Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-09-2011, 20:46   #1
Aga B.
Junior Member

Aga B.'s Avatar

Jak zwykle w świetle wyników wystaw tyle interpretacji ile wystawców, a nawet się okazuje, że wiele więcej.. Wiele hałasu (chaosu) o nic, bo przecież Graba personalnie nikogo nie obsmarowała, a wyraziła tylko swoje zdanie (od tego w końcu jest forum), z drugiej jednak strony emocjonalna odpowiedź Mistrali jest też poniekąd zrozumiała, bo przecież każdy jest zakochany w swoim psiaku (mam przynajmniej taką nadzieje), a tak ostra odpowiedź jest w tym przypadku zupełnie niepotrzebna.

Przy następnej wystawie polecam Wam (Grabie i Mistrali) wspólna wizytę pod piwnym parasolem i rozmowę na żywo, na luzie, bez żalów i pretensji, bo później robi się z tego wielka afera. A o tym jakie szerokie kręgi zatacza widać po poście gościa z zagranicy. I tak:

w całym burzliwym wątku najbardziej zastanowiło mnie pytanie Wolfin:

Quote:
wolfin zadam wlascicielce Baldura proste pytanie - czy wedlug jej pies ma jakies wady czy nie i jakie one sa?
i tak na dobrą sprawę wciąż nie rozumiem czemu miała by służyć odpowiedź? Czyżby Anka nie zdawała sobie sprawy z wad swojego psa i ktoś chcę ją uświadomić? I co ważniejsze upublicznić to? Skąd to nagłe zainteresowanie? Bo skoro tak bardzo Wolfin interesuje opinia Anki o własnym psie, to może należało by o to zapytać na privie? A jeżeli już musi to być publiczne, to czemu nie założyć nowego wątku w którym każdy wpisuje wady i zalety własnych psów począwszy od pomysłodawczyni - czyli Daivy ????
Aga B. jest offline   Reply With Quote
Old 26-09-2011, 20:54   #2
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

Ja pytam nie Pani Aga B. a Mistrala to jej odpowiedzi i czekam - choc i na priwa, jesli juz tak nie chce sie na forum pisac i podsyla sie adwokatow. tylko ze odpowiedz chyba juz znam z ... foruma.
p.s. taki temat chyba juz gdzies jest

oraz ja niestety wady swoich psow zbyt dobrze znam pytanie czy to widzi inne.

Last edited by wolfin; 26-09-2011 at 20:58.
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 26-09-2011, 21:16   #3
Aga B.
Junior Member

Aga B.'s Avatar

Prawa nie studiowałam i nie jestem niczyim adwokatem. Piszę to co widzę, a widzę wyraźnie, że komuś nie wystarcza swoje własne małe podwórko i próbuje zrobić "brzydką śmierdzącą kupkę" na cudzym.

Dociera do mnie że pytanie było zadane do Mistrali, tylko wciąż niejasny jest dla mnie jego cel i to że wypłynęło na forum publicznym skoro sprawa nie dotyczy osoby pytającej o wady i domagającej się wyjaśnienia na forum.
Old 26-09-2011, 21:22   #4
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Aga B. View Post
Prawa nie studiowałam i nie jestem niczyim adwokatem. Piszę to co widzę, a widzę wyraźnie, że komuś nie wystarcza swoje własne małe podwórko i próbuje zrobić "brzydką śmierdzącą kupkę" na cudzym.

Dociera do mnie że pytanie było zadane do Mistrali, tylko wciąż niejasny jest dla mnie jego cel i to że wypłynęło na forum publicznym skoro sprawa nie dotyczy osoby pytającej o wady i domagającej się wyjaśnienia na forum.
dziwna reakcja na proste pytanie, ktore jak Pani mowi" tez WYPLYNELA" z czytanie tego tematu poprostu. i nie wazne JAKI TO PIES- poprostu tu pomiesal sie Baldur i jego wlascicielka z postami, a mogl byc i ktos inny - bo czuje ze szukami tu skandalu i teorii spiskowej czego poprostu niema. Poprostu sam Mistral zadal z swoimi tekstami takie to pytanie, ktore i wyplynelo z czytania tekstu.
Old 26-09-2011, 21:52   #5
Aga B.
Junior Member

Aga B.'s Avatar

To czy Anka odpisze to tylko i wyłącznie jej sprawa i ja się do tego nie mieszam.
Natomiast ja zadałam 2 "proste" pytania - otrzymałam 0 odpowiedzi.
Mamy w Polsce takie powiedzenie, które w bardzo dobitny sposób przedstawia naszą dysputę : *Ja o zupie, ty o *upie" więc zaniecham dalszego zgłębiania się w tym bagnie.
Old 26-09-2011, 21:56   #6
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
To czy Anka odpisze to tylko i wyłącznie jej sprawa i ja się do tego nie mieszam.
Natomiast ja zadałam 2 "proste" pytania - otrzymałam 0 odpowiedzi.
Mamy w Polsce takie powiedzenie, które w bardzo dobitny sposób przedstawia naszą dysputę : *Ja o zupie, ty o *upie" więc zaniecham dalszego zgłębiania się w tym bagnie.
sory ale ja nie mam o co z Pania gadac- totalne nie interesuje mnie ani zupa ani PANI d..upa
poprostu tu widac zachowanie i etyketa wlascicielki psa i tyle. moze cie pisac jak chce cie i co - mi totalne to WISI bo to ja gadam o zupe a z Pani ust leczy slowa o .. d... upe" pieknego wieczoru i jesli pod nosem smierdzi trzeba samemu poprzatat cie w swoim podworku.
Old 26-09-2011, 22:09   #7
Aga B.
Junior Member

Aga B.'s Avatar

Ups popełniłam merytoryczny błąd i nie powinnam używać tylu aluzji i metafor...
Podsumowując zgadzamy się tylko w jednym, że nie mamy ze sobą o czym rozmawiać.
Również życzę miłej nocy labanaktis.
Old 26-09-2011, 21:07   #8
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Quote:
(Grabie i Mistrali) wspólna wizytę pod piwnym parasolem i rozmowę na żywo

Czyżby Anka nie zdawała sobie sprawy z wad swojego psa i ktoś chcę ją uświadomić? I co ważniejsze upublicznić to?
Aga już raz się śmiali, że "rozpijam małolaty" - dwa razy nie dam się oszukać, jak będę miała z kimś zasiąść do biesiadowania, to poproszę o dowód

co do drugiej części..... skoro ktoś czepia się innej osoby upubliczniając to, to chyba powinien się wytłumaczyć, choćby realizując oczekiwania czytających
No cóż potraktujmy, to jako kolejną lekcję ku dorosłości pt. "odpowiedzialność za własne słowa" i tu obrony nie trzeba, dajmy jej się wypowiedzieć. Przecież nikt jej nie zje

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules