Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2011, 11:40   #4
atah
Junior Member

atah's Avatar

Astri ma 20 mscy i ciągle to ćwiczymy Ignorowanie na wilczaka nie działa - nie zniechęca się. Tzn. domownicy mogą w ten sposób ćwiczyć, bo pewnie są w stanie przetrzymać kilka minut wirującej kuli z zębami - po paru tygodniach może się skończyć na kilku skokach. Na wizyty to działa jedynie zamykanie w klatce i wypuszczanie jak się uspokoi. Żeby jej się kodowało w główce , ze spokój się opłaca. Astri - stara suka w porownaniu z Waszą- zawsze jest gotowa podjąc ryzyko przedostania się do gościa i nachalnego lizania po twarzy albo podgryzania po rekach, nawet za cenę wyprowadzenia do klatki
Fajnie, ze w takich napadach entuzjazmu jest w stanie w ogóle Was usłyszeć i zareagować Sądzę, że to już dużo w jej wieku. Spróbujcie robić tak, żeby cała porcje dzienna jedzenia dostawała wyłącznie z ręki. Niech cały czas kombinuje co tu zrobić, żeby nagroda spadła " coś bym zjadła a to może sobie siądę to mi dadzą" . Jak przyzwyczajałam Aszczure do klatki to jedzenie dostawała tylko w klatce - potrafiła ja sobie otworzyć, wejść i walić łapą po prętach, żeby mnie przywołać , ze nagroda się należy
atah jest offline   Reply With Quote

Posting Rules