![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Przy dobrych wiatrach można machnąć ręką na kłapanie za plecami i czerpać radość z tych dobrych (całkiem wielu) stron wystaw. Ot, kolejna forma spotkania, sprawdzenia się. I last but not least: po powrocie do domu mamy najlepszą na świecie wersję wilczaka: zmęczoną i śpiącą ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
No cóż racji nie mieli Ci co się ze mnie śmiali, że rozpijam małolaty –wrrrr. Zatem w tym miejscu przepraszam, ale tylko za to! Dla mnie, to Ty na 26 wyglądasz bez 2 zdań.
Troszkę uciekło jak widzę …… Więc przypomnę, że nie ja zaczęłam „Baldurową akcję” Fakt 1 – wystawa : sędzina przyznając BOBa, a jednocześnie tyt. Zwycięzcy zwróciła się do mnie, że wg niej suczka ma zbyt jasne oko, a potem przeszła do Astki *tu kamienną twarz zachować było trudno. Nikt nikomu nie przytykał i w zasadzie, akcję tej wystawy rozpętała ta dziewczyna, żeby w oczach ludzi wypaść na wystawowo poszkodowaną. Fakt drugi wynika z pierwszego, a na forum miał miejsce jako pierwszy w temacie wrocławskiej wystawy: ja wzięłam sobie do serca „za jasne oko” na zasadzie wyśmiania-absurdu i użyłam tego przytaczając jako absurd w innym temacie, ale nie napisałam nigdzie, że Baldur jest „garbaty” (to też na zasadzie teraz przenośni). Sama wystawiająca powiedziała jaką wadę wytknęła sędzina ![]() To, że w potoku wywodu pt. „moje jest naj” ze strony Mistrali, bo rzekomo obraziłam jej psa ( pytanie tylko czym?) – wypowiedziałam się na temat tego, który na wystawie pies zasłużył na BOBa moim zdaniem – to chyba mi wolno jak i każdemu? Co do obraźliwych uwag typu HIPOKRYTKA, to chyba też powinnam zwyzywać tak Magdę, bo napisała kilka postów wyżej, że podoba się jej Czakram a nie Chanti ![]() Anka jak się zachowujesz, gdy przegrasz z kimś np. w biegu? Podajesz rękę i uśmiechasz się, czy tylko zawijasz się i spadasz? Last edited by GRABA; 27-09-2011 at 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Nie wiem ile razy jeszcze mam tłumaczyć, że nie chodzi mi o to co myślisz o Baldurze. Czy Ci się on podoba czy nie. Rozmawiałam z wieloma osobami, chociażby na obozie w Hrabusicach. Było parę osób, którym Baldur bardzo się podobał, były też osoby które wprost powiedziały, że wolą inny typ, że wolą wilczaki o takich czy innych cechach. Jakoś się z tymi osobami nie pobiłam, z dwiema nawet zakumplowałam
![]()
''FLECTERE SI NEQUEO SUPEROS, ACHERONTA MOVEBO'' Last edited by Mistrali; 27-09-2011 at 20:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Anka dalej to samo piszesz, przecież ja Ci tylko gratulowałam, nie padły słowa, że Twój pies mi się podoba, więc już przestań łgać dziewczyno
![]() Podwijasz ogon jak przegrasz np. bieg czy gratulujesz zwycięzcy? - tego nie rozumiesz, to nie staraj się oceniać mojego postępowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Trochę się zakręciło wokół (chyba) nieporozumienia. Mistrali-gratulacje dla zwycięzcy to zwykły przejaw szacunku dla drugiego zawodnika, dla wygranego. To rozdział z bajki kultury osobistej. I nie ma nic wspólnego z przyjęciem bez zastrzeżeń werdyktu czy składaniem hołdu i pokłonów piękności bez skazy
![]() Uwierz, że Baldurowi wisi jaką ma ocenę, to ludzkie sprawy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Może warto tutaj powiedzieć, że ja - zupełnie postronny obserwator -
odebrałam komentarz Graby tak: kiepski pies, z kilkoma wadami, wygrał tylko dlatego, że sędziowała idiotka, która nie wie, że wilczak powinien mieć jasne oko. I wcale się nie dziwię, że Mistrali zareagowała na to negatywnie; faktem jest natomiast, że zareagowała zbyt mocno i emocjonalnie, szybko przechodząc do ataków ad personam. Czego robić nie powinna - ale ponieważ w tej chwili na tym polu mamy już remis, to w zasadzie najlepiej po prostu wezwać do zaprzestania wymiany ciosów... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Czy hodowca ma prawo wypowiadac swoje zdanie o reproduktorach (lub przyszlych reproduktorach) lub miotach innych hodowcow? Publicznie wytykac im wady?
Nie jest to pytanie retoryczne, ciekawa jestem waszego zdania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
nie wyzywa się tak sędziów co Ty piszesz? Chcesz potem jeździć do sędziów, o których piszesz w taki sposób?
![]() No widzisz ja to zinterpretowałam tak, a być może Twoje słowo było nie zamierzone i miało inny kontekst, być może, bo właśnie tak to odebrałam, że masz okazję do pastwienia się nad sędziną. Tego nie cytujcie, bo napisane z zamiarem pokazania błędnej interpretacji, i z zamiarem dołożenia kg (dla np. osoby, której chcemy dowalić). Tak można interpretować wiele postów, zależy co dla kogo chce się "wyciąć". |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|