Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Chov

Chov Informace o chovu, výběru, odchovech....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-09-2011, 11:31   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Saerithra View Post
Na vzdálenost hledím jen tak z poloviny ekonomicky. Vzhledem k tomu, že jsem čerstvě vystudovala a práci ještě nesehnala, taky na tom nejsem finančně uplně podle svých představ, tak štěndo zatím odkládám. Spíš mi jde o to chodit se na štěňátko dívat co nejčastěji to půjde, než bude čas na odběr, aby si na mě zvyklo už dopředu a to moc nejde, když by bylo na druhém konci republiky.
Ušetřené peníze za dojíždění za štěnětem nehrají v porovnání s výdaji za psa žádnou roli.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 12:26   #2
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

Z dlouhodobého hlediska ne, ale radši mu koupím nějaký pamlsek, než abych to proseděla ve vlaku/autobusu nebo v autě. Jde taky o čas strávený cestou. Když bude blíž, budeme spolu moct být častěji a delší dobu, než když mi jen cesta zabere třeba 3 hodiny.
Saerithra jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 14:02   #3
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Já nevím, jestli si to nepředstavujete trochu idealisticky. 4 týdny starý mrňous teprve začíná navazovat socialání kontakty, začíná si hrát se sourozenci, vrtět na ně ocáskem, "bojovat"....5 týdenní štěně bere jako děsného kámoše každého člověka, který k němu přijde a v 6 týdnech si štěně můžete skoro odvézt....Já to nevidím tak, že by měl čas si na vás zvyknout a nějak Vás preferovat před ostatními lidmi...A brečet po odběru bude asi stejně (nebo aspoň trochu smutnit).
Hanka jest offline   Reply With Quote
Old 22-09-2011, 14:23   #4
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Já nevím, jestli si to nepředstavujete trochu idealisticky. 4 týdny starý mrňous teprve začíná navazovat socialání kontakty, začíná si hrát se sourozenci, vrtět na ně ocáskem, "bojovat"....5 týdenní štěně bere jako děsného kámoše každého člověka, který k němu přijde a v 6 týdnech si štěně můžete skoro odvézt....Já to nevidím tak, že by měl čas si na vás zvyknout a nějak Vás preferovat před ostatními lidmi...A brečet po odběru bude asi stejně (nebo aspoň trochu smutnit).
Přesně tak. Třeba u nás to probíhá tak, že majitelé většinou do posledního dne nevědí, které štěně je to jejich. Pořadník dostávají podle toho, kdy se o štěně přihlásí a zarazervují si ho. Tzn. první zájemce má první volbu atd. Vybírájí většinou až těsně před odběrem, protože na maličkých štěńatech není žádný extra velký rozdíl vidět. Kdo chce např. štěně na výstavu, čeká do posledního možného dne.Důležité je aby poznali co největší množství různých lidí - pachů. jestli je ale mezi nimi ten jejich člověk, je jim fuk.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 27-09-2011, 10:46   #5
Rhilien
Junior Member

Rhilien's Avatar

Send a message via Skype™ to Rhilien

Urcite souhlasim s chovateli..ale muzu mluvit ted akorat za "zajemce" - stendo, aby s Tebou navazalo blizsi vztah, zvyklo si na Tebe apod. bude mit pak casu dost a pri odchodu z (prvniho) domova bude urcite chvili smutnit, vzdyt odchazi od mamy..ale to neznamena, ze si Te nemuze "vybrat"..u nas to byla laska na prvni pohled - oboustranna..A i kdyz mame fakt "usaka", (jeste pred mesicem mohl soutezit se zajicema o nejdelsi "sluchy" ) tak je to proste "ten nas a ten pravy" a jsme neskutecne stastni ze je s nami a jsme jeho rodina...
Rhilien jest offline   Reply With Quote
Old 27-09-2011, 14:02   #6
Saerithra
Junior Member

Saerithra's Avatar

Tak zase jsem se dozvěděla něco nového Já jsem ,svého vlastního psa' ještě neměla, ale aspoň se snažím jak můžu, aby to dopadlo dobře. I když si štěndo nezapamatuje přesně mě, stejně mám zájem se na všechny jezdit dívat co to půjde, třeba budu mít trochu štěstí a taky se mi povede najít takového prcka, se kterým si oba padneme do oka
Saerithra jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules