|
![]() |
#1 |
Arimminum Kennel
|
![]()
Vas veterinar ma pravdu,cena psika by mela byt nizsi.
Velmi zajimavé clanky na toto tema : http://www.labrador-lara.estranky.cz...orchismus.html http://www.spicove.cz/chovatelstvi-p...torchismus.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
To je jasné. Kdyby majitelka zažádala, měla by nárok. Tady jde o to, že to Michaela asi nechce udělat a že to bere jak to je.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Na základě tohoto jsem začla uvažovat, že bych se s chovatelem spojila ohledně snížení ceny, ale jen o náklady na operaci. Protože varle bude muset ven tak či tak. Můj vet mi sdělil cenu asi na 4000 kč. Taky přemýšlím nad tím jestli nechat odstranit rovnou i druhé varle. Chovný nebude stejně, neměl by starosti s fenkama , mohl by s nima kamarádit ať háraj nebo ne. Myslím, že by to pro psa bylo asi nejlepší řešení. Ráda bych k tomu Vaše názory.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Tedy já když slyším o kastraci, tak je mi psů líto. Ale vím, že třeba na západě se tím řeší kde co. Já osobně bych mu druhou kuličku nechala, ale nechala bych jí podvázat,aby sice nikoho nemohl obtěžkat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
A neni lepsi mit tydyyt, ktery se nebude rvat s ostatnima psama, nebude zdrhat za harajicima fenkama a bude se vsema kamarad??Ja myslim, ze i tohle stoji za uvahu...
Podle me, pokud je pejsek temperamentni, tak takovy zustane, pokud je klidas, tak zustane klidasem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Pokud to neni bezduvodne nutne,ja bych nekastrovala. Taky se setkavam s nazorem na veterine,kdyz teda nebude chovna,ze ji mam nechat vykastrovat,ale to odmitam. Delam vse proto,abych riziko pyometry snizila.Samozrejme,pokud to nastane, udelam to ,ale ne jako prevenci.Uz se do ni jednou rezalo....Moje fenka nema kastraty samce vubec v oblibe a dost tvrde jim naznacuje,jak jsou nekompletni.Kastrovane feny nijak zvlast neresi,ale samce teda jo...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Opravdu jde o to, co každý preferuje. Já osobně mám ráda psy takové, jací jsou od přírody. Ano, vím, že s kastrátem je jednodušší život. Ale pro mě- dík, nechci. Tady jde fakt o majitele, co do budoucna chtějí oni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|