![]() |
![]() |
|
Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ještě pro upřesnění, nepotřebuju nový plot, proto že by mi pes skákal, nebo nějak utíkal. Ale je cca 50let starý a prostě se hroutí, takže musím vymyslet nějakou novou variantu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
No se dvěma hyenama už by to chtělo nějakej bytelnější plot
![]() ![]() Já mám pletivo (už ho bestie zvládla kus rozplést, když na druhý straně bylo čerstvý h... k sežrání) a plaňky a zatím ok, i v době hárání. Přes vrata by klidně přelezla, ale ještě jí to nenapadlo. Ale nikdy není na zahradě, když není nikdo doma - vlastně pořád "pod dozorem". Na noc v kotci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
U nás jasné. 2 metry do výšky pletivo a 0,5m pod zem beton. Argus už 2 roky v době nepřítomnosti páníčku na volno na dvoře a bez problémů. Vrata vylepšená o několik desítek kari sítě nad nimi - zkoseno šikmo dovnitř. Podhrabávání díky půlmetrovému podbetonování vzdal. Přes 2 metry pletiva skákál jen jednu dobu a to když bylo pletivo porostlé břečťanem - mohl se na vrcholu plotu odrazit. Po likvidaci břečťanu opět bez problémů.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
My máme 170sm pletivo, podbetonované a od spodu ještě cca 30 cm kari sítě. za předu domku dřevěný plot s cihlami. S pletivem nemá problém rozplete ihned. Kari sítě jsou asi nejlepší. Kdybych jim dělala výběh udělám z 2 metrových kari sítí a půl metra nahoře zahnu - samozřejmě podbetonované.
Zahradu jsem chtěla mít pěknou, ale aby mi pes neodcházel tudíš viz. foto. V době nepřítomnosti nepřipadá v úvahu nic kromě kotce.:-) Na zahradě bych ji nenechala, odešla by jakkoliv, vždycky se nějaká skulinka najde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
KarysíŤ je docela viděl, na brance je klika se zámkem a mezi zdí a dřevěným plotem ještě chybí stříška :-) Zatím ot funguje, ale je to spíš, že ví, že nesmí a není to pro ni snadný cíl. Teď už neodejde pokud jsme doma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Když se rozhodneš pro plot, doporučuji koupit pozinkovaný se silnějším drátem. Prodávají se drátěné ploty v povrchové úpravě "plast", které údajně tolik nekorodují. Cena poplastovaného pletiva je nižší, než u běžného pozinkovaného klasického plotu. Teť věta do pranice, která určitě "neplatí" pro všechny čtyřnohé vlkouše a zkušenosti jejich páníčků: Pes všeobecně nemá moc v lásce kov v tlamě! Viděl jsem několikrát psem rozpletený poplastovaný plot, který následně neplnil svoji funkci.
Betonový základ po celé délce plotu je rozumné řešení. Každý cca metr by mělo z betonu koukat malé očko ke kterému se uchytí průběžný drát, který je vně plotu protažen ve spodní, ale i horní části. (nebývá většinou součástí plotu a musí se koupit samostatně) Takto ukotvený pozinkovaný plot by mohl splňovat požadavky. Výška plotu je na každém dle uvážení. (máme 180cm a ok) Netvrdím, že je to na 100% zajištění, ale funguje. Také si myslím, že účelné je použít vertikální mříže ukotvené v betonovém základu. Náklady jsou však nepřiměřené.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
My jsme teď na novém místě, zahrada zatím bez plotu. Na jaře se chystám vystavět nový "jakostarý" plaňkový plot 160cm a k tomu mám v plánu koupit tohle:
http://www.elektricke-ohradniky.cz/pro-psy.php Na staré adrese jsem měli 150cm vysoký klasický pletivový plot a psiska nikdy nepřeskočila i když by mohla.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Osobne pouzivam tohle: http://dogtrace.com/produkty/dfence/...kty&two=dfence
I z toho duvodu ze maji u sousedu male deti.... Princip jednoduchy....drat natazeny dokola (musi byt uzavreny kruh) a pes ma obojek. Prijde bliz k dratu, obojek zapipa, prijde jeste bliz, dostane ranu. Jen je nutne hlidat stav baterky :-) Nase Bestie si "vypipala" baterku....a stalo nas to dve slepice :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
My jsme jednou z pletiva vyrobili, na zahradě přechodného bydlení, provizorní kotec a dopadlo to tak, že si čuma vztekle prokousala díru ven a zdemolovala co mohla. Bylo jí jedno, že si málem uhoblovala zuby...nakonec jsme to riskli a nechali ji vevnitř, kde se válela přes den na gauči a byla spokojená.Takže myslím, že pokud by se opravdu rozhodli jít ven,tak pletivo nemá šanci
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|