Vai indietro   Wolfdog.org forum > Česky > Výstavy psů

Výstavy psů Naše úspěchy na výstavách, jak ČSV připravit na výstavu, jak ho vystavovat...

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 12-27-2011, 10:22 PM   #1
juliana
Junior Member

predefinito Re:

Danielo,
díky - fén mě nenapadl, to je dobrá pomůcka - nechce se mi kotcového divocha tahat domů, abych ho nemusela pořád sekýrovat (slon v porcelánu, navíc teprve roční). Jestli fén zkusím, bude to asi dobrá podívaná :-)
On Shadow bude oproti některým jiným psům vždycky vypadat trochu "špinavě", například při společném hraní s Dantem od vás vypadal Dante jako sněhová vločka a Shadow jako ušmudlaný ovčoun. :-)
Vecchio 12-27-2011, 10:50 PM   #2
Dayen
Not so Junior Member

L'avatar di Dayen

ubicazione: Brno
predefinito

Juliano, Tvého pejska neznám tak těžko říct, ale ta různá intenzita bílé u různých psů je dána i geneticky. Takže ani pes žijící v bytě nemusí víc svítit než pes z blátivé zahrady. U nás stačilo vždy jen vyčesat.
Zkus ho vysušit a vyčesat. Pokud je hodně špinavý tak bych použila suchý šampon, ale fénem ani koupelí (mimo té dobrovolné v řece) bych ho netrápila.
Dayen jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-27-2011, 11:06 PM   #3
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

L'avatar di CDaniela

ubicazione: Unhošť - Nouzov
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Dayen Visualizza il messaggio
Juliano, Tvého pejska neznám tak těžko říct, ale ta různá intenzita bílé u různých psů je dána i geneticky. Takže ani pes žijící v bytě nemusí víc svítit než pes z blátivé zahrady. U nás stačilo vždy jen vyčesat.
Zkus ho vysušit a vyčesat. Pokud je hodně špinavý tak bych použila suchý šampon, ale fénem ani koupelí (mimo té dobrovolné v řece) bych ho netrápila.
Já fen ani koupání nepovažuju za trápení, naši psi udělají to co po nich chci protože vědí, že bych jim nikdy neublížila. I trpění těchto procedur je založeno na důvěře a respektu.
Suchý šampon je krajní řešení. Srst po něm nevypadá tak pěkně jako po umytí.
Co se Danteho a tvého psa týče. Dante má světlé znaky bílé, kdežto tvůj pes může mít vzhledem k barvě otce nádech do žluta, což samozřejmě není na závadu, ale je fakt že čistě bílého z něj v tom případě neuděláš ani šamponem
P.S. Názory na přípravu psa na výstavu jsou různé. Pro mě je to ale soutěž krásy a vykoupaní psy působí často efektněji.

CDaniela jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-27-2011, 11:24 PM   #4
Dayen
Not so Junior Member

L'avatar di Dayen

ubicazione: Brno
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da CDaniela Visualizza il messaggio
Já fen ani koupání nepovažuju za trápení...
Ale já také ne, pokud je na takovou manipulaci pes zvyklý. Jenže pokud není zvyklý ani v bytě, tak ve vaně a u fénu bude teprve valit oči. To je celé. :-)
Dayen jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-28-2011, 10:27 AM   #5
Kometa
Junior Member

L'avatar di Kometa

ubicazione: Jablonec nad Nisou
predefinito

No ten náš bahňák se taky věčně válí někde v bahně, celou procházku se rochní, zvlášť teď, když slezl sníh, stačí i jen obejít blok a má celý nahozený podvozek... ale stačí hodinka, dvě v kotci a už je zase čisťoučký Minule jsem ho na doporučení Daniely taky zkoušela trochu umýt na bílých částech, ale nějak jsem ani nepostřehla rozdíl Koupání bytostně nenávidí, ale když je potřeba, tak to musí zvládnout (beztak ho koupu každou chvíli, protože se furt válí v h...), aspoň si zvykne... fénovala jsem ho jednou a kupodivu mu to nijak zvlášť nevadilo, akorát ho nebavilo stát na místě a držet. Jestli bude v Brně takový sajrajt, jako je teď tady u nás, tak hlavně vezmu hadr s sebou, jinak bude černý, jen přejde parkoviště
Vecchio 12-28-2011, 11:34 AM   #6
Romana
Junior Member

