![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
A jak nazywała się sędzina, która nas oceniała,
W karcie mam Pulikowska-Klimonda, a przecież oceniała jakaś na G...., bo była zmiana w ostatniej chwili. Co to była za kobieta w tym ringu i czemu podpis mam innej osoby ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Plessowy wilczak
|
![]()
My właśnie też wróciliśmy do domu
![]() Co do wystawy to dostaliśmy komplement jakich mało a mianowicie to, że Aszczu jest za drobno koścista ![]() ![]() ![]() ![]() Jedyne nad czym ubolewam, to to, że Aszczu dała plamę podczas wystawiania ![]() ![]() Niemniej jednak gratulacje dla wszystkich ![]()
![]() |
#3 |
Spiderwolf
|
![]()
Bardzo nam było miło, zapraszamy ... Aszczu wredna nie jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
u mnie w zasadzie standard
![]() 20-mies. suczka, głowa typ. dla rasy, zgryz nożycowy, prawidł. proporcje ciała, prawidł. kąt. kończyn przednich i tylnych, wydajny ruch. Podpisano Anna Pulikowska-Klimonda Moje pytanie czy to była ta sędzina? Bo jeżeli było wg tej rozpiski tj. zmiana sędziny na panią G......, to czy te karty ocen są ważne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Plessowy wilczak
|
![]()
I ja gratuluje wygranym i dziekuje za miłe spotkanie. Niestety musze wrzucić pare ale do ogródka...
![]() ![]() To pisałem ja Witek
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND Last edited by Witek; 11-09-2011 at 21:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Witek, mamy coraz więcej nowych sędziów, a grupa I zawiera tez wilczaki. Bywa, że mniej wprawne oko nie dostrzeże tego, co powinno, przymknie się na to, co nie powinno. No, ale trening czyni mistrza, gdzieś muszą zdobywać doświadczenie. Z drugiej strony, czasem ci nowi sa bardziej otwarci niż starzy wyjadacze. Sędzia z warszawskiej jest typowym ONKarzem, pytanie (retoryczne) czy taki "stary wyga" jest w stanie wyjść poza swoją rasę. Do tego dochodzą osobiste upodobania, które nawet w ramach wzorca-wpływają na końcowe oceny i wybory.
Dlatego każda wystawa to nowe emocje ![]() Gratulacje, dla młodego młodzieńca przede wszystkim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Dzięki wszystkim w imieniu młodego
![]() Opis : '' 9,5-miesięczny samiec o typowych proporcjach ciała, prawidłowa barwa oczu, zgryz cęgowy, uzębienie pełne, kątowanie kończyn przednich i tylnych prawidłowe, wydajny ruch '' ![]() Na karcie oceny jest podpis sędziny Gisterek. Tylko wydrukowane jest nazwisko Pulikowskiej-Klimondy. Do zmiany doszło dzień wcześniej i pewnie nie mieli czasu drukować nowych kart ocen. Ja jestem zadowolona z sędziny, zwłaszcza że z tego co szukałam o tej pani w internecie, dostała uprawnienia na sędziego 2 miesiące temu i była to jej pierwsza wystawa, na której sędziowała. Najbardziej spodobało mi się, że gdy zobaczyła u Baldura zgryz cęgowy, od razu zaznaczyła, że w tej rasie jest on jak najbardziej dopuszczalny, czyli znała wzorzec ![]()
![]() |
|
|