™ to Klara_i_Luna Send Message via Gadu Gadu to Klara_i_Luna

Agnieszka, dzięki za informacje. Do Wrocławia jesteśmy zapisane, muszę jeszcze tylko zrobić przelew a cholercia, ciągle zapominam
Ale chcemy pojechać, choć mamy masę obaw. Jak sobie poradzimy, jak mamy się zachowywać, czy wogóle załapiemy o co chodzi, zwłaszcza gdy sędziować będzie zagraniczny sędzia (z tego co zrozumiałam to Igor Selimovic z Chorwacji), będzie tłumacz?
Fajnie byłoby gdyby był ktoś od nas, planujesz przyjazd?
Wystawa jest 24-25.09
Czy w razie czego mogę pisać do Ciebie na maila?
Boję się chyba bardziej niż Luna...

Narvana nie ma sprawy, jeśli nas nie zje stres to się zobaczymy
Klara_i_Luna jest offline   Reply With Quote
Old 08-08-2005, 21:14   #24
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Klara_i_Luna
Ale chcemy pojechać, choć mamy masę obaw. Jak sobie poradzimy, jak mamy się zachowywać, czy wogóle załapiemy o co chodzi, zwłaszcza gdy sędziować będzie zagraniczny sędzia (z tego co zrozumiałam to Igor Selimovic z Chorwacji), będzie tłumacz?
Załapiecie , na pewno się uda. Patrząc z boku to wygląda strasznie, na początku też byłam bardziej spięta od psa :P, ale to kwestia wprawy. Czy będzie tłumacz? nie. Będzie pomocik sędzi, może on będzie tłumaczyć. W sumie to powinien. Zresztą tłumacz w sumie nie jest potrzebny: sędzia może spytać, w jakim wieku pies jest i głownie to wszytko, a rozmawiać możecie po angielksu chociażby . Poza tym nie ma na wystawach zbyt dużo gadania: sędzia pokazuje ręką jak trzeba z psem się przebiec po ringu - tak, żeby to było zrozumiałe dla wszystkich. Po wystawianiu dosjate się kartę oceny psa, i tam będzie pisać wszytko po polsku, bo to polska wystawa. Ew. może być tam tak nabazgrane, że nie dasz rady tego odczytac :P, ale na pewno będzie po polsku. Ja mam teraz śmiesznie po tej wytsawie w Litwie, bo mam nietylko nabazgrane, ale i po litewsku i nic nie mogę odczytać ). Zresztą, to nie jest aż tak wazne, najwazniejsza jest ocena psa i tytuły, a to na pewno dasz rade przeczytać..

Quote:
Fajnie byłoby gdyby był ktoś od nas, planujesz przyjazd?
Wystawa jest 24-25.09
Czy w razie czego mogę pisać do Ciebie na maila?
Nie mam pojęcia. Chciałabym bardzo jechać, ale to nie ode mnie zależy. Teraz nie powiem, czy będę, czy nie, ale może... :-) A pisać, to pewnie, pisz jak chcesz coś :-) to mój emial: [email protected] . Często go sprawdzam, więc nie ma problemu. Tylko przez najbliższe dwa tygodnie mmnie nie będzie.

A tak jeszcze a propo wystawiania: popatrz sobie tutaj - jest to ciąg tematów o wystawach, ale też tematy, gdzie można poczytać, co trzeab robić na takiej wystawie, jak się zachować, jak przygotować psiaka i inne takie (artykuły są oczywiście wolfdogowskie ):

etykieta wystawowa
na ringu
trening wystawowy
wady i niedostatki
jak przebiega sędziowanie
wystawa.. a co z nami?
co potrzebujemy na wystawę
jak przygotować psa do wystawy
zanim wejdziemy na ring

W wolnym czasie poczytaj sobie trochę, to może poczujesz się pewniej przed wystawą, bo przynajmniej będziesz już choć trochę wieedzieć, co i jak..
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 09-08-2005, 08:59   #25
Klara_i_Luna
Junior Member

Klara_i_Luna's Avatar

Send a message via Skype™ to Klara_i_Luna Send Message via Gadu Gadu to Klara_i_Luna

Wielkie dzięki
Klara_i_Luna jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules