|   |   | 
| 
 | |||||||
| Videos & photo stories Foto i video blogi.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  07-11-2011, 14:36 | #1 | 
| Junior Member Join Date: Aug 2009 
				 |   

A mnie to się widzi, że chłopina coś z grenlanda ma...
		 | 
|   |   | 
|  07-11-2011, 23:47 | #2 | 
| Junior Member Join Date: Feb 2011 
				 |   

Powątpiewam. Psy grenlandzkie mają cięższą budowę, szersze pyski- coś jak malamute (?), sierść też zupełnie inna- taka puszysta zdaje mi się. A nasz puszystą to ma tylko kryzę i ogon. Nie widziałam psa grenlandzkiego na żywo to i trudno mi oceniać.  Ja nie mówię że nasze cudo to wilczak. Bo nie wiadomo co to ma być.   I dobrze, lubimy niespodzianki. A ta jest najbardziej udana.   | 
|   |   | 
|  08-11-2011, 19:32 | #3 | 
				 |   

Ja widzę grenlandy na codzień, bo mam ich 5 i stąd właśnie ten pomysł, ale co ja się tam znam...
		 | 
|   |   | 
|  08-11-2011, 22:36 | #4 | 
				 |   

Ok, to może podrzuć mi na maila (jak możesz oczywiście) kilka fotek tych Twoich, bo w google znalazłam same puszyste psiaki i grubej budowy, a może się mylę.
		 | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 12:13 | #5 | 
				 |   

Polecam bazę manu tam są praktycznie wszystkie grenlandy jakie mamy w Polsce http://www.baza.nordicstorm.pl/baza-psy.htm.  Inną sprawą jest, że dorosły grenland ma dużo mocniejszą budowę niż roczniak. Do tego dochodzi duża różnica w grubości i puszystości szaty. Rasa nie jest wyrównana pod względem eksterieru, bo tu głównie liczy się charakter. Tu widzę podobieństwo http://www.baza.nordicstorm.pl/baza-...da_polnocy.htm A tak kończąc temat - najważniejsze, że macie super psiaka - do czego nie byłby podobny, pozdrawiam! | 
|   |   | 
|  09-11-2011, 20:57 | #6 | 
				 |   

No faktycznie, trochę podobny do tego psiaka z 2 linku. Widzę że suczka zaginęła, przykro...    Naszemu się na rozrost nie zanosi, jakiś czas temu wzrost stanął w miejscu i waga tak samo, więc nie wiem czy nabierze cięższej budowy. I nie mówię tu odnośnie jakiejkolwiek rasy. Niby się cieszę, bo żeberka się wyczuwa-znaczy zapasiony nie jest  i mięśnie też super- szczególnie na łapach widać jak biega. No ale przybrać by mógł, bo to taki patyczak zupełny... Zimą zobaczymy czy będzie wykazywał zainteresowanie ciągnięciem sanek.  To byłoby fajne ćwiczenie dla niego. | 
|   |   | 
|  10-11-2011, 14:32 | #7 | 
| Member Join Date: Aug 2010 Location: Warszawa 
				 |   

Ola, ale fajny psiak   I ten czarny kleks na pysiu. Długo się zastanawiałam czy aby nie brudny   | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |