Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2005, 12:58   #11
Jakub
Junior Member

Jakub's Avatar

Quote:
Originally Posted by joke
Czyżbyś myślał o tym, abym miała przenieść się do pustego mieszkania lub może budy dla psa, aby nic nie miał w zasięgu swojego nosa? wiem, wiem macie "dobre" wzorce: buda, łańcuch, klatka.
Swietne poczucie humoru i ten przepiekny cynizm! Uwielbiam takie argumenty! Spytaj sie moze kogos kto u nas w domu byl jak zyjemy, nie trzymamy nikogo na lancuchu ni to w kojcu czy budzie. Spytaj sie ilu ludzi trzyma swoje Wilczaki w klatkach - obrazilas chyba w tym momencie polowe forumowiczow.

Quote:
Jest coś takiego co nazywa się socjalizacją... warto coś na ten temat poczytać mając wilczaka. I sądzę tak jak leśniczyna, że jeszcze masz za krótko wilczaka, by cokolwiek wiedzieć o ich pomysłowości.
Zastosuje odpowiedz rownie cyniczna jak Twoj komentarz - trzymamy amona na lancuchu w kojcu i rzucamy mu mieso surowe przez plot... nie przesadzajmy, Wilczaki nie sa az tak "arcypomyslowe", inne psy tez im dorownuja, w tym te ktore mielismy.

Quote:
mamy, mamy ludzkie dzieci i mogę ci powiedzieć, że najlepiej pamięta się to, co zmalowały jako dzieciaki i z dumą opowiadało się innym rodzicom jako przykład zdrowych i szczęśliwych.
Znow przepraszam Joanne za to ze nonstop uzywam tego przykladu- zostawilabys zelazko stojace na desce do prasowania w tym samym pokoju co male dziecko? Chodzilo mi tylko o to.

Jedyne czego dowiedzialem sie w tym temacie to to, ze nie mam prawa krytykowac innych bo jestem za mlody i za krotko mam wilczaka. Brawo!
Jakub jest offline   Reply With Quote

Posting Rules