![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#361 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A co do szkod, to w domu wieksze zrobil nasz drugi jamniol. Jak na swoja wielkosc, to jego dokonania wygladaja imponujaca-obzarte drzwi, zjedzone meble, pozarte listwy, piloty od TV, buty, zabawki i mozna tak wymieniac. Urciowaty mimo swej pomyslowosci to przy nim pikus. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Junior Member
|
![]()
A nie zdarza się to przypadkiem tylko zimą? Miałam taki problem z owczarkiem - jak zaczynał dostawać witaminę D, przechodziło jak ręką odjął.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Senior Member
|
![]()
Ehh, i sobie mysle- sie zaczelo, wygladam za okno a tam na trawce wielka, czarna dziura, a obok niej kilka malych. Szlag mnie trafil, ledwo snieg stopnial a ta wilczakowata bestia juz musiala sie rzucic na biedna trawke
![]() W drodze obmyslam kary dla wilczaka, juz go prawie biore za fraki a tu sie okazuje ze wilczak lapki ma czyste ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Junior Member
|
![]()
Przede mną jeszcze długa droga do posiadania Wilczaka
![]() Mam dobre warunki mieszkaniowe , do miasta wpadam codziennie i jestem gotowy na takie straty o jakich czytałem w temacie ... Lecz ... 1.Nie mam jeszcze wystarczającego doświadczenia w wychowaniu wilczka ... co z tego że mam 2 psy (wyrzła i kundelka ) skoro wilczak różni się od innych psów ... 2.Nie stać mnie na razie na kupno psa z dobrej hodowli ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Junior Member
|
![]()
tak wql jestem nowy
![]() ![]() Mam na imię Daniel i pochodzę z Pomorza (okolice Sztumu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Danielu
ja przed wilczakiem mialam jednego psa, wersje bardzo demo. Moj maz mial o jednego psa wiecej. Obydwa psy byly mieszancami. Zadne z nas nie bylo do konca swiadome, czym tak naprawde jest wilczak. Ale mielismy w sobie dosc empatii i elastycznosci, zeby probowac podolac wyzwaniu. Brak kasy na poczatku nie musi byc przeszkoda - mozesz wziac psa na wspolwlasnosc... najwieksze koszty, jakie poniesiesz, i tak beda na dobrą karme i opieke weterynaryjną ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Junior Member
|
![]()
W sumie to psy każdy u nas kocha ... moja mama chciała mieć psa w typie Syberian husky
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() A ja nie miałam nigdy wcześniej psa, a teraz mam wilczaka.. i jakoś mnie to nie rusza.. :P Ps. Przez ostatnie 10 dni miałam nawet dwa. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#370 |
Junior Member
|
![]()
Jestem dyslektykiem przepraszam za ewentualne błędy .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Junior Member
|
![]()
anija zazdroszczę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Junior Member
|
![]()
Ja też jestem dyslektykiem
![]() ![]()
![]() |
#373 |
Junior Member
|
![]()
nie zauważyłem podkreślenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Junior Member
|
![]()
co do bloku to masz niefajnie chyba że to lubisz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#376 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Oczywiście znacznie łatwiej socjalizować i wychowywać psa w mieście, bo podczas codziennych spacerów wrzucamy mimowolnie naszego pupila w cały ogrom bodźców i sytuacji, w których on musi się odnaleźć-najlepiej pod naszą opieką. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Junior Member
|
![]()
hmmm nie patrzałem na to z tej strony ... Dziękuje za ukazanie mi nowej "płaszczyzny" ...Faktycznie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Junior Member
|
![]()
Czesc Daniel, witamy na forum.
![]() |
#379 |
Junior Member