![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
To ja jeszcze raz zwrócę uwagę na to co powiedział Morandir:
Pies w ringu jest psem w ruchu i jako taki ma być wystawiany. Nie jako pies w stanie maksymalnego pobudzenia i walki z całym światem. Dotyczy to WSZYSTKICH wystawianych ras, nie tylko wilczaków. Więc jedyne za co można obniżać ocenę psu to ogon kulony pod siebie, nie unoszony w ruchu lub ogon wywinięty nad grzbiet (nie jest szablasty). Pozostałe przypadki są ok, bez względu na kąt grzbiet-ogon. Faolan Ale ja właśnie mówię o tym, że drugi pies pokazuje swoje poddanie przed psem, który nie musiał się stroszyć i warczeć. A przykład psa, który się rzuca na psa po drugiej stronie ulicy jest właśnie przypadkiem psa niezrównoważonego psychicznie i nie ma nic wspólnego z pewnością siebie. Co z resztą jest przypadłością ok. 80% ONków ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wilkokłak
|
![]()
Ja tylko pragnę uprzejmie przypomnieć, że pobudzenie nie musi powstać (i w wielu przypadkach nie powstaje) w związku z chęcią "dokopania" innym samcom i "całemu światu", ale także na skutek miliona innych, często bardzo pozytywnych czynników i może nieść w sobie mnóstwo pozytywnych emocji...
Last edited by Grin; 19-01-2012 at 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Zrodlo: http://www.csv.sk/plemeno/standard "Chvost Vysoko nasadený, spustený priamo dole. Při vzrušení spravidla nesený kosákovito hore." Najszybsze tlumaczenie z google'a (slownik daje ten sam efekt): "Ogon Wysoki, prosto zwisający w dół. Kiedy podekscytowany, zazwyczaj podniesiony w kształt sierpa." P.S. Mozna poprosic jakiegos Slowaka o przetlumaczenie, zeby nikt nie mial watpliwosci.
![]() Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 19-01-2012 at 15:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|