Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Hodowla

Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach....

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2012, 00:35   #29
krzysiek
Junior Member

krzysiek's Avatar

Quote:
Originally Posted by DanielZ View Post
1. Doszukiwanie się twojego drugiego dna nie jest trafne gdyż opłaty skarbowe za hodowlę były już dawno ustalone
Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (t.j. Dz.U. z 2000 r. nr 14, poz. 176 z późn. zm.).
Działy specjalne produkcji rolnej >>TU<< na podstawie której wyliczana jest opłata.
Szukaj dalej drugiego dna ....
No chyba nie do końca tak jak mówisz. Owszem jeżeli hodowla była zarejestrowana to skarbówka łatwo mogła do niej trafić, ale jeżeli ktoś hodował sobie pieski "w typie rasy" czy jak kto woli kundelki i sprzedawał na giełdzie to mogli mu nagwizdać. Teraz jeżeli psy będą mogły być tylko z hodowli rejestrowanych no to już tak łatwo nie będzie. (ja to tak rozumiem, ale ponieważ hodowlą bezpośrednio zainteresowany nie jestem i nie wertowałem tego dokładnie śmiało możecie mnie oświecać . Jeżeli jednak jest tak jak napisałem, to dobrze zdaję sobie sprawę dlaczego wszyscy hodowcy tak czekali na tę ustawę . Chociaż nie, nie będę uogólniał, prawie wszyscy, tzn. ci od innych ras ). Ja tylko chcę mieć wybór czy chcę kupić psa z rodowodem czy bez, czy posyłać dziecko od 6 czy 7 lat do szkoły lub uczyć je w domu, samemu dbać o swoje bezpieczeństwo w samochodzie, itp. itd. No a teraz jeszcze to ACTA wrrrrr
krzysiek jest offline   Reply With Quote

Posting Rules