|
|
|
|||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Graba to chyba rodzinne, bo Sexy tez nie lubi roweru
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
Bo to nudne jest
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
K-Lee Family
|
heheeh
Dla Kali to zbyt statyczny sport, mieliśmy plany robić kolejne SVP, ale skoro ona nie chce, to nie będziemy jej zmuszać Zdany jeden etap uprawnia do startu w wyższym SVP. Nie da się od razu wskoczyć na 100 km |
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Member
|
Dla zaczynających treningi, chyba głownie z samcami: warto przećwiczyć mijanki z innymi psami. Dobre są do tego szczekające za płotem jakiejś posesji
Takie manewry przydają się gdy mijany rowerzysta z psem akurat niespecjalnie panuje nad swoim burym zawodnikiem i nie musimy przerywać biegu. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wilkokłak
|
Quote:
PS Łowca bardzo lubi rowerowe wycieczki, ale takie wydzierające się za płotami pieski stanowią... wyzwanie dla tego, który siedzi na rowerze i trzyma Łowcę Last edited by Grin; 31-05-2011 at 09:02. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wilkokłak
|
Ja i te moje ciężkie kapowanie; kto teraz ma hamulce w pedałach? Ja też przecież nie.
Dzięki, teraz to dla mnie jasne i logiczne. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
O kurczę, no fakt
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Gaga problem polega na tym ze jak ona sie nudzi to szuka zajecia na wlasna lape. A pomysly ma iscie wilczakowe. Raz malo nie zabila strachem jakiejs starowinki ktora przyszla zapalic znicz w lesnej kapliczce a tam wilk szarpie wieńce...
A z roweru nie mam nad nia kontroli bo wlecze sie 100 m za mna. Jak sie zatrzymam lub zwolnie to wie ze mozna sie wlec jeszcze bardziej. Last edited by jefta; 30-05-2011 at 22:35. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
VIP Member
|
No rozumiem, rozumiem
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Ona na to za sprytna. Zawsze jest za mna wiec ona mnie widzi a ja jej nie
moglabym sie niby uprzec i konsekwentnie kazac jej chodzic przedemna (Lalka jest w takim kieracie) ale ona na spacerach jest grzeczna i ja takiego parcia na to rowerowanie nie mam by w to tyle pracy wkladac. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
VIP Member
|
Bardziej chodziło mi o rzeczywiste odjechanie na taką odległość, aby zdecydowała się Ciebie dogonić. No, ale jak się nie da, to się nie da
"Kierat" powiadasz? To Chey sam go sobie wymyślił, w lesie, na wąskich ścieżkach, ustawia się przede mną i jedziemy sobie spacerowo w jego tempie. Sama jazda w terenie to jest radocha, egzamin niestety już nie bardzo, bo ani pobiegać z innymi psami, ani luzem..bleee |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Call Me Sexy Srdcervac
|
Pewnie sie da, tylko mi sie nie chce
pytalas czy jak jej znikam to do mnie dobiega. Roznie. Zwykle nie. Przyspiesza tyle by nadal mnie widziec. Jak bedzie trzeba tedy robic uzytka to ja docisne i bedziemy trenowac. A póki co rezygnuje. |
|
|
|
![]() |
|
|