![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Junior Member
|
![]()
Mój Arti co prawda nie lubi pływać, ale tak wlaśnie reaguje (odbija mu palma po prostu
![]() ![]() ![]() ![]() Śliczne psiaki... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Senior Member
|
![]()
Piekna jest Cayo! jaka jest teraz duza? mierzyliscie ja?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
nie dajcie się zwieśc pozorom zę to śliczna suczka... np
dzis porwała mi z ręki kanapkę z jajkiem ... wczoraj notorycznie właziła kaśce pod kopyta jak jej je robiliśmy, co dla nas skończyło sie siniakami a nie dla cayo,.... temat woda!!!! dla cayo super tylko nie ta czysta w jezorach...uwielbia za to pokonywać nawet 15metrowe rury meloracyjne (to jest je sposób na upały ) ... wieczorami nie mogliśmy jaj zagonić do domu przez jakieś ostatnie trzy tygodnie - powód lipcówki , takie chrząszcze majowe - deserek jak znalazł , a po ogledzinach kupek stwierdzamy że stało się to danie główne. .... pielenie warzywnika okazuje sie niebezpieczne kiedy w okolicy grasuje głupkowaty wilczak, przekonała sie o tym Alicja kiedy z kontemplacyjnego pielenia groszku wybudził ją poteżny cios z bańki w szczękę . Ala zrobiła żuczka na plecy, zalała się krwią z przeciętej wargi i odjechała do łóżkiwic opanować ból głowy osłabienie i lekkie wstrząsnienie szarych kom. Ja ... dorabiam się tylko odcisków od igły szewskiej reperyjąc na bierząco "usterki niewiadomego pochodzenia " na konskim sprzęcie. ABC |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
VIP Member
|
![]()
Ho Hooo! Zuch dziewczynka!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
- źrebakowego i -.........................myszowego. Mam nadzieje, ze tylko "na razie". A potem OBIE bedziemy musialy sobie nabyc nowe oglowia i szczotki (to idzie najlepiej) z przyczyn kudlato-czterolapych ![]() A jak przyzwyczajalas konisko do obecnosci Slodkiej Cayo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
Cayo uwielbia końskie kopyta, i zawsze je gdzieś znajdyje, choćbyśmy nie wiem jak je wysprzątali i ukryli. Chyba je lubi dlatego, ze tak fajnie śmierdzą.
Jak przyzwyczaiłam konia do Cayo?? Koń się jakoś z nią opatrzył, bo codziennie Cayo pojawia się w okolicy: rano idzie z nami do stajni, w dzień urządza sobie przebieżki przez pastwisko, choć te coraz mniej ją bawią, bo spodobała się źrebakowi, któremu strasznie się nudzi, i chętnie ją gania. W takiej konfrontacji Cayo nie czuje się już tak pewna siebie i widać, że się boi, że nigdy nie wie, czy zdąży uciec. Generalnie zaczęła konie omijać duuużym łukiem. Ale wydaje mi się, że traktują się nawzejem jak swoi, znają się, i nie czują się wobec siebie niepewnie. Nie mówię tu o źrebaku, bo przy niem nikt nie może się czuć pewnie, gdyż nigdy nie wiadomo, co mu do łba przyjdzie. Gaga, co do fotek Cheitanka, to rzeczywiście, jak z jednego spaceru. A może wybieracie się na Mazury na wakacje? Zapraszamy do nas na wspólny spacer, kąpiel w jeziorku i co tylko jeszcze nasze wilczaki sobie wymyślą. Moglibyśmy zrobić naprawdę dobre zdjęcia, a wilczaki trochę by się wyszalały. Co Wy na to? Pozdrawiam wszystkie wilczydła, Alakra |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
VIP Member
|
![]()
hej hej tam na mazurach!
