![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jak powinno wyglądać życie psa według wszelkich przepisów ? Pies całe życie powinien spędzić siedząc w domu lub budzie, na spacery wychodzić na dwumetrowej smyczy i w kagańcu. Powinien chodzić całe życie po betonowym chodniku bo na trawnik mu nie wolno. Jak tak ma wyglądać życie psów, to ja dziękuje bardzo
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Oczywiscie , ze najłatwiej wprowadzić spektakularny zakaz, dając złudzenie, że coś sie w ogóle robi. Edukacja to długotrwały proces i trzeba sie trochę wysilić a na to pan rzecznik nie ma czasu pewnie.
Ostatnio był przypadek pogryzienia dziecka przez amstafa i tylko raz usłyszałam jak jakis dziennikarz przypadkiem wspomniał o takim drobnym fakcie, ze ojciec dziecka miał sprawę karna o szczucie psa na ludzi. Więc tatus celowo wzmacniał agresję , ale w swiat poszła informacja jakie to amstafy sa straszne. Rodzice w ogóle chyba nie tłumaczą dzieciom, że pies to nie jest taka interaktywna pluszowa zabawka. Miałam taka sytuacje w parku, że pan chcial koniecznie zrobić zdjecie swojego dziecka z wilkiem. Zignorował moje "nie", postawił obok Astri dziecko ok 2 letnie i jeszcze sie rodzina gapiła na mnie z wyrzutem , ze się nie wycofałam z kadru. A jak wilczak potrafi się witać to wszyscy wiemy ![]() I szacun dla Psichologa, że kaganek oświaty niesie ![]()
![]() |
#3 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Gdyby pan rzecznik miał większą wiedzę na ten temat, to by wiedział, że najwięcej pogryzień (jak zauważył Psicholog) ma miejsce w obrębie rodziny i znajomych, a dokonywane jest przez psy spędzające swe życie przy budzie na łańcuchu, a dzieci nie były odpowiednio dopilnowane przez dorosłych. Szkoda gadać, kolejne przepisy po to, żeby "ładnie wyglądały", nie przynoszące żadnych efektów... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
No i jak tu nie być agresywnym w stosunku do takich ludzi jak pan rzecznik...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Kolejny absurd... Dlaczego w innych krajach można z psem wejść do centrum handlowego i zostawić przed przebieralnią, dlaczego tam wszyscy mogą przechodzić nad grzecznie leżącymi pod wieszakami psami i nikt nie marudzi, że sierść, że może nasika, a o pogryzieniu w ogóle nawet nikt nie myśli, dlaczego można wejść sobie do autobusu z owczarkiem bez kagańca i nikt słowa nie powie a mnie tu wyrzucono z mzk za brak kagańca u psa na ręce o wadze 3kg? Dlaczego gdzie indziej można z psem iść przez miasto bez smyczy i kagańca a policja najwyżej skomplementuje wyszkolenie psa podczas gdy tu byłam świadkiem wlepienia mandatu mężczyźnie spacerującemu z yorkiem na smyczy za brak kagańca! Ten kraj chyba jakaś epidemia głupoty nawiedziła bo mam wrażenie, że tylko tu u władzy pojawiają się tak kretyńskie pomysły!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|