![]() |
![]() |
|
Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
V okamžiku, kdy má člověk auto, není problém... Ke konzervám...moje fena po nich má 100% průjem. Ačkoliv všechny konzervy, které jsem zkusila, byly ze 100% masa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
pozri napr. http://www.autolednice.cz/autolednic...lektricke.html
s kuratami je problem - maju blby tvar a je v nich vela vzduchu - 7 chladenych by sa mohlo "pod tlakom" zmestit aj do 20L ale pri mrazenych fakt netusim - asi najlepsie naporcovat na nejake ploche tvary ..zajímalo by mě, jak byste to udělali, kdybyste jeli na týden - 14dní na dovolenou - jen vlakem, s tím, že si vše nesete na zádech, do krajin, kde není ani človíčka. a co takto "lovna zver"? :-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ...hmm, leda, že by se ze mě stal taky myslivec. Abych to mohla konečně všechno legálně usměrnit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
no pokud bych jela na 14denni cundr do divociny,tak ji vezmu granule nebo susene maso.To by prezila..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Zkrátka, už se to tady rozebíralo několikrát ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
..zajímalo by mě, jak byste to udělali, kdybyste jeli na týden - 14dní na dovolenou - jen vlakem, s tím, že si vše nesete na zádech, do krajin, kde není ani človíčka.
V okamžiku, kdy má člověk auto, není problém... môj pes má z granulí a z konzerv 200% hnačku ![]()
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Opravdu nemám problém někam dojít..ale musí být kam. Granulí jsme zkoušeli asi 5značek..? Naštěstí ani z jedné neměla čuba nikdy takové "výsledky" jako z konzervy. Ale samozřejmě každý pes je jiný. Jen se mi nelíbí, jak se zde často uvádí jediné správné řešení, ale někdy to prostě nejde. Toť vše, co jsem tím chtěla naznačit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Někdo hold chodí na třeba týdenní nebo delší čundry "na těžko" (chápej s veškerou výbavou na spaní, vaření, jídlo,...) do hor a liduprázdných oblastí, (kde o vybavení místních obchůdků mírně řečeno pochybuju, obzvlašt pokud ty krajiny nejsou české nebo slovenské ale třeba více na východ) a kde by sice lovná zvěř samozřejmě byla, ale to jako bylo myšlené asi jako vtip, že??? protože nevím jak jinak by dotyčný chtěl dovolit psovi lovit na dovolené a pak mu vysvětlit že za barákem na procházce se neloví a nebo ho za barákem nemoci pustit z vodítka protože pes nerozlišuje jestli je na dovolené nebo na procházce za barákem kde ale lovná zvěř je taky..
A někdo hold na jedno nebo dvou denní výlety kde to jídlo pro psa utáhneš a ani se nestihne zkazit nebo hold počká v termoboxu nebo v lednici v autě nebo chatě.. Představa že k plné krosně na záda přiděláš ještě termobox je fakt unášející!!!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
http://www.tobrok.sk
|
![]()
ja nehovorím o žiadnej dogme, len vravím, že kombinovať BARF a granule sa dlhodobo neodporúča, tak ako písal zadávateľ, že by to striedal. potom však napísal v ďalšom riadku, že ide o dovolenku. osobne som hovorila o striedaní dennom.
čo sa týka výletov, bohužiaľ, sušené mäso by u nás asi mohlo byť, ale na 2 týždne pobaliť seba a aj psisko tak, aby boli všetci najedení a ísť bez auta, neprežijeme nikto ![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
..no, u nás by to asi jinak nešlo. Buď granule, nebo suši maso (nevím, kolik váží..ale zas je výživově vydatnější..?). Tak či tak je to kompromis. Hold, čuba si svoje nesla sama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
no,pokud bych mela psa,ktery mi po konzervach,granulich nebo susenym bleje a prujmuje a snese jen syrove,tak holt si naplanuju asi dovolenou bliz civilizaci nekam,kde se da do 10-15km dojit do nejakeho obchodu.Taky nemyslim,ze by u nas nebo na Slovensku bylo moc takovych mist uplne mimo.No,me by se docela libilo 14 dni cundrovat nekde treba v rumunskych horach,ale neumim si predstavit kdybych vlacela byt jen lehke granule na 14 dni.Kdyz uz ne tezke,tak by to bylo objemne. A jidlo a obleceni pro lidi,no bylo by toho dost....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
u nas to urcite levneji vyjde. Prokrmim tak plus,minus 500 kc.Mam ale fenu,ktere musim hlidat vahu,takze kdyby to byl zdravy samec,prozere urcite vic. Ale porad nejsem na cene za ultrapremiove granule. Jine bych ji nekupovala.Minuly tyden jsem byla v kureci masne a za 6 velkych hrebtu,kilo srdicek a kruti krk jsem dala 160 kc a jeste v mrazaku maso mam.Kupuju za stravenky,coz je vyhoda a stoji me to vlastne polovinu.Zeleninu a sem tam mlecne vyrobnky do toho nepocitam,to zahrnuju do lidskeho nakupu,ale ona mrkev,celer,cinske zeli nestoji moc.
tu mrkvovou smes jsem taky kdysi davala,maji v nabidce i biokonzervy,coz ja jako magor na jidlo pro cubu mozna na dovolenou poridim.Zacali prodavat i syrove maso,ale to vyjde opravdu draho,koupit to na mesic. Jak zminovala Anathema ty velkochovy,tak me se to taky moc nelibi,ale biozdroje nemam a blizsi kosile nez kabat. Chci mit psa krmeneho pokud mozno prirozenou stravou. Ono ty kurata jdou na porazku celkem mlada,takze vyhnana buhvicim zas tak nebudou. ATB jsou myslim i zakazana.Ale hezky to kazdopadne neni. pro nas lidi kupuju kdyz uz kure,tak BIO.Jednou za cas to financne ustojim,ale byt tim krmen pes,tak prijdu na buben. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]()
Tušíš špatně. Kuřata jdou na porážku v 5-6 týdnech.
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
[quote=mellorn;357752]u nas to urcite levneji vyjde. Prokrmim tak plus,minus 500 kc.Mam ale fenu,ktere musim hlidat vahu,takze kdyby to byl zdravy samec,prozere urcite vic. Ale porad nejsem na cene za ultrapremiove granule. Jine bych ji nekupovala.Minuly tyden jsem byla v kureci masne a za 6 velkych hrebtu,kilo srdicek a kruti krk jsem dala 160 kc a jeste v mrazaku maso mam.
No jo, když ona moje potvora má ráda hovězí přední s kostí, to se pak nesmim divit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Růstové stimulátory jsou ve všech třech směsích pro brojlery, jen v té poslední, která se krmí posledních 3-5 dní před porážkou je jich prý (!!) míň. Ale v dnešní době, kdy je humus ve všem, nejen v krmení pro zvířata, opravdu až zas tak nevěřím . Jako nevěřím, že to ve výkrmně vždycky vyjde tak, že jim BR2 (tedy ta předposlední směs) vyjde tak, aby se dokrmila 5 dní před porážkou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
nalezla jsem web barfujeme.cz,kde je nabidka bio skeletu apod....doma to prozkoumam,mozna to nebude zase tak hrozne drahy jako pro lidi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|