![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ja bym z resztą wilczaka do maratończyka nie porównał. Jak dla mnie - nie ta budowa. Wilczak ma mieć silny, dobrze umięśniony przód ciała - szyja, ramiona. Poza tym, że jelenia trzeba najpierw złapać, to potem jeszcze trzeba go powalić
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Przyznaj się, nie widziałaś nigdy meczu?
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Tak mi się po prostu ładnie skojarzyło, football amerykański - buldog amerykański, no ale to jest OT ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Plessowy wilczak
|
![]()
A buldog nie jest przypadkiem angielski?
![]()
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Jak chcecie porównywać łowcę ze świata zwierząt ze sportowcami to weźcie zawodników sportów walki albo rugbystów(w rugby jest dużo mniej przerw w grze niż w futbolu am-potrzebna jest większa wytrzymałość). To są sporty w których trzeba być i silnym i szybkim i wytrzymałym, tak jak w naturze. Złoty środek, boska proporcja. Np czołowi bokserzy to mieszanka zdolności długiej pracy na wysiłku beztlenowym, eksplozywnej siły, zwinności i szybkości w pracy na nogach i refleksu. W rugby, np Jonah Lomu: 110-120 kg, 196cm, 10,7s na 100m, wytrzymywał cały mecz 2x40min. Mecz w rugby to interwałowy bieg i mocowanie się przez 80 minut. Lżejszy 'typ' skrzydłowych (80-95kg) w rugby potrafi osiągać czasy w okolicach 10s na 100m. Tak czy inaczej porównanie to ma mały sens, bo mamy całkowicie różny od psowatych układ ruchowy a to ma kluczowe znaczenie dla tematu sprawności. Jak dla mnie łowca idealny to taki, który jest doskonałą proporcją między siła, szybkością a wytrzymałością. Wg mnie to powoduje, że nie może być ani za mały, ani za duży- musi być skrojony na miarę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
K-Lee Family
|
![]()
Taki tylko mały OFF
![]() Jak dla mnie co najwyżej ON albo faktycznie buldog amerykański (nie mylić z angielskim) może być porównany z graczem footballu amerykańskiego... Bo gdzie u wilczaka rozbudowana klatka piersiowa? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba trzeba będzie przenieść ten "mały OT" do osobnego wątku ![]() ![]()
Kuba Pies: Absynt Wilk z Baśni (Jaskier) Last edited by jaskier; 10-11-2011 at 17:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
K-Lee Family
|
![]()
Nie widziałam wypowiedzi Marchenckiego
![]() Ano, czepiam się, tak dla rozluźnienia ![]() |
![]() |
![]() |