|
|
|
|
#1 |
|
the Bright Side of Wild
|
nie podam w tej chwili źródła bo czytałam to sprawozdanie w zeszłym roku ale w moim okręgu - 3 gmin zgierz, aleksandrów i konstantynów dziennie do schroniska trafia 3 do 5 towarzyszy, tropicieli, zwiadowców, obrońców, opiekunów czy przewodników...
ostatnio pewien gość z Torunia opowiadał, że całe lato zwozi psy poprzywiązywane do drzew w okolicznych lasach - i że tak można non stop - i to był dla mnie szok bo wyobrażałam sobie pojedyncze przypadki a nie masowe zjawisko- i to nie jest multikulti - TO NASZA POLSKA KULTURA NASZ NARODOWY ZWYCZAJ!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kawał ch*ja
|
Ja chcialbym sie dowiedziec tylko jednej rzeczy - dlaczego to MY mamy byc tacy mega tolerancyjni i otwarci na wszystko co w mniemaniu zdecydowanej wiekszosci jest po prostu nie do przyjecia?
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
the Bright Side of Wild
|
Z LASÓW LOTHLORIEN - już była taka sprawa - jeżeli dobrze pamiętam to w Polsce nie wolno zabijać zwierząt towarzyszących a hodowlane do uboju wolno - tyle że nie ma specyfikacji gatunków - czyli jak zaprzyjaźnisz się z cielakiem to już nie możesz go zjeść a jak wyhodujesz stado psów na futro to masz pełne prawo dysponowania ich życiem.
Last edited by spadzista; 21-02-2011 at 11:19. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
Okropne... Psy są typowo towarzyszące, użytkowe, nie konsumpcyjne w naszym kraju!!!!
To ja mam plany założyć "dom spokojnej starości" a tu coś takiego!
|
|
|
|
#5 |
|
the Bright Side of Wild
|
jeszcze trochę polskości - w polsce jest kilka MILIONÓW psów żyjących na łańcuchu - CAŁE ŻYCIE!!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
A podczas niegdysiejszej akcji "zerwijmy łańcuchy", która promował plakat z małym dzieckiem przypiętym łańcuchem do budy (oczywisty fotomontaż), posypała się lawina protestów-przeciwko przypinaniu tego biednego dzieciątka
Wot co.... p.s. a przy okazji i w temacie- artykuł z GW, przedstawiający problem tylko aglomeracji warszawskiej;/
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 21-02-2011 at 12:12. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
Ciekawa bardzo jestem (jeśli ta ustawa w ogóle przejdzie w takiej wersji), jaki to będzie miało wpływ na dolę tych kilku milionów... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
the Bright Side of Wild
|
HA - mój górski sąsiad miał / pewnia nadal ma/ pieseczka, który jak raz zerwał się z łańcucha zagryzł jałówkę - i to tak z rozpędu a nie po jakiejś tułaczce - realnie patrząc kojca nie zrobią.. i co?
i nic - bo kto ich skontroluje ? sąsiad sołtys? to bimbru dostanie i będzie po staremu... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
the Bright Side of Wild
|
w polsce się nie da pewnych rzeczy wynegocjować zapisem - tu potrzeba pracy u podstaw i edukacji - takie rzeczy powinny być na przyrodzie - zamiast układu oddechowego pantofelka - że zwierzęta w domu to obowiązek i odpowiedzialność , że należy sterylizować , adoptować, szczepić itd - u mnie możesz normalnie legalnie pójść do urzędu miasta i zarejestrować psa bez szczepienia na wściekliznę - konsekwencją jest wyższa opłata :-)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
VIP Member
|
Albo jak pójdzie fama, że "kontrol jedzie" to łopatą w łeb za stodołą (najbardziej rozpowszechniony wiejski sposób leczenia)..w końcu za chwilę znajdzie się jakiś nowy...
|
|
|
|
![]() |
|
|