![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Wilczy Duch
|
![]()
Trzymamy kciuki i pazurki!! Jestem przekonana, ze wszystko będzie dobrze! Istota o takim charakterze i sile ducha, łatwo się nie poddaje... hmm... może powinnam napisać istoty?
![]() Na pewno Freyr jeszcze nie raz Cie rozweseli, rozczuli, a jednocześnie do prowadzi do furii jak na prawdziwego wilczaka przystało ![]() TRZYMAJCIE SIĘ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Dziękuję za kciuki!
Wszystko poszło dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Dobre wieści! Podusię mięciutką proszę królewnie wymościć i wymiziać od nas. Kciukamy nadal, aby wszystko poszło gładko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
K-Lee Family
|
![]()
Ufff cały dzień czekałam na wieści, aż w końcu musiałam ze swoją suką pójść na spacer
![]() No to teraz już tylko z górki i nich się Was już żadne problemy nie czepiają ![]() Duuuużo zdrówka i samej radości z życia!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Macia - dużo głasków dla Freyr, i niech jej nie zabraknie zdrówka i pogody ducha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Trochę już minęło od operacji. Wszystko poszło super. Frajer przez 10 dni miała silny antybiotyk, bo w ranie były beztlenowce. Mówiąc elegancko miała przeżartą kość. W tej chwili szwy już dawno wyjęte, a kikutek zarósł sierścią. Frajer jest szczęśliwa, bo nie musi już chodzić w kołnierzu. Samotna noga już się nie plącze i Mułcio jest bardziej mobilny. Wchodzi po schodach, leży jak chce i ogólnie jest wesoła. Aktualnie ma zabawę, bo mamy nowego szczeniaka. Małe Rude od początku było zdziczałe co nie jest normalne u 3, 4 miesięcznego szczeniaka. Potem się okazało, że została znaleziona na polu jak prawie przejechał ją kombajn. Prawdopodobnie została urodzona przez zdziczałą sukę i dotychczas nie znała ludzi z bliska. Na początku była masakra, żeby ją dotknąć trzeba ją było zagonić w róg, a każdy dotyk powodował skowyt i sikanie pod siebie. Teraz jest o wiele lepiej choć nadal jeszcze trochę pracy nas czeka. Wyjątkowo psy ją polubiły. Może nawet zabierać im jedzenie co jest szokiem. Mam też kilka zdjęć z dzisiaj.
Pies prawie w całości ![]() ![]() ![]() Tak aktualnie u mnie wygląda: ![]() "Patrzcie i podziwiajcie" ![]() Mam też kilka filmików. Wiem, że wyglądają jak kręcone patelnią, a niektóre w dodatku bokiem, ale cóż ![]() Zagryzanie: Aport (gdzie dwóch się bije... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Widząc Frajerkę w tak radosnej kondycji, aż cieszy i mniej przytłacza -bo jakby nie było, to patrząc na 3-łapnego psiaka, gdzieś takie w środku współczucie/smutek (nie wiem jak to określić) jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
love and terror
|
![]()
Super, oby jej dobrze bylo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Fantastyczna suczka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Ja tylko powtorze to co mowilam nie raz: Frejka w totka wygrala takich wlascicieli...
![]()
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Za długo nie było problemów. Niedawno się śmiałam z koleżanką, że moje takie w miarę zdrowe ostatnio. Taa...
Najpierw okazało się, że mój pseudo-husky posikuje nie z powodu sterylki, ale problemów z kręgosłupem. Tak więc ma ona spondylozę i zespół końskiego ogona plus zapalenie. Na razie objawem jest podsikiwanie. W pewnym momencie może dojść (i zapewne dojdzie) do paraliżu. Ona ma dopiero 7 lat. Będą się z Frajerem wózkiem wymieniać. Stwierdziliśmy, że jeszcze tylko pojawi się dyskopatia u Nanny (mieszaniec jamnika) i będziemy mieć komplet problemów z kręgosłupem. Za to wczoraj podczas ściągania bandaża z samotnej tylnej łapki zauważyłam, że coś stuka o podłogę przy ruszaniu łapy. To kość jak się okazało. Frajerka "wybiła" lub zwichnęła jak kto woli łapę ![]() ![]() W dodatku dorobiliśmy się suki z 4 szczeniakami, w tej chwili mają ok. 2 tygodni. Ktoś wywalił sukę i oszczeniła się na łące. Nie ma roku nawet. Miały pójść do znajomej hodowczyni dogów, która hoteluje nam psy, ale pojawiło się podejrzenie parwo. Więc oczywiście są u mnie. Na szczęście jest dobrze, ale teraz jeszcze 6 tygodni z nimi. Czyli mam 8 psów. Dopiero się cieszyłyśmy, że udało się w pewnym stopniu spłacić długi u weta, a tu kolejne. Do tego dochodzą koty. Masakra. U weta jesteśmy codziennie, czasami po 2 razy. Ciężko ogarnąć wszystkie akcje, interwencje i adopcje w okolicy w 2 osoby. Ale nie jest źle. Trzeba się cieszyć, bo dzisiaj mało brakowało, a psy zagryzł by mi owczarek. Nic się nie stało poważnego na szczęście, ale wciąż mi ręce latają. Tak więc zawsze mogło być gorzej. Psy są w miarę całe i zdrowe więc nie jest źle. Frajer ma radochę, bo może sobie szczeniaki wylizywać. Jak zaczną łazić to już będzie szał. Odkąd Akira jest zdiagnozowana Frajerka dała jej spokój i znowu wszystkie 3 psy mogą być razem w domu bez burczenia nawet. Na razie jest dobrze więc cieszymy się tym. Przepraszam za długi wywód, ale musiałam to opisać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Macia - WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!!!!! jestem tego pewna!!! Trzymamy za WAS dziewczyny kciuki!!!!
![]() |
|
|