|
|
|
|||||||
| Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Jediné čím počúrání zastavím, je že pokud vidím že pes si učůrknul tak mu dám povel sedni a musí sedět do té doby než to uklidím.[/quote]
Jen mě napadá, jestli by nebylo lepší vzít ho napřed ven vyčůrat a pak to uklidit, než ho nutit držet zbytek do doby než je uklizeno. Když není vyřešen důvod, proč k počůrávání vůbec dochází, připadá mi to jako zbytečné násobení stresu neodstraňující příčinu. Osvědčilo se mi za loužičky venku chválit, loužiček doma si absolutně nevšímat (teda samozřejmě uklidit, ale bez jakéhokoliv komentáře) a feňule se naučila chodit ven spolehlivě-řekne si. Ale samozřejmě, každý pes je jiný. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Ano samozřejmě že pokud nebyl venku vezmu ho nejdříve ven. Ale stává se to i v případě kdy byl třeba dvě hodiny venku a přijde domů. Hlavně ten povel pomáhá když se i potřebuju obléct tak aby se mi nepočúral než vlezu do bundy. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
ja bych asi nejprve vyloucila zdravotni problem a pak resila dal.Me se treba cubina pocuravala po operaci,kterou mela v pul roce dobrycho pul roku na to.taky nevydrzela dyl nez dve hodiny.A prestalo to ze dne na den.Ale to neni vas pripad,spis chci poukazat na to,ze tam muze neco zdravotniho byt,ale nejsem veterinar.A primlouvala bych se za to,abyste ho neplacali rukou po zadku. Tyhle lidske tresty jsou imho neucinne a pes jim nerozumi.Vim,ze to je s nima nekdy hodne tezke a cloveku kolikrat ujedou nervy,vsichni vime,co ty nase zlaticka umi
A jak pise vlkodlak,ja bych ho na to taky neupozornovala,pokud se to stane... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Mě se to zdá spíš jako submisivní učurkávání a spíš mě překvapuje že to předtím nedělal. Trochu mi tam nesedí ta postel, ale jestli to udělá až pak co sebere tu hračku tak si asi myslí že jí ukrad. Udělá to na tý posteli i když byste s ním u toho nebyli a on si tu hračku bral?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
Těžko posuzovat takhle na dálku, když člověk nevidí chování psa v dané situaci. Člověk si představí nedokonale popisovanou situaci jinak, než jaká je skutečnost. Každopádně bych to viděl jako spojení obou dvou stavů, tzn. radost i stres. Pokud si "ucvrnkne", předpokládám, že je to z radosti, že si např. hraje a je tak rozdováděn, že pozapoměl na držení svěrače, což si uvědomil až při "ucvrnknutí" a za normálních okolností by se zřejmě nevyčůral. Ovšem následně přichází stresová situace, kárání, napomenutí, hrozba či uvědomnění si, že provedl něco zakázaného -> další čůrání. Alespoň tak si to vykládám já.
Nevím jaký máte přístup k výchově, ale směle mohu tvrdit, že fyzické tresty (plácání, pleskání...) nemají na čsv nijak zásadní výchovný vliv, jediné čeho se dle mého soudu s nimi dá docílit je zkažení povahy a reakcí psa(feny) ve štěněcím věku. Ovšem stejně jako u lidí, i u psů platí, že psychické tresty jsou ještě horší než fyzické. Tím odkazuji na to povinné sezení po určitou dobu jakmile něco provede (samozřejmě to nemusí být tak hrozné jak jsem si to vybavil já, ale ve mně to evokuje vzpomínku na dlouhé sezení u oběda při nechutné krmi, kterou jsem nechtěl sníst a výchovnou metodu "dokud to nesníš, tak od stolu nepůjdeš"). Pokud si dobře vzpomínám, tak Raven měl zhruba v tomto období podobné stavy, tím myslím, že si občas ucvrnknul (jednou se dokonce celý ze spaní počůral |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|
|