L'avatar di Romana

ubicazione: Praha 8
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Kometa Visualizza il messaggio
No ten náš bahňák se taky věčně válí někde v bahně, celou procházku se rochní, zvlášť teď, když slezl sníh, stačí i jen obejít blok a má celý nahozený podvozek... ale stačí hodinka, dvě v kotci a už je zase čisťoučký Minule jsem ho na doporučení Daniely taky zkoušela trochu umýt na bílých částech, ale nějak jsem ani nepostřehla rozdíl Koupání bytostně nenávidí, ale když je potřeba, tak to musí zvládnout (beztak ho koupu každou chvíli, protože se furt válí v h...), aspoň si zvykne... fénovala jsem ho jednou a kupodivu mu to nijak zvlášť nevadilo, akorát ho nebavilo stát na místě a držet. Jestli bude v Brně takový sajrajt, jako je teď tady u nás, tak hlavně vezmu hadr s sebou, jinak bude černý, jen přejde parkoviště
Jj, máme to stejné, ale od pár nedobrovolných koupelí se už v ničem neválí, za to lítá v kalužích a bahně, jako minule v Praze na výstavě... Do kruhu oslintaná a na Národní cenu od bahna, ještě že jí v tom Dingo nenechal samotnou... Někdo mi minule říkal, že kdybych jí vykoupala předem a vyfénovala, vypadalo by to, že má víc chlupů, vyzkoušíme to příště a uvidíme...

http://darkness.wbs.cz
Romana jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-28-2011, 03:03 PM   #7
mája
Junior Member

L'avatar di mája

ubicazione: Blansko
Invia un messaggio tremite ICQ a mája Invia un messaggio tremite Skype a mája
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Romana Visualizza il messaggio
Jj, máme to stejné, ale od pár nedobrovolných koupelí se už v ničem neválí, za to lítá v kalužích a bahně, jako minule v Praze na výstavě... Do kruhu oslintaná a na Národní cenu od bahna, ještě že jí v tom Dingo nenechal samotnou... Někdo mi minule říkal, že kdybych jí vykoupala předem a vyfénovala, vypadalo by to, že má víc chlupů, vyzkoušíme to příště a uvidíme...
Jak to tak čtu tak nevím...mě vždycky říkali nekoupat těsně před výstavou, aby ne měl otevřenou srst...je fakt, že den dva po koupeli byl jak ježek...když Ben potřeboval tak jsem ho vykoupala týden před výstavou (dokud jsme bydleli u našich, kde sdílel dvůr se slepicemi a jiným zvířectvem) a potom ho striktně držela mimo, po přestěhování i když je převážně venku, téměř nekoupu (mladýho snad jen jednou v jeho životě). Vždy se mi na nich líbilo že jsou "samočistící" stačilo uschnout, případně po té ještě vykartáčovat.
Před bonitací jsem Bena neuhlídala a on se vyvável večer před ní na pomočůvkované louce, musela jsem vykoupat ráno před odjezdem a kdyby to z něj ještě nebylo cítit, tak by mě bonitační komise snad ani nevěřila že je čerstvě vykoupanej i tak přemýšleli jestli mu do kodu nedat otevřenou srst....takže za mě před výstavou nekoupat! Případně jen otřít vlhkou hadrou a vykartáčovat...

http://www.cswolfdog.net
mája jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 12-28-2011, 03:59 PM   #8
CDaniela

L'avatar di CDaniela

predefinito

Quote:
Ale já také ne, pokud je na takovou manipulaci pes zvyklý. :-)
Zvyklý bude, pokud ho zvykneš, jinak těžko.

Vecchio 12-28-2011, 09:47 PM   #9
juliana
Junior Member

predefinito

Quote:
Shadow je po Aresovi Karpatska svorka, je pravda, že je žlutější. Jo, holt svítivě bílé znaky jsou efektnější. :-)
Spíš jsem se ale ptala na to, jestli vystavovatelé vlčáků řeší vyloženě špinavou srst (bláto, hlína apod. v podsadě), protože můj osmiletý tervueren nic takového nepotřeboval, je zlato-mahagonový a v tom se ztratí všecko. :-)
Vecchio 12-28-2011, 09:53 PM   #10
CDaniela

