![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Senior Member
|
![]()
A skąd wiesz, że POWINNA???
![]() ... "Miru to chaos i zniszczenie" -ten z WD, jak czytuję, jest OK, ale ten "czesiek cmentarny", to rzeczywiście coś ze "zniszczenia" ma... ![]() ... Wiecie co?! To byłaby "jazda", gdyby rzeczywiście ujawniono parę dokumentów. Nawet może niekoniecznie o te "smoleńskie" mi chodzi... ale dot. afer zamiatanych pod dywan czy dot. grup "wzajemnej adoracji" /rząd<->biznes/... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Ano stąd, że ponad 900, albo i 1000 serwisów zadeklarowało blackout od 19-20
![]() Puchatku, podpiszą ACTA w Japonii - bądź pewna, że niektóre dokumenty będą udostępnione do publicznego wglądu - albo po kolei albo wszystkie naraz, trochę mocniejsza wersja wikileaks ![]()
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Waldek, stronka już działa, teraz tylko jednorazowe ciasteczko jest na wejście :-)
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Junior Member
|
![]()
Działa, działa. A ciasteczka to ja lubię ale czekoladowe
![]()
![]() |
#85 |
Kawał ch*ja
|
![]()
hehe, a kto nie lubi
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Junior Member
|
![]()
Najgorsze jest to, ze te wszystkie decyzje podejmowane są przez ludzi, którzy nie wiedzą o co chodzi:
'Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie' Marek Migalski (na jego blogu). Biorą przez kadencję 3mln zł by głosować w sprawach, o których nie mają pojęcia. Gdyby miał troche honoru, to przynajmniej by sie wstrzymał od głosu, by zadecydowali ci, którzy wiedzą o co chodzi... Do tej pory nie interesowałam się polityką, nie znałam żadnego nazwiska, posłów, czy ministrów, ale od czasu nagłośnienia ACTA znam już nazwiska wszystkich zdrajców :P rząd przyznał, że konsultował się w sprawie ACTA z korporacjami, nazywając to "dialogiem społecznym". sprzedały nas dziady, i tyle. Puchatek, nawet jak pare spraw wyjdzie na jaw, to podejrzewam, że i tak nic sie nie stanie, poza oburzeniem społecznym. Dla przykładu, czy ktoś poniósł jakieś konsekwencje po ujawnieniu łamania konwencji w Szymanach? Nie. Śledztwo utajnione, człowiek który ujawnił to światu zawisł na sznurze, a my zapłacimy karę z naszych podatków. Skoro prokuratura tuszuje wszystko i współpracuje z mafią, co już nie raz było dowiedzione, to czego się spodziewać po odtajnieniu kiedyś wyników tego śledztwa? Tak samo będzie z resztą. Jesli wejdzie ta ustawa, to będzie sie dziać mnóstwo paranoi. Załóżmy, ze ktoś hoduje sobie roslinkę doniczkową, na forum dla fascynatów roslin doniczkowych zaoferuje zaszczepki tej rośliny. Gdy wypatrzy to firma mająca patent na odmianę, już go mają. A jeśli chciałby za to 1zł "na szczęście", to już nie kwestia udostepniania, ale nielegalnego klonowania opatentowanej odmiany w celach handlowych. Każdy sie skupia na najkach czy muzyce, ale to będzie dotyczyć wielu innych dziedzin życia. Nieważne, że nikt tego nie wypatrzy zapewne, ale to, ze nikt nie wypatrzy nie znaczy, że dzieki temu nie jesteśmy przestępcami, wg ACTA. To, że nikt nie złapał złodzieja nie znaczy, że nie jest on złodziejem. ACTA robi nas właśnie złodziejami, odbierając prawo zwyczajowe. To, ze śmieję sie z obrazka, i pozwolę zerknąć na niego także moim znajomym to moje prawo, a że mieszkają setki kilomerów ode mnie, muszę zrobić to mailem lub umieszczając tam, gdzie będą mogli je też zobaczyć. Skoro maile będą czytane by nas za to ukarać, strony umozliwiające to blokowane, zostanie nam poczta? i znów stanie się aktualna piosenka Kultu "z ludźmi, których kochasz, rozmawiasz tylko listami, czujesz ich jedynie przy pomocy pocztowego kleju, tylko dlatego ze mieszkają w innym kraju"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Plessowy wilczak
|
![]()
![]() |
#89 |
Junior Member
|
![]()
Pewien "uczony" powiedzial kiedyś-dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf. Podobno era takiego rozumowania jest za nami. Jednak chyba nie. Jeżeli ACTA wejdzie w życie każdy z nas może okazać się przestępcą, który będzie miał ograniczone prawo obrony.
![]() |
#90 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
ludzie którzy są ZA nie mają pojęcia za czym obstają. jak ten europoseł, którego wyżej przytoczyłam. rozmawiajac z osobami które nie korzystają z netu a jedynie oglądają TV wynika, że są za ACTA, bo TV wmówiło im, że to walka z chińskimi podróbkami, a to utrzyma ich miejsca pracy. Trunksia, fajny przykład z piekielnych.pl. trzeba uważać na nazwę psa, bo jak ktoś nazwie go Uran na przykład, to może spodziewać się częstszych odwiedzin antyterrorystów w kompie ![]() Nie piszcie o mnie nigdy Marycha :P choć w środowisku handlarzy pewnie już się używa nazw typu "taboret" albo "doniczka" ale te tępaki będą nadal nas prześwietlać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Junior Member
|
![]()
Echelon słucha i patrzy.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Senior Member
|
![]()
Im więcej czytam i im bardziej dociera do mnie jakim staję się więźniem, tym bardziej chce mi się wymiotować....
... Z czym kojarzy się Puchatek.... pedofilia /->Krzyś, Prosiaczek/, nielegalna produkcja alkoholu /nalewki w pasiece/, przerzut podrabianych zabawek od Chinoli.... ... ![]() ![]() Polecam się na przyszłość! ![]() Last edited by Puchatek; 25-01-2012 at 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Kawał ch*ja
|
![]()
okazuje sie, ze nagminnie je lamie, chociazby ze wzgledu na nick
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Junior Member
|
![]()
Jeśli dobrze zrozumiałam, to samo podpisanie, nawet bez ratyfikacji, wiąże nam ręce w przyszłości: http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,...na_zmiany.html
Ciekawe czy w ogóle pomyśleli, jak ACTA ma się do naszej Konstytucji ![]() "Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej." |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Generalnie "ustawa niczego w polskim prawie nie zmieni" jak ostatnio powiedział zdrajca Boni - w takim razie nad czym tak bardzo pracowali za naszymi plecami przez bite 4 lata?
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
wydaje mi się, ze wkrótce w necie jedynymi legalnymi utworami będą piosenki z marszów i manifestacji, typu "Donald łobuzie, wsadzimy ci jabłko w buzie" bo do nich ZAIKS nie ma żadnych praw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Kawał ch*ja
|
![]()
w przyspiewce akurat nie o "jablko" chodzi, lecz o meski organ
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
a kto ma patent na wilczaki? a na ludzi?? może też trzeba będzie wykupić jakąś koncesje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
ACTA a artyści - z tego co rozumiem to to ma bronic artystów przed piractwem do tego stopnia, ze jeżeli nagrają płytę w wytwórni X to nie będą mogli swojego kawałka mamie internetem przesłać albo dać do posłuchania na swojej stronie :-) bo przecież należy on do wytwórni :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|