Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2011, 21:28   #11
Kometa
Junior Member

Kometa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pouliche View Post
Bolt jde na plno do běhu už při prvním skoku, takže zašlápnutí určitě nee u nás.
Při přivolání jsem, když byl prcek, běžela klidně na druhou stranu (občas se mu schovala a to zabírá dobře, aby si pak člověka hlídal) a zároveň pobízela vesele "pojď, pojď, pojď", třeba zatleskala, abych přerušila jeho soustředění na podnět, zachrastila řetízkovým obojkem nebo ho hodila po něm.

Myslím, že hůř bude určitě, pokud není Dingo výjimkou
Jo, to taky fungovalo, když byl ještě prcek... někdy. Teď občas, když zavolám dřív, než si uvědomí, co chce vlastně dělat, tak ho zarazí povel "čekej" aspoň po tu dobu, než stihnu chytit šňůru, ale často to nepomůže a pak už nepomůže nic, na nic nijak nereaguje. Nebo teda sem tam, když zařvu z plných plic, hne ušima, ale to spíš mám pocit, že to udělá automaticky, jak je mu nepříjemný ten randál:/ Tleskání, pískání, házení věcí... všechno jedno)) Když uteču, tak si toho v nejmenším nevšimne. On v tu chvíli úplně vypne a nevnímá absolutně nic, mám pocit, že bych po něm mohla hodit třeba dlažební kostku, akorát by zakvičel a běžel dál
Ale on tohle má od malička, má prostě chvíle, kdy sepne, třeba když nás vítá, nebo když byl malý a začal se kvůli něčemu vztekat, že absolutně nevnímá... třeba se nám nadšením zahryzl do ruky při vítání a vší silou držel a jak jsme se mu tu tlamu snažili vypáčit, protože to fakt krutě bolelo, tak řval bolestí taky, protože jak mu člověk mačkal ty pysky, tak ho to muselo dost bolet, ale nepustil, prostě byl úplně mimo sebe, totálně v transu, jen ječel a držel dál... Jak se postupně učí ovládat, tak se to lepší, ale občas má pořád ještě takové temné chvilky, kdy vypne... možná je to normální, nevím, asi to dělají všechna čévéčka, že jsou trochu pošuci, no... ale někdy je to o nervy

Já tajně doufám, že jsme si nejhorší prožili, když byl štěně (rozhodně byl minimálně nejhorší ze všech sourozenců), a teď za to bude hodný v pubertě Celkem by mi ke štěstí stačilo, kdyby si přestal všímat těch cizích lidí, nebo si je šel aspoň jen očichat a rovnou na ně neskočil a nekousl do ruky, jak figuranta při obranách... to je fakt dost blbý, když dělá cizím lidem v lese:/ I když, abych byla úplně upřímná, tak se malinko lepší, už to nedělá všem, co potkáme, jen některým lidem

Posting Rules