ale z drugej strony, normalny sedzia we ze to jest wilczak i nie bedzie wywaliac psa z ringu tylko dla tego ze on warci czy nie daje sedzemu samemu zobaczic zeby (oczywisz ciue jeszly to zrobi wlaszczyciel).
pamietam swoj egzamin na sedziego ktorego malam mozliwosc zdawac w Lodzi (dzenkuje za to O/Lodz) to sama chcalam sprawdzic zeby i dotykacz psy, a z tego mojego zachowania byl bardzo zdiwiony sedzia z Czech-poniewasz wilczak to rasa niebezbieczna i moze zagrysc sedziego

ale jakosz zyje
GAGA ma racje-najpierw naucz swojego pupilka pokazywacz zeby z toba a poznej, kedy tylko bedziesz mala okazje, poprosz innych znajomych na wystawach albo spotkaniach, bo moze kedy spotkasz sedziego, ktory bedzie sam chcal zobaczic zeby u twojej suki.
tak jak zrobil dla Harki test w Trakai pan sedzia Stefan Stefik-ja poproszilam jego o opinie mojej suki, bo z nim pracowalam jak tlumacz i asistent a posle ringu gadaliszmi o psach-i (Harka nie zabardzo przepada za chlopaki

) a tu Stefik sam glaska suczysko, obejrza zeby i mowi ze ona jest "velmi dobra povaha i eksterjer"(bardzo dobra psichika i eksterjer).
poprostu spokojnie pracoj i wszystko bedzie Ok.