Zurück   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Antwort

Themen-Optionen Ansicht
Alt 03-25-2011, 09:05 PM   #1
DanielZ
Wilczasty : Foto

Benutzerbild von DanielZ

DanielZ eine Nachricht über Skype™ schicken Send Message via Gadu Gadu to DanielZ
Standard

Dla Pinki w polowaniu - ech szkoda że te wielkie ptaki nie latają niżej ( helikoptery ) . Największa zdobycz struś (ok 100kg).
Co do upolowanego zwierza na łonie natury , jak pozostawisz upolowanego biedaka to będzie to wypadek, jak go zabierzesz z chęcią zakopania bo serce Cię zaboli - to będzie kłusownictwo.
DanielZ jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 03-25-2011, 09:23 PM   #2
anula
czuły barbarzyńca

Benutzerbild von anula

Standard

Zitat:
Zitat von DanielZ Beitrag anzeigen
Dla Pinki w polowaniu - ech szkoda że te wielkie ptaki nie latają niżej ( helikoptery ) . Największa zdobycz struś (ok 100kg).
Co do upolowanego zwierza na łonie natury , jak pozostawisz upolowanego biedaka to będzie to wypadek, jak go zabierzesz z chęcią zakopania bo serce Cię zaboli - to będzie kłusownictwo.
Można uznać, że był to wypadek. Niebadanego mięsa i tak byśmy nie zjedli...
Ciekawostka dla rozładowania napięcia: Mój pierwszy kot przyniósł kiedyś do domu zajączka. Młodego, ewidentnie wyciągniętego z gniazda na polu. A że zajączek był nieco "uszkodzony" przez kota i krzywo kicał, zawiozłam go do ZOO, gdzie pani przyjęła go z radością mówiąc, że przyda się nadprogramowa karma dla węży...
brrr
brzmi strasznie, ale do tego sie to wszystko sprowadza...
anula jest offline   Mit Zitat antworten
Alt 03-28-2011, 11:16 AM   #3
AngelsDream
Wiewiórka Wredna

Benutzerbild von AngelsDream

Send Message via Gadu Gadu to AngelsDream
Standard

Wypadek czy kłusownictwo - pies nie był dostatecznie pilnowany - można dostać mandat, wszystko zależy, kto widział, co widział i jak zinterpretuje sytuację. Ja nie miałam wyboru, odruchy pogoni wygaszałam, wygaszam i przekierowuję na aport, bo muszę, ale wiem też, że co innego nasz szczur w domu, a zupełnie inna bajka, kiedy coś śmignie psu przed nosem. Do ostatnio znalezionego pod blokiem kota Baaj się ucieszył, zero odruchu pogoni-polowania, był luzem. Ale to nic nie wnosi. Za dwa tygodnie może zobaczyć zająca i udowodnić, że jednak instynkt ma na miejscu, a komenda bywa tylko słowem.
AngelsDream jest offline   Mit Zitat antworten
Antwort