Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2011, 14:42   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Šakalka View Post
Ale stejně pořád koná potřebu doma, nefungují ani rady typu říct důrazně nesmíš.Stejně si udělá po svém a ještě se u toho tváří stylem: a to máte za to
Psi takhle nepřemýšlí, nebo aspoň ne v tomto věku. Důrazně "nesmíš" je sice správná rekace, ale ještě mnoho vody uteče, než si pes tento pojem spojí s tím, že nesmí. Někdy mám pocit jakoby majitelé očekávali, že si od chovatele berou štěně, které rozumí a mluví lidskou řečí. Všechno jí musíte teprve naučit. Buďte trpěliví.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 15:32   #2
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

To mi nedá nezareagovat, protože řešíme úplně totéž Ale našemu zvířeti jsou už tři měsíce Kadí a čůrá doma pořád i když občas si už zakňouráním řekne, že chce ven, ale to až asi tak poslední týden a rozhodně ne vždycky, na deseti týdnech mu bylo absolutně fuk kdy a kde se počůrá nebo pokakaká Bobky po sobě žral taky, ale teď už je to mnohem lepší, i když občas má ještě den, kdy je rozdrobí po celém bytě Někde jsem četla, že je to u štěňat normální, protože fena po nich uklízí bobečky právě tak, že je sežere, takže to vidí u ní, časem by se to měla odnaučit A ta ignorace, to si myslím, není ignorace, ona ještě pořádně nechápe, co po ní chcete... já si taky myslela, že to naše zvíře si z nás dělá asi legraci, když mi strčí čumák do talíře a já na něj křičím fuj a on se dívá, co jako bude... ale je to spíš prostě tak, že si musí ještě utřídit všechny souvislosti - něco udělá - někdo ho napomene - srovná si to v hlavě - uvědomí si, že přijde trest - zareaguje - zatváří se provinile... to je moc pochodů na takové malé prtě Časem to pochopí, ale nebudou to dny, ale týdny, možná měsíce... jo, chce to pevné nervy, taky mi občas rupnou
Kometa jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 20:43   #3
Šakalka
Junior Member

Jste všichni moc zlatí, děkuji za cenné rady a porady. Celkově díky za tenhle portálek.

K bobkům - zkusili jsme s veterinářem nasadit probiotika, situace se prakticky hned zlepšila, ale zase má dost hoňky. Ale pomáhá to.
Faktem je, že když byla štěnda ještě u mamky, byla v kotci a ona po nich vše uklidila, takže to má asi taky tak spojené.

K čůrání - je pravda, že pije hodně moc. Plenky jí dáváme na noc, chodí na ně, ale hodí na ní tak dvě tři čůrání a pak z ní udělá cucky . Takže další potřeba už není kam hodit. Ale za to jí rozhodně netrestáme.

K chování - po zlouskání webu vidím, že to bude ještě běh na dlouhou trať. Ale jsem hned klidnější, když vím, že je to tak všude.

A abych na ní neházela jen to špatné, je to jinak strašně učenlivé a chytré štěně. Třeba máme velikou kliku, že se naučila velmi rychle být přes noc sama, zvládá takové odložení i přes den. A nejkrásnější je, když sleduje televizi, kroutí tou ušatou hlavou na všechny strany.
Šakalka jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 21:53   #4
Marianka.W
Šungmánitu-ha Khoyáke

Marianka.W's Avatar

Ad 1) Moje holky se dokonale naučily čurat venku skoro až za rok. Dneska už si umí i říct, ale rozhodně to neuměly za pár měsíců.

Ad 2) Máš čévéčko, zvykej si... Specifická vlastnost tohoto plemene je mazanost až vyčůranost.

Ad 3) Vlastní exkrementy nežraly nikdy, ale lidský... Jestli na tohle má někdo radu..?
Marianka.W jest offline   Reply With Quote
Old 05-03-2011, 10:01   #5
mellorn
Member

mellorn's Avatar

S vycuranosti souhlasim,ale v deseti tydnech si myslim,ze o ni nemuze byt jeste rec.
Zrani lidskych h...n je problem i u nas.Rada na to je takova,ze je dobre,aby ten pes dostal treba retizkacem pres cumak v okamziku,kdy se k tomu lejnu skloni,ale chce to opravdu dobrej postreh a ten ja nemamTo nacasovani je tam dulezity...Hlavne se vyskytuji tam,kde je necekam.Mozna nam taky cistotnost trvala skoro rok,ale i diky operaci strev v pul roce,kdy nevydrzela dyl nez tri hodiny a pustila to ,kdy ji napadlo.Preslo to ze dne na den.
mellorn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules