![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Member
|
![]() Quote:
To nie jest forum lekarzy tylko właścicieli i hodowców, więc możemy chyba skorzystać z powszechnej i zrozumiałej nomenklatury? Skoro trunksia nie była pewna nazwy tej części ciała to podsunęłam jej nazwę zwyczajową. Grunt, że wszyscy wiedzą o jaką część ciała chodzi- i "laicy" i zawodowcy. A kolokwium nikt przecież tutaj zdawać nie będzie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
w Warszawie sa lagodniejsi na ustnym przechodzila przednia/tylna łapa, na pisemnym mogla byc przednia tylna ale musialabyc konczyna
![]() ja uwazam, ze Ci którzy znaja troszke anatomie powinni poprawiac bledy w nazewnictwie. choc jak najbardziej na poprawne nazwy zootechniczne niekoniecznie anatomiczne, wlasnie dlatego, ze forum hodowcow eksterieru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Member
|
![]()
Nie rozumiem do końca.
W takim razie pięta jest do zaakceptowania czy jest już zbyt zwyczajowa? Przecież nie można oczekiwać, że zaczniemy nazywać tylną łapę kończyną miedniczną, kolor oka kolorem tęczówki, długość ucha długością zewnętrznej krawędzi małżowiny usznej, cieczkę okresem proestrus. Przecież to głupie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Member
|
![]()
Jak w takim razie proponujesz nazywać wyrostek piętowy u psa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
aen'drean va, eveigh Ain!
|
![]()
Orlos, małym trololo mi tu pachnie
![]()
![]() |
#47 |
Junior Member
|
![]()
Ja wrócę do tematu wystawy może i sędziego
![]() Uzasadnienia lokaty, żadnego nie było, nie wiem czy ktokolwiek usłyszał jakiekolwiek uzasadnienie. Po prostu teczki zostały rozdane i dostaliśmy podziękowania zachęcające do zejścia z ringu ![]() Dla jasności ![]() Ocena dobra. Opis: Ciężki, mocny, krótkonogi, o małotypowej sylwetce, ciężka głowa, kufa głęboka i ciężka, oko nie żółte tylko szklisto-zielonkawe, zmarszczki na czole, dobry ruch ale przekątowany tył Kto zna Lunka, wie jak wygląda =))))))))) Pozdrawiam =]
![]() |
#48 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Naprawdę? ![]() ![]() Jak tacy rodzice mogli dać coś... takiego, to ja nie mam pojęcia. ![]() Bajka; nie pokombinowałaś Ty czegoś z rodowodami? (Albo sędziemu się psy "pomendlały"). ![]() ![]() ![]() Już miałam przed wystawą napisać, że jeśli p. Redlicki, to możecie się spodziewać... ciekawego sędziowania. Nie zrobiłam jednak tego, żeby nie "straszyć" i źle nie nastawiać, ale widzę, że teraz naprawdę dał z siebie wszystko. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A co do samego wystawiania, no po prostu jak już się płaci za wystawę to oczekuje się rzeczowego i fachowego ocenienia =))) a przynajmniej chyba jestem idealistą :P ![]() Grin, ciiii no tajemnice Bajki zaraz wydasz :P
![]() |
![]() |
#51 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Cholera, wiedziałam,że się wyda!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poważnie, co do uzasadnień, to my nie raz słyszeliśmy,tyle,że nie w Polsce ![]() ![]()
![]() |
#52 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
VIP Member
|
![]()
Co dostaly pozostale psy w stawce?
Quote:
Lunek to kawal psa... ![]() Co do budowy - wszystkie psy byly mocniej katowane. Jeden z nich baardzo dlugi (w 111 w zyciu sie nie miesci). Ciezka glowe mial nie Lunek (on ma masywna), ale jeden z jego konkurentow (kanciasta, bardziej kwadratowa niz trojkatna - o "psim" wyrazie). Lunek wyroznial sie jak nic wlasnie typowoscia glowy - jedyny mial ten wymagany wilczy wyraz. Jasno zolte oko to nie wada, a zaleta - to byl jego plus w tej stawce, a nie minus. A co do lokat - nie bylam, wiec nie wiem jak psy sie prezentowaly. Nie chce bawic sie w opisy poszczegolnych psow, ale jakbym miala wybrac ze stawki repa to bylby to Lunek (ma najwiecej cech, ktore cenie). A co do oceny... Lunek ma dobra za to co jest w ocenie. Wiec dziwi, ze BOBa ma sunia, ktora ma krociutkie nogi, jest baaardzo dluga i mocno katowana. ![]() Jedno jest pewne - wyglada na to, ze najgorsze oceny dostaly najfajniejsze wilczaki tej wystawy... ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Tmave Zlo
|
![]()
A są gdzieś wyniki?? Bo ja chyba ślepa jestem :/
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
A może ktoś napisać jakie były wyniki. Jestem ciekawa, bo szybko się zwinęliśmy na spacer po wystawie i nie czekaliśmy do końca. Kto dostał NPwR i NSwR i BOBa?
Baszti dostała ocenę doskonalą i dobry opis. Jestem z niej zadowolona, bo wystawiła się moim zdaniem lepiej niż ostatnio (moze dlatego, że sędzia był mężczyzną?). Była druga, pierwsze miejsce w dziewczynach w młodzieży zajęła Enid (ale to ładna sunia, więc nie czujemy sie "poszkodowani" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
'Wilk z baśni' :)
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Wieść gminna niesie, że wszystkie psy w młodzieży zeszły z "dobrą".
![]() |
![]() |
#57 |
VIP Member
|
![]()
Tzn nie znam wszystkich, ale szlo to jakos tak:
http://www.wolfdog.org/site/pl/shows/id/4621
![]() |
#58 |
Member
|
![]()
Edytowałam i poprawiłam sędziego, ale chyba się jeszcze nie odświeżyło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jesli wazne bylo, aby pies nie byl masywny to co z Naj.Szczenie robi Eetee II od Uhoste - przeciez to kopia tatusia. Sunia wyglada jak samczyk na dodatek na ten sam wyglad - jest bardzo mocno przekatowana i ma ten wyraz dlugowlosego ONka. Nie lapie o co chodzilo...
![]() |
![]() |
#60 |
Junior Member
|
![]()
Co do kątowania, to Lunek kombinował po pierwsze ze stresu (asystent sędziego nie do końca mu podpasował i się ciut przestraszył) i ogólnie nie miał dnia, po drugie jak się okazało miał mały problem z brzucham (dzień wcześniej ukradł torebke ze smaczkami, po wystawie "wyrzucił z siebie" podszewke tejże toebki) dopiero wtedy się uspokoił troche. Ale ogólnie to nie był jego dzień
![]() Cała męska młodzież zeszła z oceną dobrą. I co najmniej jedna dziewczyna w młodzieży - ale tam nie wiem w sumie jak to wyglądało, tylko opisy zasłyszałem. No Lunek zaprezentował się tak:
![]() |
|
|