Dziekujemy pieknie za zaproszenie - jesli sie uda na chwilke ( bo urlop to my wlasnie zaczynamy za chwile aby po lokcie sie urobic z wykonczeneim remantu) to chetnie przyjedziemy...a gdzie Wy dokladnie mieszkacie ? Cheitan bedzie pewnie zachwycony choc ostrzegam ze to burak i do panienek specjalnego szacunku nie ma (za leb i w glebe ![]() A jak nie w same wakcaje- kiedy sezon turystyczny to moze okolice wrzesnia? No jakos sie musimy spotkac...tym bardziej ze do Peronowki nie pojedziemy i tam nie bedziemy mieli okazji sie zobaczyc ![]() Poki co pozdrawiamy ze stolycy....i czekamy na nowe fotki panny Cayo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
Gaga, przyjeżdżajcie kiedy tylko wam pasuje. Może być teraz i może być wrzesień. Mieszkamy w gminie Wydminy, pomiędzy Giżyckiem a Ełkiem.
Nie przejmuj się zachowaniem Cheitana, jakoś się dogadają, przecież są z tej samej "paczki".:-) Zachowanie Cayo też pozostawia wiele do życzenia, ale może w końcu będzie mogła się wyżyć na równym sobie. Na pewno byłaby wniebowzięta. No to planujcie wyjazd, my czekamy, i dajcie znać, jak już coś konkretnego postanowicie. Pozdrawiam serdecznie Alakra |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
VIP Member
|
![]()
Pieknie dziekujemy, na pewno skorzystamy z zaproszenia. jednak widzi mi sie ze bardziej po wakacjach...ale juz sie nie mozemy doczekac!!
No chyb a, ze Wy bedziecie wczesniej w Wawie?? To bedziemy czekac krocej? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Junior Member
|
![]()
witamy ponownie ...dopiero w ostatnich dniach było troche oddechu i mogliśmy przygotować strone , nową strone i pod nowyn adresem www.cayo.zperonowki.com. strona na republice pozostaje juz tylko jako archiwum.
POzdrowienia dla całej watachy i właścicieli nie wiadomo czemu i po co uczepionych końca linki ., jak jakiś rzepy wilczego ogona. ABC |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Distinguished Member
|
![]()
Łał! na Waszje stronie jest pare zdjęc po prostu rewelacyjnych! Wilk we mgle, no cudo!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Junior Member
|
![]() ![]() Ta fotka jest najlepsza =) Gdzie robiona? ![]() Hm, czyżby Jezioro Nidzkie? Bardzo fajna galeria ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
love and terror
|
![]()
Nareszcie sa foty na ktore czekalam...
na wilcze foty... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Junior Member
|
![]()
No nie, jadę w Mazury, bo tam piękne wilki mają
![]() Jaka Cayo już duża... Heh, ale jakim cudem na to drzewo wlazła?! ![]() I rzeczywiście, zdjęcia we mgle... Ach... ![]()
![]() |
#77 |
love and terror
|
![]()
Jedno z tych we mgle po zmroku mam na tapecie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
VIP Member
|
![]()
Ale suczysko pieknie wyroslo! Dluga kazaliscie czekac na fotki...ale oplacalo sie czekanie
![]() pozdrawiam Gaga |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Junior Member
|
![]()
hmmmm
cayo jest poprostu bardzo zdolną dziewczynką i odważna aż go granic głupoty .... na drzewo wbiegła z rozbiegu (pochylona jakieś 45st) i właziła na 6-8 metrów z 4 ech nawet skoczyła , co o mały włos nie skończyło się u mnie przedwczesnym zawałem :-) ... i myśle już ona sama nie będzie probawać takich ułąńskich fantazji. rzecz sie rozgrywała na wyspie Glima na Jeziorze Dobskie. Ostatnio probuje włazić na drabine oczywiście za mną .... wogóle chce być tam zawsze tam gdzie ty (znaczy ja- :-)). Bartek Ala I Cymbalus Maximus Cayus Callistus Lupus |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|