Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2011, 17:32   #1
olgam
Junior Member

A coś co nie wymaga gotowania, pieczenia czy coś (znając mnie coś by wybuchło, a dobrze mi się mieszka w domu... :P) Ale ja jestem wybredna...
olgam jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 17:59   #2
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by _Alexx_ View Post
A coś co nie wymaga gotowania, pieczenia czy coś (znając mnie coś by wybuchło, a dobrze mi się mieszka w domu... :P) Ale ja jestem wybredna...
Cos smrodliwego? Np. suszona watroba wolowa. Ale to jest smrodliwe bardzo, ciezko sie kroi ale Urcio wsuwal jak glupi. Tylko musielismy odstawic bo jego zoladek sie buntowal, ale jak juz mowilam Urciowy delikatesik wiec moze Twoj bedzie dobrze reagowal.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 18:29   #3
Agni
Junior Member

Agni's Avatar

U nas na smaczki świetnie sprawdza się gotowana wątroba pokrojona na kawałki odpowiedniej wielkości. Używamy wątroby wołowej. Po ugotowaniu bardzo dobrze się ją kroi, smaczki są suche i nie rozpadają się. Scylla bardzo je lubi i nie tylko ona są i inni chętni . Przeszliśmy już rożne smaczki, ale te przypadły naszemu suczysku najbardziej do gustu. Wystarczy wrzucić na wrzątek i gotować ok 20 min. Po wystygnięciu pokroić.

Domino
Agni jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 18:39   #4
olgam
Junior Member

czyli nie obędzie się bez gaśnicy w kuchni... Trudno... Dzięki za pomoc mam nadzieję, że Everett będzie zajadał tą wątrobę. A może też być drobiowa wątroba? Bo Everett miał uczulenie ostatnio uczulenie i wet kazał być mu diecie drobiowej... :P
Old 29-12-2011, 18:45   #5
Agni
Junior Member

Agni's Avatar

Drobiowa wątroba jest za miękka i po ugotowaniu będzie się kruszyć. Dobrze też się sprawdza wieprzowa, ale musi być dobrze ugotowana. Chyba nie ominie Cię to gotowanie . Powodzenia.

Domino
Agni jest offline   Reply With Quote
Old 29-12-2011, 19:09   #6
olgam
Junior Member

Dzięki... Jeśli zgłoszę na jakąś wystawę, a nie będzie mnie to miejcie świadomość, że poległam w kuchni
Old 29-12-2011, 19:55   #7
GRABA
Senior Member

GRABA's Avatar

Piotrek (tu do wł. Barucha WD) - ze wszystkich dotąd oglądanych młodych csv - Twój pies świetnie czuje się na ringu - nooo, ale jak pańciu mu serwuje takie smaczki

http://darwilka.blogspot.com/

GRABA jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules