![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Czy wiadomo juz kto bedzie sedzia na bonitacji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Plany sa stale w realizacji, dlatego nie pisze... Komisja bedzie jak zwykle miedzynarodowa... Na oceniajacego staramy sie sciagnac szanowanego czlonka czeskiej komisji hodowlanej... ale zobaczymy czy sie uda, bo to osoba bardzo zapracowana...
![]() |
#3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Gdyby sie udalo to bedzie bonitacja wedlug czeskich zasad?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Chyba jednak pozostaniemy przy slowackiej... Czeska jest fajna, ale oceniana wedlug czeskich regul nie jest fair w stosunku do nieporzygotowanych i nieprzeszkolonych psow... A przeciez takie glownie pojawiaja sie w Poznej...
![]() Nie chce powtorzyc bledu Francuzow, ktorzy zaprosili czeskiego sedziego, a ten podyskwalifikowal im prawie wszystkie psy, bo nie atakowaly pozoranta... "Problem" w tym, ze we Francji zakazane jest szkolenie obrony z wilczakiem i zaden pies nie umial (bo nie mial tez prawa) atakowac... ![]()
![]() |
#5 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Dyskwa dla zwyklych, normalnych psow niewykazujacych agresji? Jaki dawal kod? Flegmatyk?
zaciekawilas mnie tym zakazem... Jest jakas urzedowa lista ras zakazanych w szkoleniu np. do IPO? Słowacka przegina w druga strone. Bardzo mnie to zasmucilo w Havranowie ![]() Last edited by jefta; 27-07-2011 at 21:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() chyba to mozna znalesc w regulaminach krajow. hmm a czeska przegina w to ze robi show a nie test charakteru- brakuje waznej czesci testu, o ktorej one po prostu zapomniali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Stabilne, normalne, nieszkolone do obrony psy byly oceniane jako strachliwe?
Nie znam francuskiego wiec ciezko mi bedzie szukac ich ustaw. W sportach ringowych rzeczywiscie jest lista ras dopuszczonych do zawodow, ale ciekawi mnie lista ras ktore nie moga byc wcale szkolone do obrony w kraju na niezlym poziomie w sportach obronych... nie wiem jak wyglada czeska bonitacja i mialam nadzieje zobaczyc w koncu. Trudno. Obejrze 4 słowacką ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|