![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
|
![]()
No pokud má takový názor, asi by měla vrátit diplom. Kupní smlouva je normálně vymahatelná smlouva, jako každá jiná. Snadnost jejího vymáhání je, stejně jako u každé jiné smlouvy, závislá na tom, jak dobře je napsaná.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Junior Member
|
![]()
To nebude názorem, ale spíš zkušeností nebo vědomostí
![]() ![]() Nic méně by mě stále zajímalo, jestli už někdo někdy opravdu nějaké štěně právně zpátky vymáhal nebo tak něco, jestli to opravdu v praxi může fungovat ![]()
![]() |
#43 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Member
|
![]()
Psal jsem už předtím, jestli někdo tak dokonalou smlouvu má, tak by si ji nemusel syslit, ale mohl by ji vrazit někam i pro ostatní
![]() Vždyť je to pouze pro dobro těch zvířat a chovu jako takového. No a to na co se ptala Kometa by mě zajímalo taky. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Moderator
|
![]()
Myslím, že smlouvu, do které dal peníze a námahu, Ti nikdo nebude dávat zdarma na web. Ale možná je to téma pro Klub. Což kdybys na schůzi nebo na konferenci navrhl, aby Klub nechal zpracovat návrh smlouvy od advokáta a tu pak dal k dispozici členům ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Member
|
![]()
To není problém, navrhnout to můžu. Jen sem myslel, že pokud už ji někdo má, mohl by ji dát jako inspiraci. Beztak si tam každej upraví co potřebuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
z Podřipské samoty
|
![]() Quote:
Co by v něm mělo být? Díky! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
![]()
To je vše na Tobě. To není žádný předpis nebo právní dokument, který má nějakou přesnou formu. Ten si musí vytvořit každý sám podle toho, co chce o svých budoucích majitelích vědět.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
z Podřipské samoty
|
![]() Quote:
![]() Samozřejmě by bylo jednoduché ho někde "ukradnout", ale to nechci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
Pavle bomba... honosíš se tady jak máš vychytanej systém, výbornej dotazník a neprůstřelnou smlouvu, ale čerstvím chovatelům napíše omáčku o ničem... na tohle by člověk průměrný inteligence přišel sám. Ten kdo by chtěl chovat seriozně a nejlíp jak se dá se u tebe prostě pomoci nebo inspirace, která ti vůbec nic neudělá prostě nedovolá. Jak má Jana vědět na čem jí má záležet, aby dobře vybrala nové majitele? Jak má vědět jak to vybalancovat, aby všechny štěnda udala? To mi přijde asi taková pomoc jako vrazit dítěti v první třídě slabikář a snaž se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Žádný dotazník který odhalí toho pravého zájemce neexistuje. Já mám po 5ti vrzích jasnou představu, jak s novými zájemci jednat. Odrazovat, odrazovat, odrazovat ... kdo vydrží, je možná ten pravý.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Junior Member
|
![]()
Ano, žádný dotazník a ani smlouvy neexistují.
Pokud někomu stačí sliby ("Slibem nezarmoutíš," že :0) a podepsaný "cár papíru," který má pramalou cenu), nic nelze namítat. Nikdo Vám nemůže dát záruku na svůj vlastní život, zdraví, rodinou a finanční pohodu, na své vlastní schopnosti a zaručit, že se bude o svého psa zodpovědně a kvalitně starat po celý jeho život. Trochu jinak:Ze "zapálených" se stávají odpůrci a kritici....z těch, co chtěli psa jen "na zahradu" se stávají nadšenci, propagátoři a vystavovatelé.... "Všechno okolo jsou prázdné řeči - tlachání o ničem a vše ukáže jen čas." Na to přijde každý chovatel, dřív a nebo později. Monika http://www.wolfdogs.cz/
![]() |
#55 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Přesně to je ten přístup, který vyznávám i já. K odrazování slouží i ten dotazník a hlavně osobní setkání a rozhovor se zájemcem před závazným rezervováním štěněte. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Member
|
![]() Quote:
Asi nedokážu dostatečně jasně specifikovat specifika plemene..nebo druhá strana nechce poslouchat, nebo obojí ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
Nedělá. Štěňata čévéček jsou prostě jiná a vždycky dovedou překvapit. Svou živelností, svou žravostí nebo naopak uzavřeníms se do sebe a půstem, svým specifickým chováním - vrčením, kousáním ... tím, že když něco opravdu nechtějí udělat a člověk nevymyslím, jak to udělat aby to oni udělat chtěli, přecházejí rychle do konfliktu atd. Jsou prostě jiní a není možné je dávat lidem kteří očekávají štěně které bude jako to jejich. Já si s každým vrhem říkám, že je poslední.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
z Podřipské samoty
|
![]()
Nehádejte se tady furt
![]() Jo a nejsme tak uplně cizí, jsme po Datovi a po Nancy ![]()
![]() |
#59 |
stín vlka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Pavle myslím si, že tobě to neuškodí, tu smlouvu ti už nikdo nevezme a mohlo by to pomoct ostatním a HLAVNĚ těm psům, aby se nedostali kam nemaj. Srovnávat to s novým autem mi přijde ustřelený úplně mimo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|