Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2011, 08:29   #1
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhilien View Post
Jako ze bude po slepicich?
Samozřejmě.

CDaniela jest offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 09:59   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by CDaniela View Post
Samozřejmě.
U nás to samozřejmé nebylo a není :-) A to nejen u slepic, ale i u kachen. Momentálně se seznamujeme s ovcema..Dnes přijede Henrieta, tak doufám, že se ujme pozice "komunikační spojky" ovce - Sofa
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 10:05   #3
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by yzengrin View Post
U nás to samozřejmé nebylo a není :-) A to nejen u slepic, ale i u kachen. Momentálně se seznamujeme s ovcema..Dnes přijede Henrieta, tak doufám, že se ujme pozice "komunikační spojky" ovce - Sofa
Já vím, že u vás to funguje, jste spíš vyjímka, co si budem povídat

Old 27-10-2011, 10:17   #4
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Já vím, že u vás to funguje, jste spíš vyjímka, co si budem povídat
Jo, tak asi jo . Ale vím i o jiných psech, kteří jsou s menšími zvířaty ok. Je to podle mého pes od psa, a spíš výjimka. Snad i tím, že Sofa zjistila, že je výhodnější krást žvanec slepicím a hlídat si před nima svůj vlastní žvanec (ono přepadnutí 90ti slepicema není žádná sranda!)
Old 27-10-2011, 10:39   #5
Undertaker
Member

Tak to bude mít Sofa asi jinýho otce... Akkon by to zhodnotil tak, že je lepší udělat si žvanec z devadesáti slepic... ikdyž odvolat už se od nich nechá, přece jen letící polínko si pamatuje. Ale když si představim, že bych ho s nima nechal na dvoře samotnýho, tak by bylo zaděláno na nový peřiny
Undertaker jest offline   Reply With Quote
Old 27-10-2011, 11:00   #6
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Tak to bude mít Sofa asi jinýho otce... Akkon by to zhodnotil tak, že je lepší udělat si žvanec z devadesáti slepic... ikdyž odvolat už se od nich nechá, přece jen letící polínko si pamatuje. Ale když si představim, že bych ho s nima nechal na dvoře samotnýho, tak by bylo zaděláno na nový peřiny
Sofa je zezačátku honila. To je přeci príma, když před tebou něco utíká, co tomu nožičky a křidélka stačí:-). Ale to jsem jí rázně zatrhla. Nikdy tedy po slepicích ani ničem jiném (domácím) nešla "natvrdo", jak jsem to viděla třeba při návštěvě kamarádky s maďarským ohařem. Tam byl ten úmysl zabití zcela zřejmý. Ale Sofě po vcelku krátké době dojde, že jsou zkrátka členy smečky. Ale samozřejmě, když slepice dlabou, nebo jich je někde větší hejno, tak se Sofa občas s evidentní radostí trochu rychleji rozejde a slepičím hejnem prokluše a vidíš na ní, jak jí to dělá dobře, že se před ní ty slepice rozestupují. Ty slepice se jí taky nebojí, což asi taky udělá své..protože nehysterčí (ty slepice).
Old 27-10-2011, 11:17   #7
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Sofa je zezačátku honila.
Náš Agar je nikdy nehonil, vždycky je ignoroval. Neměla jsem ho ani co odnaučovat. Jednoho dne ale všechny pozabíjel. Udělal takovou rychlou čistku a bylo po ptákách. Holuby to samé, ale ty likvidoval déle ale vždy když byl na zahradě sám a nikdo ho neviděl. Před námi dělal že neexistují. U zbytek čévéček už jsem neměla možnost to vyzkoušet, ale předpokládám že by ve smečce zaúřadovali velice rychle ...

Old 27-10-2011, 10:08   #8
GabrielaVesela
Junior Member

GabrielaVesela's Avatar

jak je seznamujete ? to by me taky zajimalo...
GabrielaVesela jest offline   Reply With Quote
Old 28-10-2011, 10:09   #9
sdivokoukrvi
Member

Quote:
si mi připomněla jedno setkání s paní a jejím saw ( vím není to čsv) a říkala mi něco o jeho povaze a zakončila to, že měla 20ti hlavé stádo ovcí a rok byl snima pes v klidu a pak je přes noc všechny zabil. Docela sem koukala jak z jara, ale Sofuška je hodné zvířátko
sdivokoukrvi jest offline   Reply With Quote
Old 28-10-2011, 21:21   #10
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alissea View Post
si mi připomněla jedno setkání s paní a jejím saw ( vím není to čsv) a říkala mi něco o jeho povaze a zakončila to, že měla 20ti hlavé stádo ovcí a rok byl snima pes v klidu a pak je přes noc všechny zabil. Docela sem koukala jak z jara, ale Sofuška je hodné zvířátko
Ještě že Sofa neumí číst:-D. Pravda, ovce na to, že by se mohly bránit, jsou vcelku hloupé, co jsem tak slyšela. Navíc, jak je predátor dostane na zem - že upadnou nebo tak, mají to vcelku jisté. Ale třeba si berana aspoň trochu ochočíme a ten se pak podle toho bude chovat (kolega má orla skalního, od mala a tak jde po každém - bere ho za konkurenci). Zrovna před 14ti dni jsem šla se Sofou kolem toho orla a měla jsem dojem, že Sofa až bez zkušenosti, věděla moooc dobře, co ta přerostlá slepice umí (nehledě na to, jaké pohledy orel na Sofu dělal).
Old 28-10-2011, 22:05   #11
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Zrovna před 14ti dni jsem šla se Sofou kolem toho orla a měla jsem dojem, že Sofa až bez zkušenosti, věděla moooc dobře, co ta přerostlá slepice umí (nehledě na to, jaké pohledy orel na Sofu dělal).
To mi připomělo jak Brouk ničeho se nebojící vzal zpátečku před krajtou
Ona ho sledovala a kdyby to uměla, tak se olizuje.

Old 28-10-2011, 22:47   #12
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
To mi připomělo jak Brouk ničeho se nebojící vzal zpátečku před krajtou
Ona ho sledovala a kdyby to uměla, tak se olizuje.
Jooo, někteří predátoři, konkurence, je asi pevně zakořeněna..I přes popis jsem si neuměla představit, jak může orel, vážící 3-4kg, ulovit srnu či srnce..dospělé. Až mi kolega poslal video z lovu. Historek s ulovenými psy a málem i motorkáři, už jsem slyšela nespočet. Podobnou reakci mělo několik čsv u výběhu tygrů v zoo, co si vybavuji.
Old 28-10-2011, 23:14   #13
CDaniela

CDaniela's Avatar

Quote:
Jooo, někteří predátoři, konkurence, je asi pevně zakořeněna..I přes popis jsem si neuměla představit, jak může orel, vážící 3-4kg, ulovit srnu či srnce..dospělé. Až mi kolega poslal video z lovu. Historek s ulovenými psy a málem i motorkáři, už jsem slyšela nespočet. Podobnou reakci mělo několik čsv u výběhu tygrů v zoo, co si vybavuji.
Jj Mio jen navětřil pach tygra, úplně mu podklesly nohy. Za žádnou cenu nechtěl projít okolo.

Reply

Posting Rules