![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]()
Moje porównanie do "pieska który był przed nami w klasyfikacji" tyczyło się pieska którego po prostu nie wiem jak się nazywa, a samo porównanie ze względu na to, że cieszę się że tym razem sędzina nie znalazła nic słabszego i nie było moim zamiarem wykazanie że Lunek był lepszy pod tym względem albo że ocena była niesprawiedliwa (końcowa) tylko w kwestii że sędzina nie pomijała "słabszych cech" bo jak na przykładzie innego pieska również je zauważała i komentowała, więc to był wyraz radości że Lunek na tym etapie ładnie się rozwija, za złe przedstawienie sprawy przepraszam.
Kwestie gratulacji zwycięzcom zazwyczaj na miejscu staram się załatwić. Co do zwycięstwa czy też nie, powiem tylko że mi ono nie jest do szczęścia ani niczego potrzebne. Dla mnie wystawy są okazją żeby Lunek spotkał, poznał i pobawił się z innymi wilczakami, przy okazji dla mnie okazja też by kogoś poznać. Jako wystawca byłam (aż! ![]() A jeśli idzie o opis to z radością go przedstawię ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Witam!
Ja oświadczam, że gospodarzem ringu tam gdzie są csv byłam 1 raz........ czyli dawno temu ![]() Kolejny na csv przewiduję dopiero na naszej I wystawie w moim mieście Sosnowcu ![]() ![]() Gaga bardzo dziękuję za wspomnienie pozytywnych opinii na mój temat, to bardzo miłe ![]() ![]() Gospodarz nie ma prawa krytykować psów na wystawie, to należy do sędziego!!!! Fakt rola asystenta a gospodarza jest różna. Gospodarz ma zapewnić prawidłowość w przebiegu oceny, a asystent często proszony jest o wypowiedzenie się na temat np. wad psa do sędziego, bo asystent się uczy ![]() ![]() Podsumowując, głośne komentarze na temat psa b. w złym guście ![]() Aga vel shaluka, jak się bierzesz za coś to rób, to dobrze przecież łączy nas ta sama pasja ![]() ![]() P.S. Czyli tak "poza" - Graba jaka bywa każdy wie: czyli pyskata i upierdliwa, ale w ringu zawsze patrzę na psy nie na właścicieli - co innego poza ringiem ![]() ![]() Last edited by GRABA; 17-05-2011 at 16:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Albo ja za złą interpretację
![]() ![]() Cieszę się, że się powyjaśniało, może faktycznie kontekst tematu trochę niefortunny. Gratulacje dla obu maluchów, które dzielnie się pokazują ![]() ![]() I zobacz jaka radość "mamusi" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ja się w tej dyskusji kompletnie pogubiłem i tak na prawdę nie wiem o co chodzi ...
![]() ![]() ![]() Nie wiem o co toczy się dyskusja, ale ja tak sobie myślę, że sędziowie, wystawy, itp. zawsze będą wzbudzać kontrowersje, bo... czasem mają inne zdanie od nas, co daje poczucie niesprawiedliwości. Też myślę, że sędziowanie to trudna sprawa, bo trudno w niej o obiektywizm a jeszcze trudniej o pozbycie się własnych preferencji. Zgadzam się Margo z tym co pisała, że czasem pies wycofany dostaje ocenę doskonałą a zgodnie ze wzorcem nie do koniecznie spełnia kryteria. Żeby nie było niejasności piję tu do... swego psa ![]() ![]() Również się trochę rozpisałem, ale to chyba dlatego, że nie rozumiem jak już wspomniałem sedna dyskusji i też tego, że wystawy (mimo tego, że mogą być cenne itd.) nie są zawsze miarodajne, bo my tylko ludźmi jesteśmy i każdy z nas ma najwspanialszego wilczaka z najwspanialszych w stawce 1 do 0 i do wzorca też się różnie mają, co sprawia, że są kochane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Nawet swietnie wystawajacy sie CzW moze niezle zaskoczyc.... ![]() Ale to chyba nikogo nie powinno dziwic... Z czasem czlowiek przestaje sie tym przejmowac - kazda wpadka oznacza tylko, ze cos jest do poprawy, ze nad czyms trzeba jeszcze popracowac.... Wiewiorka, gdy przyjechala do nas strachliwoscia mogla zawstydzic dzikie wilki... ![]() ![]() Balrog - pies, ktory sam sie wystawial zaczynal od wystaw z ogonem na brzuchu, bo wydawalo mu sie, ze ktos go sledzi i ktos za nim chodzi... Fakt, chodzil... na wystawach chodzila za nim MASA ludzi... ![]() Jolly, ktora moge do ringu wpuscic bez handlera, a i tak zrobi to co ma zrobic w szczeniakach byla pogietym chuderlakiem. Wyginala sie za kazdym razem jak chcialam ladnie ja ustawic.... Nie musze mowic jak wtedy wygladala ![]() Psy, ktore "same sie wystawiaja" trafiaja sie sporadycznie.... A i one maja "wyskoki". Z reszta trzeba pracowac... i to nie jest nic wstydliwego, czy dziwnego.... ![]() Caly klopot w tym, ze kiedys dochodzimy do momentu, gdy mamy "skonczonego" ladnie prezentujacego sie pieknego psa.... ktory na dodatek jest fajnym wilczakiem... Wchodzimy do ringu - pies wystawia sie praktycznie sam... Obok ktos prezentuje przerazonego "owczareczka", albo w ringu z nami galopuje smutny piesek niemilosiernie przebierajacy na boki lapkami, a my przegrywamy, bo za duzo pracowalismy... bo socjal i wszystkie przygotowania spowodowaly, ze nas pies nie byl przerazony i zgaszony tylko radosnie klusowal z ringu z kita uniesiona tak jak natura mu w takich momentach nakazuje. I zostalo to potraktowane jako niesamowita wada - i stalo sie przyczyna naszej porazki.... Nie jest problemem, ze czasem sie przegrywa... Problem pojawia sie, gdy EWIDENTNIE nie powinno sie bylo przegrac...
![]() |
![]() |
#6 | |||
Member
|
![]() Quote:
Nie było potrzeby uzupełniania wątku o tematy dodatkowe: ( bardziej na miejscu wydawałoby się rozwinięcie owego "skrótu") Quote:
Rozumiem, historia i jak to drzewiej bywało - cenna rzecz, my znamy to jak pacierz; chyba, że chciałaś przy okazji (i bez skrótów myślowych) doinformować "młodych" w paru sprawach. Quote:
![]() ![]() Jeśli chodzi o kręgi, w jakich obracamy się w związku z podejściem do badań i publikowania ich wyników to faktycznie są one różne - zdaje się Gaga nie tak dawno trafnie Twój określiła. Na zakończenie: z Twojego obszernego wywodu jedno mi się naprawdę podoba: pies drapał oficjalne wyniki światówki - Euryś i Eligo mogą czuć się ZWYCIĘZCAMI ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() To nie ja pieje na forum "nie badam i badac nie bedzie, bo u mnie tego problemu nie ma".... To nie ja zakazuje "swoim" publikacji gorszych wynikow.. I nie ja publikuje teorie spiskowe... (Ibona ma sie swietnie - wlasnie radosnie merda ogonem, wiedzac, ze jesli chodzi o jej wynik DM to ma powod do radosci). Quote:
A jesli o mnie.... ma psa, mam wzorzec... nie potrzebuje nikogo, kto bedzie mi tlumaczyl "co poeta mial na mysli"... Bo to nie poezja a matematyka...
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member