Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2012, 20:28   #10
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Salvator View Post
Szybkie te relacje jeszcze się wystawa nie zakończyła a na WF dogu już jest jad post z 13 koniec wystawy był 18
A moze czasem warto zerknac do wzorca lub chocby podciagnac sie troche ze znajomosci rasy? Wtedy staje sie jasne, ze zamiast jadu jest dazenie, aby wystawy byly sedziowane SPRAWIEDLIWIE i FACHOWO...

Quote:
Originally Posted by dorotka_z View Post
Nie wiem dlaczego wygrywały te a nie inne psy.
Teoretycznie ocena psa powinna byc prowadzona na postawie jego zgodnosci ze wzorcem uwzgledniajac jego forma danego dnia jak i prezentacje...
Zgodze sie jednak z Toba, ze po obejrzeniu filmow i fotek trudno sie nie zgodzic z uczestnikami - ze nie da rady wywnioskowac dlaczego wygrywaly te a nie inne psy....

Ja osobiscie jestem zdania, ze jesli ktos chce szalec ze skala ocen to powinien juz jednak zerknac do wzorca, aby nie nie bylo "baboli"...

A babolem jest obnizenie oceny za wysoko noszony ogon... Babolem jest tez przegrana psow w walce o lokaty i tytuly wlasnie z tego powodu (czyt prawidlowo noszonego ogona)....
Jesli juz sedzina chcialaby stosowac pelna skale ocen (a trzymalaby sie wzorca) i przyznac oceny "bardzo dobre" to niestety, ale na wlasnie na taka note (a nie tytul "Zwyciezcy Rasy") zaslugiwala wlasnie Calanthe - dlaczego? TO chyba kazdy widzi.....
Ogolnie cala stawka championow byla niesamowicie slaba... Mlod(sze)e psy byly o niebo lepsze....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote

Posting Rules