L'avatar di CDaniela

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da juliana Visualizza il messaggio
Shadow je po Aresovi Karpatska svorka, je pravda, že je žlutější. Jo, holt svítivě bílé znaky jsou efektnější. :-)
Spíš jsem se ale ptala na to, jestli vystavovatelé vlčáků řeší vyloženě špinavou srst (bláto, hlína apod. v podsadě), protože můj osmiletý tervueren nic takového nepotřeboval, je zlato-mahagonový a v tom se ztratí všecko. :-)
Některý vystavovalet neřeší ani bodláky v srsti nebo ani předvedení psa na vrcholu línání
Jiný ho na výstavu připraví jak jen to nejlépe dokáže. Kdybys věděla, čeho jsou všeho lidé schopní ... hodně výstav už jsem odběhala ... Pokud používáme přrostředky povolené, což mytí bílých znaků dozajista je, nevidím žádný problém. Kdo chce jen česat ať jen češe, ale velké výstavy jsou skutečně o něčem jíném

Vecchio 12-28-2011, 10:01 PM   #11
juliana
Junior Member

predefinito

Quote:
Některý vystavovalet neřeší ani bodláky v srsti nebo ani předvedení psa na vrcholu línání
Jiný ho na výstavu připraví jak jen to nejlépe dokáže. Kdybys věděla, čeho jsou všeho lidé schopní ... hodně výstav už jsem odběhala ... Pokud používáme přrostředky povolené, což mytí bílých znaků dozajista je, nevidím žádný problém. Kdo chce jen česat ať jen češe, ale velké výstavy jsou skutečně o něčem jíném
Celé dětství jsem vystavovala svého pracovně vedeného koliáka, který nikdy nebyl chlupatá nepohyblivá koule, ale atletický osvalený pes s hlubokým hrudníkem. Asi právě od kolií jsem zvyklá na to, že pokud člověk investuje čas a peníze do výstavy, tak by měl psa připravit tak, aby ze své strany pro výsledek udělal maximum. Taky jsem viděla bělicí pudry u malamutů, z toho je mi špatně, zvlášť u přírodních plemen. Ale umýt břicho bych Shadymu mohla. :-)

Díky za názor, Danielo i ostatní, takhle jsem to nějak potřebovala vědět. :-)
Vecchio 12-28-2011, 10:25 PM   #12
CDaniela

L'avatar di CDaniela

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da juliana Visualizza il messaggio
Celé dětství jsem vystavovala svého pracovně vedeného koliáka, který nikdy nebyl chlupatá nepohyblivá koule, ale atletický osvalený pes s hlubokým hrudníkem. Asi právě od kolií jsem zvyklá na to, že pokud člověk investuje čas a peníze do výstavy, tak by měl psa připravit tak, aby ze své strany pro výsledek udělal maximum. Taky jsem viděla bělicí pudry u malamutů, z toho je mi špatně, zvlášť u přírodních plemen. Ale umýt břicho bych Shadymu mohla. :-)

Díky za názor, Danielo i ostatní, takhle jsem to nějak potřebovala vědět. :-)

Moje názory s mytím zní evidentně extrémně až extrémisticky ale já se výstavám opravdu věnuji a vím jaké divy se se psy někdy provádí aby byli skutečně NEJ Stačí jedna výstava v Itálii a člověk si připadá, že nastoupil s umouněným šmudlou ))))

Vecchio 12-29-2011, 07:56 PM   #13
Czertice
Rakša

L'avatar di Czertice

ubicazione: Praha
predefinito

Quote:
Některý vystavovalet neřeší ani předvedení psa na vrcholu línání.
Jako například my... čirý amatérismus. Ale ten rozdíl vidím až zpětně - první línání. Navíc jsme ještě vůbec netušili, co za pakárnu výstavy jsou:]

Jinak někteří vystavovatelé myjí a češou celý týden před výstavou, a slyšela jsem o pudrování, domalovávání očí, zastřihávání chlupů na bříše a ocasu... někdo výstav znalý mě jistě pro inspiraci ostatních může doplnit.
Vecchio 12-29-2011, 09:17 PM   #14
juliana
Junior Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Czertice Visualizza il messaggio
Jako například my... čirý amatérismus. Ale ten rozdíl vidím až zpětně - první línání. Navíc jsme ještě vůbec netušili, co za pakárnu výstavy jsou:]

Jinak někteří vystavovatelé myjí a češou celý týden před výstavou, a slyšela jsem o pudrování, domalovávání očí, zastřihávání chlupů na bříše a ocasu... někdo výstav znalý mě jistě pro inspiraci ostatních může doplnit.
No vida, tak bychom mohli založit podtéma "jakou oční tužkou dolíčit čsv :-D
Vecchio 12-29-2011, 10:34 PM   #15
CDaniela

L'avatar di CDaniela

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Czertice Visualizza il messaggio

No já jsem toho názoru, že u pěkného psa je základ úspěchu kvalitní kondice - tzn. ne tlustý a ne vychrtlý a ideální stav srsti. Plus ovladatelnost v kruhu. Víc není třeba.
Někteří majitelé jsou skutečně schopní dělat divy, aby byl jejich pes ten nej
P.S. Nemyslím, že by výstava byla pakárna.

Vecchio 12-29-2011, 11:29 PM   #16
juliana
Junior Member

predefinito

Quote:
No já jsem toho názoru, že u pěkného psa je základ úspěchu kvalitní kondice - tzn. ne tlustý a ne vychrtlý a ideální stav srsti. Plus ovladatelnost v kruhu. Víc není třeba.
Někteří majitelé jsou skutečně schopní dělat divy, aby byl jejich pes ten nej
P.S. Nemyslím, že by výstava byla pakárna.
Danielo,
ještě se vás zeptám na jednu věc: u většiny plemen je výstavní kondice v podstatě lehká nadváha (kromě labradorů, kde jde spíš o těžkou nadváhu). Jak je to u vlčáků? Můj pes je z běhání ve spřežení nasvalený a pružný, ale má tzv. sportovní kondici, tj. ani gram navíc. U plemen, které jsem vystavovala dříve, by byl označen za hubeného, ačkoli mu žebra nelezou, protože prostě výstavní kondice zahrnuje vrstvu tuku na bocích. Díky.

Jinak si myslím, že pokud se někdo výstavám věnuje, tak by byl hloupý, kdyby si psy nepřipravoval, samozřejmě přirozeně, ne chemií. Ale je pravda, že zrovna čs.vlčák má oblíbenější místa na světě, než je kobercem potažený výstavní kruh. Na druhou stranu, když je se svým pánem, tak může být rád kdekoli. :-)
Vecchio 01-17-2012, 02:28 PM   #17
Jana_Schubertova
stín vlka

L'avatar di Jana_Schubertova

ubicazione: Vlčnov
Invia un messaggio tremite ICQ a Jana_Schubertova
predefinito

Quote:
Některý vystavovalet neřeší ani.....předvedení psa na vrcholu línání ....
To budeme v únoru přesně my, neb se Bazík rozhodnul, že už je mu zimní podsada k ničemu! Měla jsem ho možná přestěhovat do vyšších poloh, ale i tak se na výstavu podívat pojedeme
Jana_Schubertova jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 01-17-2012, 04:35 PM   #18
CDaniela

L'avatar di CDaniela

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Jana_Schubertova Visualizza il messaggio
To budeme v únoru přesně my, neb se Bazík rozhodnul, že už je mu zimní podsada k ničemu! Měla jsem ho možná přestěhovat do vyšších poloh, ale i tak se na výstavu podívat pojedeme
Já se jedu podívat za 14 dní s naším opelichaným kojotem do Trenčína

Vecchio 01-17-2012, 07:06 PM   #19
Kometa
Junior Member

L'avatar di Kometa

ubicazione: Jablonec nad Nisou
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Jana_Schubertova Visualizza il messaggio
V pohodě, Dingo si zase myslí, že pořád ještě zima nezačala ( -6°C a 30cm sněhu se prý nepočítá), aby si vůbec dal s nějakým zimním kožichem práci, takže je frajer stále ještě v letním)) Jediné, co se pokusil přesrstit, byl zadek, z toho chvíli padaly kvanta chlupů, ale efekt žádný, a pak se na to vykašlal úplně Takže se taky do Brna pojedeme podívat
Vecchio 01-17-2012, 09:02 PM   #20
Šakalka
Junior Member

ubicazione: Praha-východ
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Kometa Visualizza il messaggio
V pohodě, Dingo si zase myslí, že pořád ještě zima nezačala ( -6°C a 30cm sněhu se prý nepočítá), aby si vůbec dal s nějakým zimním kožichem práci, takže je frajer stále ještě v letním)) Jediné, co se pokusil přesrstit, byl zadek, z toho chvíli padaly kvanta chlupů, ale efekt žádný, a pak se na to vykašlal úplně Takže se taky do Brna pojedeme podívat

He a já myslela, že jen naše kočička je blázen. Taky pořádně nenasrstila, jen trochu zadek, protože to je jasný, kdo by seděl na studeným a trochu krk, ale jinak nic extra. A to je skoro celý den venku.
Šakalka jest offline   Rispondi quotando
Rispondi