![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ja sobie myślę, że każdy ma prawo. Tutaj bardziej skupił bym się na formie. Zakładam też, że jak ktoś mówi o danym psie, to widział go w realu ![]() Mi się tu tylko słowo "wytykać" nie podoba, bo jest to zachowanie agresywne. Dopuszczam do siebie myśl, że mój Sukkules nie jest ideałem wzorca i nawet jej daleko do takiego, ale po cóż wytykać - można rozmawiać, można powiedzieć "wg mojej interpretacji wzorca to i to powinno wyglądać tak czy siak... w Twoim przypadku jest zgodne/niezgodne, itp." W moim odczuciu tu nie chodzi o ocenianie psa tylko bardziej rozmowę. Jako posiadacz Sukkulesa chcę bardzo wiedzieć jak jest widziany mój pies, bo moja subiektywna opinia zauważa nieścisłości z wzorcem ![]() A to który pies, gdzie wygrywa. No dajcie spokój! Tak miło jest wygrać, miło jest przegrać, a najmilej jest dać psu możliwość socjalu i spotkać super ludzi. A oceny - Sukkules z każdej wystawy ma inną, ale oceny doskonałe. Jak wygrała ostatnie dwie wystawy NSwR byłem w szoku - tym bardziej patrząc na inne pretendentki, ale cóż mi do tego, co myśli sędzia? Wygrywa Sukkules no to wygrywa, przegrywa - to przegrywa. Słusznie, nie słusznie... to tylko wystawa. Nie podoba mi się w tym wątku - właśnie forma przekazu. Najpierw nie dopatrzyłem się ataków, potem było odbijanie piłeczki, a na koniec grożenie sądem - DanielZ bez przesady - nikt za nazwanie psa nieładnym nie pójdzie siedzieć, tym bardziej, że żadne szykanowania nie mają miejsca. Weźcie wszyscy głęboki oddech. |
|
![]() |
![]() |
|
|