![]() |
![]() |
|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
Wybacz, ale przy takiej ilości kłamstw, pomówień i prywatnych segregacji-bardzo istotne stają się FAKTY. Byłabym wdzięczna za wskazanie jakichkolwiek obwieszczeń/komunikatów klubów (słowackiego i czeskiego) dotyczacych nie uznawania tych konkretnych psów. Quote:
![]() Ale OK, nie wszystko chcesz ujawniać, więc: komu konkretnie zadać pytanie? Wskaż proszę. BTW-unikanie prostej odpowiedzi na pytania i jednoczesne wypracowania w okolicach tematu (Twoje posty powyżej) ładnie pokazują całe krętactwo.Już raz to przerabiałysmy, ale jak chcesz-możemy ponownie....ja proste pytania, Ty opowieści nie na temat. A może jednak łatwiej odpowiedziec na pytanie Rybki i moje? Czyli jasno: co oznaczają wspomniane znaczki i na jakiej podstawie się je wpisuje? Quote:
Ale skoro już-ze sto razy prosiłam o zmianę zdjęcia MOJEGO psa, na wykasowanie czyjejś idiotycznej TFUrczości dotyczącej pomiarów Cheya czekałam blisko rok. Więc ten temat tez może litościwie pomińmy milczeniem ... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Slowackie zasady: Chovateľský poriadok KCHČSV SR - článek 3) Plemeno psov v zmysle tohoto poriadku tvoria psy a suky, ktoré zodpovedajú platnému plemennému štandardu FCI s platným preukazom pôvodu podľa čl. 12 a.) Chovateľského poriadku. Chovateľský poriadok KCHČSV SR - článek 12a) plemenná príslušnosť osvedčená PP u ktorého sú známe všetky generácie predkov ku 1.6.1999 (deň medzinárodného uznania plemena FCI) Czeskie zasady: Zápisní a chovatelský řád KCHČSV v ČR - článek I.4) Za představitele plemene „československý vlčák“ se nepovažují: a. psi a feny s jiným průkazem původu nežli uznávaným FCI, příp. bez průkazu původu. b. psi a feny ze spojení rodičů, jimž nebyl vystaven průkaz původu uznávaný FCI, ve kterém jsou uvedeny minimálně 3 úplné generace u všech předků narozených v roce 1999 a později – včetně jedinců importovaných. c. vyjímkou z bodu b) tohoto článku jsou jedinci, kteří jsou potomky psů zapsaných v registru PK (P reg, Z reg), vzniklých křížením realizovaným na základě zvláště pro tento případ sestaveného plánu evidovaného chovu navrženého chovatelskou komisí, projednaného a schváleného konferencí KCHČSV – viz. článek IV.4 boc C) ZaCHŘ: Evidovaný chov. V takovém případě je chovatelská komise povinna v každoroční zprávě o chovu zveřejňovat všechny dostupné údaje a výsledky evidovaného chovu. O zařazení potomků psů z evidovaného chovu do čistokrevné plemenitby rozhoduje konference KCHČSV dvoutřetinovou většinou hlasů přítomných delegátů. Krotko mowiac: psy REG NIE SA przez oba kluby uznawane jako psy rasy "Czechoslowacki wilczak".
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
OK, zapytam jeszcze raz- co oznacza wykrzyknik i znak zapytania przy imieniu psa?
Pies z takim znaczkiem, gdzie wyżej jest adnotacja, że pochodzi z hodowli kundelków jednoznacznie kojarzy się negatywnie. Więc bardzo proszę o odpowiedź- co oznacza ten znaczek? Bo być może jestem w wielkim błędzie (tak jak inne osoby)? Skoro są znaczki chciałabym do nich legendę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Dzięki Margo za połowę odpowiedzi, wyjaśnia stanowisko i dopisek (nie weryfikuję oczywiście rodowodów (NP. http://www.wolfdog.org/site/pl/dbase/d/8913), chodziło mi o oznaczenie w bazie).
A druga sprawa? znaczki z "!" i ?" Bo widzisz...jak widzę takie coś....jak powyżej podlinkowane, to zaczynam myśleć, że tylko fakt pochodzenia Cheya z Twojej hodowli uratował go przed dziwnym dopiskiem, bo bazując na zdjęciach i analizując jego sierść można próbować się doszukiwać pochodzenia z nieprawego łoża. Rozumiesz irracjonalne skutki tych działań? Dlatego upieram się przy wyjaśnieniu skąd owe-bardzo szkodzące psom i hodowcom-oznaczenia w bazie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() O dokladnie wyjasnienie sie zapytalam. Czekam na odpowiedz. Quote:
Niestety musisz jakos (w miare sensownie) udowodnic swoje zdanie wykazujac, ze jedynie moja hodowla wyszla z tego czysto, a wszystkie inne (np. polskie hodowle) zostaly pograzone. Do tego momentu Twoja wypowiedz jest na serio wredna i nieczysta, a do tego CHOLERNIE NIESPRAWIEDLIWA zagrywka w stylu Elci, czy Grzesia-Valdemorta.
![]() |
![]() |
#6 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Proponuje poczytać ten temat, ale gdzieś około 190 postu, było już wałkowane, tak samo się dziwiłam dodawanu "znaczników"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pamiętam- przy okazji Demoniaka.
Ciekawi mnie ile psów nie zostało użytych do hodowli z powodu tajemniczego znaczka. Albo ile szczeniąt nie zostało kupionych z obawy, że "coś z nimi nie halo". Uważam, że dodawanie takich wykrzykników i zapytajek jest krzywdzące w przypadku wielu psów. Taki znak "krzyczy", że coś jest z psem nie tak (moje odczucie). Nie wiem czemu ma służyć takie tagowanie ale może warto pomyśleć o ukryciu tych znaków albo jasno napisać na jakiej podstawie są stawiane. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|