![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
VIP Member
|
![]()
Na dogo na forum 13-letnia dzewczynka pochwalila sie, ze byla z rodzicami i pieskiem na wakacjach na Mazurach. Ze mieszkali w pieknym miejscu. Ktos zapytal gdzie, wiec dziewczynka wkleila mapke.
Dostalismy zgloszenie o zlamaniu praw autorskich, wiec mapa zostala skasowana (po 8 godzinach od publikacji)... OK, ochrona praw autorskich. Tak nie wolno, itd.... No ale wiadomo - dzieci to dzieci.... Ale to nie koniec.... Sprawa trafila do sadu - policja nakazala podanie namiarow na dziewczynke, bo wlasciciel mapy zarzadal ponad 3000ZL!!! za je publiczne wykorzystanie. Sprawa mnie zaciekawila - okazalo sie, ze wlasciciel mapy ma jakis przecietny serwisik, na ktorym udostepnia je w internecie. Zarabial pewnie marniutko, ALE zatrudnia ekipe prawnikow i ludzi zamujacych sie wykrywaniem, kto opublikowal ich male na stronie i wyciaganiem od nich pieniadze. Ofiarami nie padaly oczywiscie firmy, ale prywatne osoby piszace na forach o swoich wakacjach, wedkarze pokazujacy, gdzie lowia i MASA dzieci... Wtedy sprawa przechodzila jeszcze przez sad - teraz, gdy ACTA wejdzie w zycie wystarczy zloszenie takiego oszoloma. A gwarantuje, ze pojawi ich sie masa - bo to KASA....
![]() |
#42 |
Kawał ch*ja
|
![]()
"1984" to książkowa fikcja, a nie instrukcja obsługi - szkoda, że politycy mają chyba inne zdanie... NIE DLA ACTA
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#44 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Skoro ostatnie wolne medium - Internet - przestanie być wolne, to zostanie coś w tym właśnie stylu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Junior Member
|
![]()
A co do terroryzmu, to nic go nie nakręca bardziej jak pozbawione kontroli państw ponadnarodowe korporacje, których udziałowcy w stylu bin Ladena piorą swoje petrodolary, a zyski przeznaczają na finansowanie terroryzmu ....
![]() |
#46 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jak czytam ten temat, to nie mogę pozbyć się sprzed oczu "Przesłuchania" Bugajskiego... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Kawał ch*ja
|
![]()
tak na szybko - ktoś się orientuje jak idą/poszły rozmowy o ACTA miedzy Tuskiem a Bonim? Nie mam jak sprawdzic,a tv mi cos szwankuje
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ja osobiście nie wierzę w wejście ACTA w życie i bardzo chcę mieć rację. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Junior Member
|
![]()
podpiszą, dziady chędożone
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wilkokłak
|
![]()
Zbyt wielkie naciski, zbyt wielki pieniądze za tym stoją...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Junior Member
|
![]()
Widzieliście stronę mon jakieś 10 min temu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
Niestety, Polska podpisze ACTA 26.01.
Zanim wejdzie w życie musi być jeszcze ratyfikowana przez parlament, co daje nam jeszcze trochę czasu na poużywanie wolności. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Oni chyba nie zdają sobie sprawy z konsekwencji tej decyzji...
Za oficjalnym Twitterem Anonymous: We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 23-01-2012 at 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
![]()
Gaga, tak dawno temu ten film oglądałam, że już go nie pamiętam, więc moja odpowiedź mogła być nie na temat...
Grin, rząd jest dla społeczeństwa, nie dla korporacji. nasz interes ma sie liczyć, a nie kilku korporacji, które mają środki na to, by o swoje interesy zadbać... nie ma na refundacje leków, a jest 170mln zł na system podsłuchów w sieci! http://www.wykop.pl/ramka/935783/msw...odsluchiwania/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Kawał ch*ja
|
![]()
http://kwejk.pl/obrazek/866682/stop,acta.html no ciekaw jestem jak to się potoczy, Sony też poleciało po bandzie z użytkownikami, to Anonymous ich delikatnie mówiąc podniszczyło na ponad 2 miesiące i w końcu ludzie z Sony Entertainment poszli na ugodę, każdy był zadowolony z efektu działań Annms - czekamy na powtórkę.
(W chwili gdy to piszę serwis e-kryminalni ma "małe problemy techniczne" - przypadek? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Kawał ch*ja
|
![]()
btw - wejdzcie na allegro i zobaczcie logo
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Senior Member
|
![]()
Ładne logo...
![]() A swoją drogą, po obejrzeniu różnych wiadomości w telewizji, jestem zażenowana... Rząd w osobie ministra rolnictwa gdzieś "pod stołem", cichcem by nikt nie wiedział, podpisuje "układy" dotyczące całego społeczeństwa... Żeby nie było wątpliwości, jestem za ochroną dóbr osobistych, ale to co ma teraz miejsce na naszych oczach dziwnie "śmierdzi"... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
A co ma Guy Fawkes do ACTA?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Guy Fawkes nic, ale maska Fawkesa jest symbolem Anonymous
![]() |
![]() |
![]() |
|
|