![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Patrze na tego wilka i patrze i ma tak samo koślawe kolana jak Aszczu
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
no i właśnie .... aż sobie suwmiarkę przyniosłem, bo mi ten górny wilk (bardzo typowy) na kwadratowego nie wyglądał .... zmierzyłem co do milimetra i indeks wychodzi 111 !!!! .... a co do tego dolnego wilka to skąd on jest, bo chyba nie jest to wilk karpacki ????
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A co do indeksu - mierzyles CIALO wilka na fotce ![]() ![]() ![]() Wilki europejskie w zimie sa grube i maja geste futro co czasem daje optyczny efekt dluzszego ciala, ale na wiosne doskonale juz widac co wilki maja pod futrem. I potwierdzaja to pomiary wilkow, ktore udalo sie "zbonitowac" - zwykle ich indeks formatu oscylowal kolo 108-109. (o ile sie nie myla to ta wartosc przez lata promowal Krotkovsky, ktory rzeczywiscie mial do wilczakow wyjatkowe oko) A co do "kwadratowosci" - we wzorcu jest zapisane, ze wilczak ma byc prostokatny. I wedlug mnie tez powinno sie dazyc do utrzymania wlasnie tego Rosikowego 107-109. Ale sa powody dla jakich Hartl dopuszcza psy kwadratowe, a nakazuje oceniac gorzej psy dlugie - chodzi o uzytkowosc. O ile psy kwadratowe nadal sa super wytrzymalymi i sprawnymi biegaczami i np. dobermany doskonale dotrzymywaly kroku wilczakom na bardzo dlugich dystansach, o tyle u psow dluzszch niz to 111 bylo widac bardzo widoczny spadek wytrzymalosci. Dlugie psy trwonia energie na wyrzuty lap - bardzo szybko sie mecza. Dlugie psy dobkom i wilczakom nie dorastaly do piet jesli chodzi o wytrzymalosc... Dla Hartla nie bylo wazne, czy wilczak jest ladny czy brzydki - wazne bylo, aby cialo mial jak najbardziej przygotowane do tego co od niego wymagano. Wiec przymykal oko na "koczkodany", ale ani troche na "jamniki"...
Last edited by z Peronówki; 24-04-2012 at 11:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Tmave Zlo
|
![]()
Ja pamiętam kiedyś coś o "braku brody" u Dewi i o odstających łokciach
![]()
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A swoją drogą, to nie Ty jedna masz stracha...... Ja czekam, kiedy u Leluty stwierdzą za małe jądra. A obawiam się, że ten moment jest już bliski.... ![]() ![]() /u iw już przeszłam "długa szyja mogła by być dłuższa....". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Nie- mowie o kolanach skierowanych do środka (w stronę ogona)- to za co Aszczu ma P3
![]()
![]() |
#10 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
zwróćcie uwage jakie ten wilk (Macko?) ma wielkie łapy!
napewno chodzi o kolano? kolano to on ma raczej do zewnatrz... ![]() Quote:
https://lh3.googleusercontent.com/-1...s500/wilk2.jpg Last edited by jefta; 24-04-2012 at 16:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
![]() ![]()
OBERSCHLESIEN IST MEIN LIEBES HEIMATLAND Last edited by Witek; 25-04-2012 at 07:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |