Regresar   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Responder

Herramientas Estilo
Anterior 16-May-2011, 10:33 PM   #1
DanielZ
Wilczasty : Foto

Enviar un mensaje por Skype™ a DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ
Predeterminado Xxxvi karkonoska wystawa psów rasowych - jelenia góra

Gratulację dla wygranych psów , a konkurencja zaiste była niemała. Szkoda tylko że gospodarz ringu komentował głośno wygląd psów ,a co gorsz sędzia uwzględniał komentarze w opisie .Dla gospodarza ringu i sędziego .
DanielZ no está en línea   Citar y responder
Anterior 16-May-2011, 11:01 PM   #2
z Peronówki
VIP Member

Enviar un mensaje por MSN a z Peronówki Enviar un mensaje por Skype™ a z Peronówki
Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por DanielZ Ver post
Gratulację dla wygranych psów , a konkurencja zaiste była niemała. Szkoda tylko że gospodarz ringu komentował głośno wygląd psów ,a co gorsz sędzia uwzględniał komentarze w opisie .Dla gospodarza ringu i sędziego .

OJ, stawiam, ze gospodarzowi Fenrir stal sie sola w oku..... Za duzo wygrywa... a to w niektorych budzi zawisc.....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki no está en línea   Citar y responder
Anterior 16-May-2011, 11:51 PM   #3
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por DanielZ Ver post
Szkoda tylko że gospodarz ringu komentował głośno wygląd psów ,a co gorsz sędzia uwzględniał komentarze w opisie .
Może sędzia mało obeznany z wilczakami i potrzebował ...suflera? Zdarza się w najlepszych teatrach

Rona no está en línea   Citar y responder
Anterior 17-May-2011, 09:44 AM   #4
z Peronówki
VIP Member

Enviar un mensaje por MSN a z Peronówki Enviar un mensaje por Skype™ a z Peronówki
Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Rona Ver post
Może sędzia mało obeznany z wilczakami i potrzebował ...suflera? Zdarza się w najlepszych teatrach
Ja stawiam na cos innego... i to ogromny komplement w strone Fenrira....
Wydaje mi sie, ze gospodarz obawial sie, ze jesli nie wplynie na sedziego i czegos nie zrobi (nie nagada na tego psa) to jego faworyt przegra z Czesiem... Stad to postepowanie, ktore bylo tak wysoko nieetyczne... Bo jesli sie chce pomagac sedziemu to warto skrytykowac (ocenic) fachowo wszystkie psy... A nie u jednego przyczepic sie szczegolow a u drugiego przymknac oko na ogromne wady....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Anterior 17-May-2011, 10:00 AM   #5
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por z Peronówki Ver post
Ja stawiam na cos innego... i to ogromny komplement w strone Fenrira....
Wydaje mi sie, ze gospodarz obawial sie, ze jesli nie wplynie na sedziego i czegos nie zrobi (nie nagada na tego psa) to jego faworyt przegra z Czesiem...Stad to postepowanie, ktore bylo tak wysoko nieetyczne...
O lala, nie wiedziałam, że mogło chodzić o politykę Swoją drogą skąd tak mało wiary w faworyta, kimkolwiek był?

Cita:
Bo jesli sie chce pomagac sedziemu to warto skrytykowac (ocenic) fachowo wszystkie psy... A nie u jednego przyczepic sie szczegolow a u drugiego przymknac oko na ogromne wady....
A to gospodarz ringu zwyczajowo pomaga sędzi w czasie sędziowania i współ-ocenia? O ile pamiętam, to sędzia Anatolij Zhuk, który dotychczas najrzetelniej opisał zalety i wady naszej suczy nie korzystał z "pomocy"?

Mam tak mało wiedzy na temat wystaw, że aż mnie to zaciekawiło...

Editado por Rona en 17-May-2011 a las 10:22 AM
Anterior 17-May-2011, 10:13 AM   #6
z Peronówki
VIP Member

Predeterminado

Cita:
A to gospodarz ringu zwyczajowo pomaga sędzi w czasie sędziowania i współ-ocenia? O ile pamiętam, to sędzia Anatolij Zhuk, który dotychczas najrzetelniej opisał zalety i wady naszej suczy nie korzystał z "pomocy"?
"Gospodarz ringowy to członek personelu ringowego odpowiadający za porządek i płynne przeprowadzanie oceny w ringach. Do zadań gospodarza ringowego należy sprawdzenie czy na ringu znajdują się wszystkie wymagane akcesoria do przeprowadzenia wystawy (np. tabliczki z numerami lokat itd.), zapraszanie na ring wystawców zgodnie z harmonogramem, sprawdzanie czy wystawca ma przyczepiony numer zgodny z wprowadzonym psem. Gospodarz ringu może podejmować różne decyzje wyłącznie po uzgodnieniu z sędzią."

Komus sie pomylilo gospodarzowanie z asystowaniem.....

A sedzia - pewnie byl przyzwyczajony do nadmiernej gadatliwosci ludzi w ringu.... Tu komentowal gospodarz, ale bylam na wystawach, gdzie podobnie wymadrzal sie sam wystawiajacy (oczywiscie na temat psa konkurencji)...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Anterior 17-May-2011, 10:21 AM   #7
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
ludzi w ringu.... Tu komentowal gospodarz, ale bylam na wystawach, gdzie podobnie wymadrzal sie sam wystawiajacy (oczywiscie na temat psa konkurencji)...

Chyba zaczynam jeszcze lepiej rozumieć dlaczego nie jeżdżę na wystawy

Anterior 17-May-2011, 10:23 AM   #8
z Peronówki
VIP Member

Predeterminado

Cita:
A w wilczakach jeszcze i tak jest spokojnie... Na serio trudno sie dziwic sedziom, ze na gadanie przestaja reagowac agresja...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
Anterior 17-May-2011, 10:31 AM   #9
Gaga
VIP Member

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Predeterminado

Może odezwie się Aga, która w ringu gospodarzowała i (z tego co słyszałam, bo osobiście się na ringu nie spotkałyśmy) robiła to z dużą klasą. Osobiste doświadczenia z przebiegu tej pracy będą ciekawe i pozbawione teoretyzowania
Z drugiej strony, kiedyś Pavel zapytał czemu nikt nie zgłosił na wystawie zaobserwowanej nieprawidłowości, można postawić takie samo pytanie: dlaczego nikt nie zaprotestował oficjalnie przeciwko łamaniu etykiety gospodarza ringu?
Pytanie jest retoryczne, odpowiedź chyba wszystkim znana
Pozostaje jedynie wniosek, że ów gospodarz sam sobie wizytówkę wystawił, pokazując taką "małość" i kompletny brak jakiejkolwiek klasy i profesjonalizmu. Można by powiedzieć "wstyd", ale wątpię czy ktoś taki wie co to wstyd. To jak z sędziami: jedni (w większości, na szczęście) przychodzą do pracy w ringu eleganccy, pachnący, a inni zionący wczorajszą popijawą;/ Są i tacy i tacy, samo życie.

p.s. mój komentarz oczywiście nie ma nic wspólnego z żadnym psem, bo nawet nie znam stawki rzeczonej wystawy Odniosłam się jedynie do opisywanej sytuacji.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Editado por Gaga en 17-May-2011 a las 10:33 AM
Gaga no está en línea   Citar y responder
Anterior 17-May-2011, 10:33 AM   #10
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
A w wilczakach jeszcze i tak jest spokojnie... Na serio trudno sie dziwic sedziom, ze na gadanie przestaja reagowac agresja...
To jak reagują? Ignorują, czy dla świętego spokoju wpisują do karty, to co słyszą?

Mały OT wystawowy: ostatnio ktoś na Błoniach spytał mnie ile kosztuje przygotowanie wilczaka do wystawy.... Z początku nie rozumiałam pytania, ale okazało się, że chodziło o koszty kosmetyków, wynajęcia fryzjera i (sic!) wizażysty Podobno naprawdę dobry wizażysta jedzie na wystawę i do samej oceny czuwa na wyglądem psa... Dla owczarka collie potrafi to być koszt 200-800 zl. Jeśli potem jakiś sprytny gospodarz ringu albo inny konkurent szepnie skutecznie słówko sędziemu...

Anterior 17-May-2011, 10:39 AM   #11
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Gaga Ver post
Może odezwie się Aga, która w ringu gospodarzowała
Która Aga????

Anterior 17-May-2011, 10:42 AM   #12
Gaga
VIP Member

Predeterminado

Cita:
Która Aga????
Graba
A pytanie o koszty fryzjera proszę kierować bezpośrednio do mnie, ew. do Basieka od Barsy, bo to ona, jak pamiętamy, zatrudniła się jako wolontariuszka w cheyowym zespole pijarowym

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Anterior 17-May-2011, 11:35 AM   #13
Konrad:)
Member

Enviar un mensaje por Skype™ a Konrad:)
Predeterminado

W Jeleniej Górze wygrał AMORE MIO!
Myślę, że ten wątek można potraktować jako szczególną formę podziękowań dla Danieli za przeprowadzenie darmowych badań polskich wilczaków na DM. Można go wydrukować i włożyć do kolejnej koperty z próbką DNA!
Anterior 17-May-2011, 11:36 AM   #14
jacekjg
Junior Member

Predeterminado

Pomyłka gospodarzem ringu była Shaluka.
Byliśmy już na niejednej wystawie i również u tej sędziny ale to co było w Jeleniej pozostawia bardzo duży niesmak.W klasie baby również
jacekjg no está en línea   Citar y responder
Anterior 17-May-2011, 11:41 AM   #15
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
p.s. mój komentarz oczywiście nie ma nic wspólnego z żadnym psem, bo nawet nie znam stawki rzeczonej wystawy Odniosłam się jedynie do opisywanej sytuacji.
Tym bardziej moje komentarze.... nawet nie wiem kto sędziował, ani kto był gospodarzem ringu, bo rozumiem, że jednak nie Graba? Skomentowałam tylko post Daniela....

Pewnie dlatego, że nie inwestuję w wystawy takie sytuacje nawet dość mnie śmieszą, bo pokazują "umowność" wyników...

Anterior 17-May-2011, 11:44 AM   #16
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Originalmente publicado por Konrad:) Ver post
W Jeleniej Górze wygrał AMORE MIO!
Myślę, że ten wątek można potraktować jako szczególną formę podziękowań dla Danieli za przeprowadzenie darmowych badań polskich wilczaków na DM. Można go wydrukować i włożyć do kolejnej koperty z próbką DNA!
A co ma Daniela i jej pies wspólnego z nieeleganckim zachowaniem gospodarza ringu?
To raczej Shaluka oddała jej niedźwiedzią przysługę , bo Amore Mio pewnie wygrałby bez jej "podchodów" . Wszyscy wiedzą, że to piękny pies!

PS Mało tego, skłonna jestem przypuszczać, że Amore Mio nie wygrał wystawy w podzięce za darmowe badania Danieli, hihi.

Editado por Rona en 17-May-2011 a las 11:56 AM Razón: PS
Anterior 17-May-2011, 11:53 AM   #17
Gaga
VIP Member

Predeterminado

Cita:
rozumiem, że jednak nie Graba?
Nie, Graba po swoim gospodarzowaniu zbiera ze WSZYSTKICH wystawiających stron podziekowania, stąd pozwoliłam sobie Agę przywołać jako przykład.
Jeśli wystawcy (bez wzgledu na "wyznanie hodowlane") dziękują za dobrze przygotowany ring, sprawną organizację, miłą atmosferę, dbałość o czytelne i rzeczowe (bez błędów m.in) opisy oraz o samych wystawców już na ringu i oczekujących na swoją kolej poza ringiem, to ja wierzę, że takie wyrazy uznania są zasłużone a nie zaistniały jako przejaw kurtuazji.

チェイタン。
Anterior 17-May-2011, 11:58 AM   #18
Rona
Distinguished Member

Predeterminado

Cita:
Nie, Graba po swoim gospodarzowaniu zbiera ze WSZYSTKICH wystawiających stron podziekowania, stąd pozwoliłam sobie Agę przywołać jako przykład.
Jeśli wystawcy (bez wzgledu na "wyznanie hodowlane") dziękują za dobrze przygotowany ring, sprawną organizację, miłą atmosferę, dbałość o czytelne i rzeczowe (bez błędów m.in) opisy oraz o samych wystawców już na ringu i oczekujących na swoją kolej poza ringiem, to ja wierzę, że takie wyrazy uznania są zasłużone a nie zaistniały jako przejaw kurtuazji.
Pewnie, klasa wszędzie mile widziana. Tylko niejasno napisałaś.

Anterior 17-May-2011, 12:01 PM   #19
Gaga
VIP Member

Predeterminado

Ale już chyba wyjaśnione, mam nadzieję.

チェイタン。
Anterior 17-May-2011, 12:17 PM   #20
szasztin
Senior Member

Predeterminado

A moze ktoś podałby - z łaski swojej - wyniki wystawy ????
szasztin no está en línea   Citar y responder
Responder

Reglas del foro