![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
Ja na pewno bym chciał wstrzymania uprawnień hodowlanych dla psów o podejrzanym pochodzeniu do czasu wyjaśnieni co z nimi zrobić, a jedynym realnym rozwiązaniem są badania genetyczne u podejrzanych psów i odpowiedni wpis w rodowodzie.
![]() |
![]() |
#2 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
A co z PRA? Czy mi sie prawidlowo kojarzy ze jakis finski pies ma pra?
edit: to Waldo Crying Wolf-wnuk Galiby. na Csv statistic nie pokazuje wiecej psow z pra a Margo pisala kiedys o kilku przypadkach... W jakis konkretnych liniach to bylo? Last edited by jefta; 01-06-2011 at 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Wiesz nad czym sie zastanawiam - czy jesli kiedys zostanie sprowadzony do Polski potomek takiego mieszanca (lub zrobione zostanie takie krycie), to czy nie daloby rady zrobic protestu u nas. Tzn zakwestionowac jego rodowod (rodowody) w naszym ZKwP - tam "lewa" jest matka, ktora pochodzi z czeskich linii, wiec daloby sie porownac czy dany pies ma wspolnych przodkow z czeskimi psami.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
UUUU rety, faktycznie masakra - tej fotki nie widziałam....
![]() I najgorzej, że właściwie psy, które podobnie jak Gaga ja uważałam za jakieś wg mnie "piękne" nagle takie coś.... Czyli chyba należy się spodziewać, że tam gdzie będzie Galiba i Volos w rodowodzie, to kiedyś jakiemuś hodowcy może się "przytrafić" - jeje, dobrze, że mamy Margo ![]() Smutne jest to, że takie rzeczy mają miejsce w tej rasie też. I smutne, że gdy cichnie jedna afera mieszania krwi csv, pojawia się za chwile druga i to tam, gdzie bym się tego najmniej spodziewała ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ale te nietypowe wilczaki do zasluga francuskich hodowcow... Kolega hodowcy z ktorego hodowli pochodza te psy ma czarnego amerykanskiego wolfdoga-suke (ktore oficjalnie sa krzyzowka amerykanskich wilkow i malamutow - a w rzeczywistosci sa zwykle mieszancami roznych ras, bo nikt tam sie nie bawi w rodowody i kontrolowanie, czy uzyty "malamut" czy "wilk" sa "czyste"). I te "ukrywane" szczeniaki pokazuja, ze namieszano tam roznych "cudow"... Wedlug mnie sa dwa zrodla tych psow. Z jeden strony "Saarloos" od Edith. Z drugiej - powodujace o wiele wiekszy pogrom we Francuskiej populacji - czarne malamuto-wilki wprowadzone do rodowodow przez samych francuzow.
![]() |
![]() |
|
|